Διαρρήκτης προφασιζόταν πως είχαν πέσει ρούχα σε μπαλκόνια στη Νεάπολη και στις Συκιές

Εξιχνιάστηκαν 15 κλοπές

και μία περίπτωση ληστείας

συνελήφθη ως δράστης ένας 19χρονος

jpeg-optimizer_diarriktis-roucha-balconia-Neapoli-Sikies

Διαρρήκτης προφασιζόταν πως είχαν πέσει ρούχα σε μπαλκόνια κι έμπαινε σε διαμερίσματα στη Νεάπολη ή στις Συκιές, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης!Φωτογραφία από Sabine van Erp από το Pixabay

Διαρρήκτης προφασιζόταν πως είχαν πέσει ρούχα σε μπαλκόνια κι έμπαινε σε διαμερίσματα στη Νεάπολη ή στις Συκιές, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης!

Η εξιχνίαση

15 υποθέσεων κλοπών

και απόπειρας ληστείας

σε Νεάπολη- Συκιές

Η αξιολόγηση και  η αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού μαζί με τη  μελέτη του τρόπου της  δράσης διάφορων επιτηδείων που ενέχονται σε έκνομες ενέργειες, «οδήγησε»  στην άμεση εξιχνίαση πλήθους κλοπών και μιας ληστείας σε Νεάπολη-Συκιές, καθώς και στη ταυτόχρονη ταυτοποίηση του δράστη.Πρόκειται για ένα 19χρονο, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ σε βάρος του νεαρού σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Η χρονική διάρκεια

της δράσης

του συλληφθέντα

Η δράση του 19χρονου έλαβε χώρα από τις 12 Φεβρουαρίου 2022 έως και τις 18 Μαρτίου 2023, στις περιοχές της Νεάπολης και των Συκεών, όπου διέπραξε δεκαπέντε κλοπές και μιας ληστείας σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Ο τρόπος δράστης

του διαρρήκτη

Ο  συγκεκριμένος  νεαρός προφασιζόταν ότι είχαν πέσει ρούχα στα μπαλκόνια των υποψήφιων θυμάτων του κι εισέρχονταν στα διαμερίσματά τους. Από εκεί αφαιρούσε διάφορα  χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τραπεζικές κάρτες, προσωπικά είδη κι αντικείμενα των παθόντων.  Επιπλέον,  έκανε χρήση των κλεμμένων καρτών, αφού προχώρησε σ’  ανάληψη μετρητών, αλλά και σε ανέπαφες συναλλαγές.

Πως έγινε η σύλληψη

Οι αστυνομικοί  του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών συνεργάστηκαν με τα μέλη του προσωπικού του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και τις πρωινές ώρες της Κυριακής 19 Μαρτίου 2023 πραγματοποίησαν μια στοχευμένη επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν τον 19χρονο και τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω.

Η λεία του νεαρού διαρρήκτη ξεπερνάει τα 32.000 ευρώ, ενώ ερευνήθηκε η οικία του δράστη, όπου βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία από  τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

jpeg-optimizer_diarriktis-roucha-balconia-Neapoli-Sikies-2

Τρεις άλλες υποθέσεις κλοπών και μια απόπειρα κλοπής που ραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια  του χρονικού διαστήματος του Φεβρουαρίου – Ιουνίου 2021 σε περιοχές της Χαριλάου ή της Ανάληψης, κατάφεραν να εξιχνιάσουν και οι αστυνομικοί του οικείου Τμήματος Ασφαλείας, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος ενός 38χρονου.Φωτογραφία από Holger Kraft από το Pixabay 

Εξιχνίαση

και τριών υποθέσεων κλοπών

σε Χαριλάου- Ανάληψη

Τρεις άλλες υποθέσεις κλοπών και μια απόπειρα κλοπής που ραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια  του χρονικού διαστήματος του Φεβρουαρίου – Ιουνίου 2021 σε περιοχές της Χαριλάου ή της Ανάληψης, κατάφεραν να εξιχνιάσουν και οι αστυνομικοί του οικείου Τμήματος Ασφαλείας, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος ενός 38χρονου

Σημειωτέον ότι ο δράστης έχει απασχολήσει και κατά τη διάρκεια του παρελθόντος τις αρχές για συναφή αδικήματα. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

©Typologos.com 2023