Beyond 2022 – Tεχνολογικά προϊόντα παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη

Mαζί με τις κορυφαίες τάσεις

 που αλλάζουν

την καθημερινότητα

jpeg-optimizer-Beyond 2022- Technologika- proionta-parousiastikan-sti-thessaloniki

Τεχνολογικά προϊόντα για τον άνθρωπο και τις επιχειρήσεις μαζί με τις κορυφαίες τάσεις που αλλάζουν την καθημερινότητα παρουσιάστηκαν στην έκθεση «Beyond» (διοργανωτές η ΔΕΘ-Helexpo, Be-Best και οι Industry Disruptors Game Changers (IDGC) από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και τις 1 Οκτωβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη. Φωτογραφία-Πηγή: https://www.beyond-expo.gr/

Τεχνολογικά προϊόντα για τον άνθρωπο και τις επιχειρήσεις μαζί με τις κορυφαίες τάσεις που αλλάζουν την καθημερινότητα παρουσιάστηκαν στην έκθεση «Beyond» (διοργανωτές η ΔΕΘ-Helexpo,η Be-Best και οι Industry Disruptors Game Changers -IDGC) από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και τις 1 Οκτωβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.

Το «σκηνικό»

της διοργάνωσης

Το «σκηνικό» της διοργάνωσης «συνέθεσαν» οι φιλοξενούμενες πολυεθνικές εταιρείες τεχνολογίας με ισχυρή παρουσία, οι φιλόδοξες νεοφυείς επιχειρήσεις εκ 40 χωρών,οι σημαντικοί Έλληνες- ξένοι ομιλητές,οι συζητήσεις και ομιλίες, οι οποίες διεξήχθησαν σε πέντε παράλληλες σκηνές. Στην έκθεση «Beyond» 2022 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 5.000 συναντήσεις τύπου B2B.

Τα εγκαίνια

Τη συγκεκριμένη έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας εγκαινίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία στο περίπτερο «12» του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου λειτούργησε και η κεντρική σκηνή.

Οι θεματικές συζητήσεις -ομιλίες

Επί της κεντρικής σκηνής πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις και ομιλίες για:

💻Την τεχνητή νοημοσύνη.

💻Το blockchain.

💻Το διαδίκτυο των πραγμάτων.

💻Το δίκτυο 6G.

💻Το FinTech (αφορά σε προγράμματα των ηλεκτρονικών υπολογιστών ή άλλης τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη- ενεργοποίηση των διάφορων τραπεζικών και των ποικίλων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών).

💻Τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.

💻Τα NFTs (σ.σ, δηλαδή, τα  μη εναλλάξιμα κρυπτοπαραστατικά, που αποτελούν κρυπτογραφημένα στοιχεία).

💻Tην ωρίμανση του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων.

💻Τις έξυπνες πόλεις.

💻Τις επενδυτικές ευκαιρίες.

Όλα τα θέματα των ομιλιών παρουσιάστηκαν βάσει των τεσσάρων σεναρίων (αγκυροβολημένη κιβωτός, κατάφυτος φάρος, κλυδωνιζόμενη σχεδία και ομιχλώδες οχυρό) που περιγράφονται στην έκθεση της ειδικής γραμματείας μακροπρόθεσμου σχεδιασμού (Foresight) για το μέλλον του περιβάλλοντος καινοτομίας στην Ελλάδα έως και το 2035.

Τι ειπώθηκε

Μεταξύ άλλων, στις θεματικές συζητήσεις αναλύθηκαν:

🔵Ο ρόλος που θα παίξουν τα NFTs (non-fungible tokens) στην πορεία της ψηφιακής οικονομίας προς μια αποκεντρωμένη και διαφανή ανταλλαγή πληροφοριών – περιουσιακών στοιχείων, στο πλαίσιο της μετάβασης από τη σημερινή μορφή των ψηφιακών συναλλαγών του Web 2 στη μελλοντική πραγματικότητα που διαμορφώνει το Web 3.

