Αρκεί η δίαιτα για ένα καλλίγραμμο σώμα;

Arkei-i-diaita-gia-ena-kalligramo-kormi

Η αίσθηση της εικόνας του εαυτού μας, δηλαδή όχι τόσο η ίδια η εικόνα ούτε και πώς μας βλέπουν οι άλλοι πραγματικά, αλλά το πώς εμείς αντιλαμβανόμαστε την εντύπωση που αφήνουμε και τα πιθανά σχόλια (θετικά και αρνητικά) που προκαλούνται, είναι πολύ σημαντική για την αυτοπεποίθησή μας, και κατά συνέπεια την κοινωνική μας ζωή και άλλες πτυχές της καθημερινότητάς μας.

Στην προσπάθειά μας, λοιπόν,  να ικανοποιήσουμε αυτή τη βαθύτερη επιθυμία αποδοχής, πολλές φορές, ακολουθούμε και εφαρμόζουμε πρακτικές που δεν είναι πάντα ασφαλείς, ή έστω είναι ανεπαρκείς σε μεμονωμένο πλαίσιο. Ένα σώμα που ανταποκρίνεται στα πρότυπα αναλογιών και ομορφιάς, παραμένοντας ταυτόχρονα υγιές, απαιτεί περισσότερο από ένα μικρό αριθμών κιλών, και δη μια εξαντλητική δίαιτα. Ποια είναι, όμως,  τα βήματα που οδηγούν στο σώμα των ονείρων σας, χωρίς να αμελείται η απαραίτητη ισορροπία;

1.Διατροφικά Στοιχεία

Ακολουθώντας κάποια βήματα που θα σας επιτρέψουν και θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τη γραμμή που συναντάς τις προσδοκίες σας, είναι σημαντικό αυτά να χαρακτηρίζονται από μια αλληλουχία, και πρωτίστως να είναι ασφαλή.

Η απώλεια βάρους, το βήμα το οποίο θα θέσει και επίσημα σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης της, θα πρέπει να γίνεται σταδιακά και στοχευμένα. Οι εξαντλητικές δίαιτες δεν είναι ο στόχος, και πάνω από όλα δεν είναι ασφαλείς. Ένας επαγγελματίας διατροφολόγος στην Νίκαια, θα σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές, διαμορφώνοντας το ημερήσιο διατροφικό σας πλάνο, χωρίς να κινδυνέψει η ασφάλειά σας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα συστατικά, και αποκλειστικά με βάση τις προσωπικές σας ανάγκες και ιδιαιτερότητες.

2.Μυϊκή Μάζα

Ένα καλοσχηματισμένο σώμα δεν είναι απαραίτητα, ή μάλλον δεν είναι ακριβώς, ένα αδύνατο σώμα. Είναι εκείνο που έχει ταυτόχρονα και καλή κατανομή του λίπους και ενδυναμωμένη μυϊκή μάζα. Ιδιαίτερα σε περιόδους απώλειας βάρους, που ο μεταβολισμός και οι ισορροπίες διαφοροποιούνται, είναι απαραίτητο να γίνονται συνδυαστικά ασκήσεις ενδυνάμωσης, υπό την καθοδήγηση επαγγελματία προπονητή ή γυμναστή. Μερικές φορές μάλιστα, αν υπάρχει μεγάλη χρονική πίεση ή ακολουθείται κάποιο ταχύρρυθμο πρόγραμμα, είναι πιθανό να σας παραπέμψουν σε κάποιο κατάστημα συμπληρωμάτων διατροφής, όπως το Flexstores, για να προμηθευτείτε σκευάσματα που θα υποστηρίξουν τη προσπάθειά σας, προστατεύοντας την υγεία σας.

3.Δέσμευση και Συντήρηση

Όταν κάτι το επιθυμούμε πολύ, αξίζει και να προσπαθήσουμε να το διατηρήσουμε στο χρόνο. Εάν το μοναδικό μας μέλημα είναι απλώς μια πιο καλαίσθητη εμφάνιση στη παραλία, ίσως θα πρέπει πριν ξεκινήσουμε την οποιαδήποτε διαδικασία, να αναζητήσουμε ένα βαθύτερο κίνητρο. Οι παράγοντες που αναφέραμε παραπάνω, τόσο η σωστή και συνετή διατροφή, όσο και η σωματική άσκηση, είναι ικανοί να φέρουν πραγματικά μεταμορφωτικά αποτελέσματα, εάν εφαρμοσθούν με συνέπεια σε μεγάλο βάθος χρόνου. Το ζητούμενο είναι, να μην αντιμετωπίζονται ως “θυσίες” και μέσα επίτευξης ενός σκοπού, αλλά να γίνουν κομμάτι μας. Μόνο μεταβάλλοντας τη νοοτροπία και τις συνήθειές μας, μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα με διάρκεια στο χρόνο.

©Typologos.com 2023