Ανάλυση των 4 αγώνων της Δευτέρας 31 Ιουλίου στο Μουντιάλ Γυναικών 2023

Κόστα Ρίκα- Ζάμπια 1-3

Ιαπωνία – Ισπανία 4-0

Ιρλανδία – Νιγηρία 0-0

Καναδάς- Αυστραλία 0-4

jpeg-optimizer_analisi-ton-4-agonon-tis-Defteras 30-Iouliou-sto-Mundial-ginaikon-2023

«Σούπερ» εμφανίστηκε η Αυστραλία μπροστά σε 27.706 φιλάθλους τη Δευτέρας 31 Ιουλίου 2023 στο Ορθογώνιο Στάδιο της Μελβούρνης, όπου με 0-4 «σκόρπισε» τον Καναδά (σκόρερ οι Χέιλι Ράσο- στην εικόνα- στο 9ο λεπτό και στο 39ο λεπτό, Μαίρη Φάουλερ στο 58ο και Στεφ Κάτλεϊ στο 90’+4’ με πέναλτι). Φωτογραφία:By Doctorhawkes – photo at game, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=134286678

Πανηγυρικές προκρίσεις στο γύρο των νοκ άουτ αγώνων των «16» του Μουντιάλ 2023 πήραν η Ιαπωνία νικώντας 4-0 την Ισπανία την Δευτέρα 31 Ιουλίου για τον 3ο όμιλο και η οικοδέσποινα, Αυστραλία καταβάλλοντας τον Καναδά με το ίδιο σκορ στο κρίσιμο ματς του 2ου γκρουπ, ενώ ως δεύτερες προκρίθηκαν αντίστοιχα η Ισπανία και η Νιγηρία!

H εικόνα των 4 ματς της Δευτέρας 31 Ιουλίου στο Μουντιάλ Γυναικών 2023 (οικοδέσποινες: Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία) κατέδειξε πως η υπεροχή στους ποσοτικούς δείκτες δεν εξασφαλίζει τη νίκη ή τη πρόκριση, εφόσον εμφανίζονται αμυντικές αδυναμίες. Ο «καθρέπτης» των συγκεκριμένων αγώνων «αντανακλά» ως εξής:

jpeg-optimizer_analisi-ton-4-agonon-tis-Defteras 30-Iouliou-sto-Mundial-ginaikon-2023 2

Με ρεσιτάλ προσήλωσης στην άμυνα και καλά οργανωμένες «φαρμακερές» αντεπιθέσεις κατέβαλε η Ιαπωνία με 4-0 τη φλύαρη Ισπανία  την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 στο Περιφερειακό Στάδιο του Ουέλλινγκτον στην ομώνυμη πόλη της Νέας Ζηλανδίας , με αποτέλεσμα να τερματίσει πρώτη και αήττητη στον 3o όμιλο, καθώς και να προκριθεί στη φάση των «16».Φωτογραφία από Reimund Bertrams από το Pixabay

«Φαρμακερή»

 «κόντρα» επίθεση

από την Ιαπωνία

Με ρεσιτάλ προσήλωσης στην άμυνα και καλά οργανωμένες «φαρμακερές» αντεπιθέσεις κατέβαλε η Ιαπωνία με 4-0 τη φλύαρη Ισπανία  την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 στο Περιφερειακό Στάδιο του Ουέλλινγκτον στην ομώνυμη πόλη της Νέας Ζηλανδίας , με αποτέλεσμα να τερματίσει πρώτη και αήττητη στον 3o όμιλο, καθώς και να προκριθεί στη φάση των «16».

Τα γκολ για τις Γιαπωνέζες πέτυχαν η Χινάτα Μιγιαζάουα στο 12ο και στο 40ο λεπτό, η Ρίκο Ουέκι στο 29ο, καθώς και η Μίνα Τανάκα στο 82ο λεπτό. «Φλύαρες» ήταν οι Ισπανίδες καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και οι οποίες εμφάνισαν  κενά στη κάλυψη των αντίπαλων επιθετικών στη παράταξη της ίσιας γραμμής στην άμυνα.

Τώρα, η Ιαπωνία θα παίξει με τη Νορβηγία στα νοκ άουτ ματς, στα οποία η δεύτερη του 3ου ομίλου, Ισπανία θα αντιμετωπίσει την Ελβετία.