🔵Το διαδίκτυο των πραγμάτων, που επεκτείνεται και στο οποίο υφίσταται μια μεγαλύτερη εμπλοκή των ιδιωτικών εταιρειών.

🔵Το μέλλον των τραπεζικών συναλλαγών με την επικράτηση της ανοικτής τραπεζικής (open banking), που θα προσφέρει νέες επιλογές.

🔵Μέσω της χρήσης των διεπαφών προγραμματισμού εφαρμογών (API) θα επιτρέψει η ανοικτή τραπεζική στις τράπεζες:

1.

Να μοιράζονται διάφορα δεδομένα με τα άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προς όφελος των πελατών.

2.

Να παρέχουν τη δυνατότητα προς τους πιστοποιημένους παρόχους να συγκεντρώνουν τα δεδομένα από λογαριασμούς.

3.

Να πραγματοποιούν συναλλαγές εκ μέρους των πελατών τους.

jpeg-optimizer-Beyond 2022- Technologika- proionta-parousiastikan-sti-thessaloniki-dyo

Το «σκηνικό» της διοργάνωσης «συνέθεσαν» οι φιλοξενούμενες πολυεθνικές εταιρείες τεχνολογίας με ισχυρή παρουσία, οι φιλόδοξες νεοφυείς επιχειρήσεις εκ 40 χωρών,οι σημαντικοί Έλληνες- ξένοι ομιλητές,οι συζητήσεις και ομιλίες, οι οποίες διεξήχθησαν σε πέντε παράλληλες σκηνές. Στην έκθεση «Beyond» 2022 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 5.000 συναντήσεις τύπου B2B. Φωτογραφία-Πηγή: https://www.beyond-expo.gr/

Τι είδαν οι επισκέπτες- επισκέπτριες

Στα περίπτερα «14» και «15» είδαν οι επισκέπτες- επισκέπτριες  τις ψηφιακές δράσεις που υλοποιούν:

🔵Πολλές Περιφέρειες της χώρας (Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας).

🔵Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως είναι το ΑΠΘ, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Επίσης, γνώρισαν τα μέλη των ομάδων της καινοτομίας και της έρευνας από τα εγχώρια ερευνητικά ιδρύματα, ενώ παρακολούθησαν συζητήσεις για τις σύγχρονες έξυπνες πόλεις, καθώς και για τις εφαρμογές που διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη.

Τα τεχνολογικά εκθέματα

Οι εκθέτες πραγματοποίησαν προγραμματισμένες συναντήσεις στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Στη σκηνή του περιπτέρου «15» πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης « Κλεισθένης».

Στο περίπτερο «13» παρουσιάστηκαν οι περισσότεροι εκθέτες και οι επισκέπτες-επισκέπτριες πήραν μια «γεύση» από τα σύγχρονα κέντρα δεδομένων (Data Centers), τις εξελιγμένες συσκευές τεχνολογίας, τις  ψηφιακές υπηρεσίες ή λύσεις που βασίζονται κυρίως στην τεχνητή νοημοσύνη.

Σημαντικές εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου της «Beyond» πραγματοποιήθηκαν:

💻Το ΙΝΝΟVEIT – EIT Open Day Greece – «From Innovation to Impact – Powering the Future of Europe», στο οποίο συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και  των επιχειρήσεων και  συζήτησαν τις λύσεις για την επισιτιστική επάρκεια, καθώς  και  για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών προς όφελος του πολίτη.

💻Το Technology Forum, στο οποίο έλαβαν το λόγο διεθνείς ομιλητές, οι οποίοι παρουσίασαν τεχνολογίες αιχμής που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Οι θεματικές των ομιλίωναφορούσαν στην επεξεργασία εικόνας και βίντεο, στις οπτικές αναλυτικές τεχνικές, στις προηγμένες υπηρεσίες βασισμένες σε δορυφορική ανίχνευση, στο fintech και στην επιχειρηματικότητα κ.α.

