Απετράπη η εισαγωγή 45 κιλών κάνναβης στη χώρα

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς

Άλλες 9 συλλήψεις για ναρκωτικά

και καταδικαστικές αποφάσεις

στη Θεσσαλονίκη

apetrapi-i-eisagogi-megalis-posotitas-kannabis-sti-chora

Την εισαγωγή ποσότητας κάνναβης συνολικού βάρους 45 κιλών στην Ελλάδα απέτρεψαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, οι οποίοι την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 συνέλαβαν ένα αλλοδαπό, ο οποίος την είχε παραλάβει από δύσβατη παραμεθόρια περιοχή.Φωτογραφία από Piotr από το Pixabay 

Την εισαγωγή ποσότητας κάνναβης συνολικού βάρους 45 κιλών στην Ελλάδα απέτρεψαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, οι οποίοι την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 συνέλαβαν ένα αλλοδαπό, διότι την είχε παραλάβει από δύσβατη παραμεθόρια περιοχή.

Προσπάθεια διαφυγής

Ο συγκεκριμένος άνδρας εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου 2023 να οδηγεί ένα όχημα σε περιοχή του Κιλκίς, όπου οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα για να σταματήσει προς έλεγχο. Ωστόσο, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς κι εκ τούτου συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα και ακινητοποιήθηκε. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να προκληθούν και υλικές ζημίες.

Οι σάκοι

με τη κάνναβη

Ακολούθησε έρευνα των αστυνομικών στο όχημα του δράστη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σάκοι, οι οποίοι περιείχαν συνολικά 40 συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 45 κιλών και 2 γραμμαρίων. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο οδηγός του οχήματος είχε παραλάβει λίγο νωρίτερα τη μεγάλη ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας από δύσβατη παραμεθόρια περιοχή του Κιλκίς.

Από τους αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησε ο άνδρας, καθώς και 2 κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στη κατοχή του.

Σχηματισμός δικογραφίας

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών, ενώ θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

9 άτομα συνελήφθησαν

για ναρκωτικά

κι εκκρεμή διωκτικά έγγραφα

στη Θεσσαλονίκη

Επίσης, μέσα σε ένα 24ωρο συνελήφθησαν άλλα 9 άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών κι εκκρεμή διωκτικά έγγραφα από τα μέλη του προσωπικού των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Τα 7 από αυτά συνέλαβαν οι αστυνομικοί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ κατάσχεσαν ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης.

Τα άλλα 2 άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικοί για καταδικαστικές αποφάσεις και λόγω εκδοθέντος εντάλματος σύλληψης.

jpeg-optimizer_apetrapi-i-eisagogi-megalis-posotitas-kannabis-sti-chora-dyo (1)

Mέσα σε ένα 24ωρο συνελήφθησαν άλλα 9 άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών κι εκκρεμή διωκτικά έγγραφα από τα μέλη του προσωπικού των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης σε διάφορες περιοχές της πόλης.Φωτογραφία από Stephan Wusowski από το Pixabay 

Εκτέλεση

εντάλματος σύλληψης

Μεταξύ αυτών  συγκαταλέγεται και ένας 50χρονος,  ο οποίος συνελήφθη τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου 2023, διότι σε βάρος του άνδρα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του  Ανακριτή Πρωτοδικών Χαλκιδικής για δημόσια έσοδα και μία  απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και 11 μηνών και χρηματική ποινή ύψους  6.020 ευρώ για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σύλληψη

για ναρκωτικά

και στις Σέρρες

Για ναρκωτικά συνελήφθη κι ένας άνδρας το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου 2023 στις Σέρρες από τους αστυνομικούς της οικείας Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, επειδή μέσα στο σπίτι του βρήκαν και κατάσχεσαν 3 συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 41,43 γραμμαρίων, καθώς και 2 τρίφτες.

©Typologos.com 2023