Η Ζάμπια

πέτυχε

το «στόχο» της

Στον άλλο ματς του 3ου ομίλου μπόρεσε η Ζάμπια με σκόρερ τις Λουσόμο Μουέμπα στο 3ο λεπτό,  Μπάρμπα Μπάντα με πέναλτι στο 31ο λεπτό και Ραχίλ Κουντανάτζι στις καθυστερήσεις ( 90’ +3’) να νικήσει με 1-3 τη Κόστα Ρίκα (σκόρερ η Δάφνη Μελίσα Ερέρα Μόνχε στο 47ο λεπτό), στο στάδιο Γουαϊκάτο του Χάμιλτον της Νέας Ζηλανδίας, όπου πανηγύρισε την πρώτη νίκη της σε ένα Μουντιάλ Γυναικών!

Με βάση τη δυναμικότητα της συγκεκριμένης ομάδας πέτυχε η Ζάπια το «στόχο», που είχε βάλει γι’ αυτό το τουρνουά και αν εκμεταλλευτεί την «αύρα» της νίκης με συστηματική δουλειά ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου, τότε «ανοίγεται» ένα ευοίωνο μέλλον για την ομάδα της Αφρικής.

Η κατάταξη

του 3ου ομίλου

1.Ιαπωνία 🟦9 βαθμοί
2. Ισπανία 🟦6 βαθμοί
3. Ζάμπια 3 βαθμοί
4. Κόστα Ρίκα 0 βαθμοί
🟦Προκρίθηκαν στη φάση των «16»

Τρίτη φορά

η Νιγηρία 

στους «16»

Η Νιγηρία, όμως, δυσκολεύτηκε πολύ από τη μαχητική Ιρλανδία στον αγώνα του 2ου ομίλου, που έληξε ισόπαλος με 0-0 την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 στο Στάδιο του Μπρισμπέιν της ομώνυμης πόλης της Αυστραλίας. Ωστόσο, η Νιγηρία κατάφερε για τρίτη φορά να βρίσκεται στη φάση των «16» του Μουντιάλ γυναικών, πιστοποιώντας έτσι ως ομάδα την ανοδική πορεία της.

Από τη πλευρά τους, οι Ιρλανδές πάλεψαν όλα τα παιχνίδια και «φεύγουν» υπερήφανες από τη τελική φάση της διοργάνωσης αποκομίζοντας το πρώτο βαθμό σ’ αυτήν μαζί με πολύτιμες εμπειρίες, που θα τις χρησιμεύσουν στο μέλλον.

«Σούπερ» η Αυστραλία

«Σούπερ» εμφανίστηκε η Αυστραλία μπροστά σε 27.706 φιλάθλους τη Δευτέρας 31 Ιουλίου 2023 στο Ορθογώνιο Στάδιο της Μελβούρνης, όπου με 0-4 «σκόρπισε» τον Καναδά (σκόρερ οι Χέιλι Ράσο στο 9ο λεπτό και στο 39ο λεπτό, Μαίρη Φάουλερ στο 58ο και Στεφ Κάτλεϊ στο 90’+4’ με πέναλτι).

Οι Αυστραλές φάνηκαν από την αρχή  πως μπήκαν αποφασισμένες  στο γήπεδο για να προκριθούν στην επόμενη φάση, ενώ οι Καναδές «πλήρωσαν» τα τραγικά λάθη στην άμυνά τους και παρά το γεγονός ότι συγκέντρωσαν 4 βαθμούς τερμάτισαν τρίτες. Έτσι, αποχαιρέτησαν από νωρίς τη διοργάνωση.

Τώρα η Αυστραλία θα αντιμετωπίσει κατά πάσα πιθανότητα στη φάση των 16 μια από τις Κίνα ή Δανία ως δεύτερη στον 4ο όμιλο, ενώ η Νιγηρία πιθανότατα θα παίξει με την Αγγλία, που ηγείται μέχρι και στιγμής στο ίδιο γκρουπ.

Η κατάταξη

του 2ου ομίλου

1.Αυστραλία 🟦6 βαθμοί
2. Νιγηρία 🟦5 βαθμοί
3.Καναδάς4 βαθμοί
4.Ιρλανδία 1 βαθμός
🟦Προκρίθηκαν στη φάση των «16»

©Typologos.com 2023