💻Το Safe Thessaloniki στο οποίο συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της επιστήμης, της τεχνολογίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της κεντρικής διοίκησης, του ιδιωτικού τομέα και των εθελοντικών οργανώσεων από την Ελλάδα ή το εξωτερικό.Αμφότεροι συζήτησαν για την πολιτική προστασία και τη συνεισφορά των νέων τεχνολογιών.

💻Το διεθνές πρόγραμμα Metalogues με στόχο την προώθηση της διευρυμένης πραγματικότητας (ΧR), μέσω διαδραστικών workshops.

Το γκαλά

Στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε γκαλά στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο με ομιλητές:

🟢Την Τίφανι Νόργουντ , η οποία ανακηρύχθηκε επιχειρηματίας της χρονιάς για το 2022 από το Πανεπιστήμιο «Κορνέλ» στην Αμερική.

🟢Τον Δημήτρη Μπατζή,( επικεφαλής Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας), ο οποίος μίλησε για τη νέα επενδυτική εποχή και «το νόμισμα του ψηφιακού μέλλοντος»,όπως χαρακτήρισε ο ίδιος τα δεδομένα (data).

Η επόμενη «Βeyond» αναμένεται να γίνει τον Μάϊο του 2023 στη Θεσααλονίκη.

Δήλωση προέδρου

της ΔΕΘ-Helexpo

«Η φετινή 2η  «Βeyond» ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και εξελίσσεται σε έναν από τους πιο ισχυρούς θεσμούς της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην Ευρώπη. Η καινοτομία έχει βρει στο οικοσύστημα της «Βeyond»  το ιδανικό περιβάλλον ανάπτυξης και η μεγάλη επισκεψιμότητά της, καθώς και η σημαντική αύξηση των εκθετών, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει σταδιακά μια κορυφαία έκθεση πληροφορικής», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας.

Δήλωση εκπροσώπου

της «Be Best»

«Είναι σημαντικό να στηρίζουμε και να προωθούμε παρόμοιες δράσεις και φυσικά να μετράμε την επιτυχία σε αριθμούς, καθώς αυτοί είναι που καθορίζουν το μέλλον. Εμείς στη «Βeyond»  δεσμευόμαστε να σχεδιάσουμε ήδη από σήμερα το επόμενο βήμα για μία έκθεση ακόμη πιο διευρυμένη που θα αγγίζει ολιστικά τον κόσμο των νέων τεχνολογιών, αποδεικνύοντας πως η χώρα μας παράγει τεχνογνωσία και οφείλει να βρίσκεται στο κέντρο των διεθνών εξελίξεων του κλάδου. Δίνουμε ραντεβού στη 3η διοργάνωση  της «Βeyond»  στις 18 – 20 Μαΐου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης», δήλωσε – μεταξύ άλλων- ο Managing Director της «Be Best», Βαγγέλης Χαραλάμπους.

Ο συνιδρυτής

των Industry Disruptors Game Changers

«Φιλοσοφία της έκθεσης είναι να έρθουν κοντά οι επιχειρήσεις, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα κέντρα ανάπτυξης και έρευνας και η δημόσια διοίκηση, ώστε να υπάρξει η αλληλεπίδραση που είναι απαραίτητη, προκειμένου οι τεχνολογικές εξελίξεις να μετουσιωθούν σε προϊόντα και υπηρεσίες προς όφελος όλων. Η  τεχνολογία για την τεχνολογία δεν είναι αυτοσκοπός, στόχος είναι τα οφέλη της τεχνολογίας να γίνουν κτήμα όλων των πολιτών. Στόχος τον Μάιο είναι η περαιτέρω διεθνοποίηση της έκθεσης», ανέφερε ο συνιδρυτής των Industry Disruptors Game Changers, Μιχάλης Στάγκος.

©Typologos.com 2022