29η Agrotica με 1.600 εκθέτες από 48 χώρες

Ευρύ πρόγραμμα μεμονωμένων

φιλοξενούμενων αγοραστών

και οργανωμένων επιχειρηματικών αποστολών

jpeg-optimizer-29i Agrotica-

Περισσότερους από 1.600 εκθέτες από 48 χώρες περιλαμβάνει η 29η διεθνής έκθεση γεωργικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων «Agrotica», που θα γίνει από την Πέμπτη 20 έως και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη. Φωτογραφία-Πηγή: ΔΕΘ-Helexpo

Περισσότερους από 1.600 εκθέτες από 48 χώρες, πλήρη κάλυψη του εκθεσιακού χώρου και μ’ ένα ευρύ πρόγραμμα  των μεμονωμένων φιλοξενούμενων αγοραστών (hosted buyers) ή οργανωμένων επιχειρηματικών αποστολών εκ 15 χωρών περιλαμβάνει η 29η διεθνής έκθεση γεωργικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων «Agrotica», που θα γίνει από την Πέμπτη 20 έως και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.

Ο στόχος της 29ης Agrotica

Στόχος της 29ης διοργάνωσης της «Agrotica» είναι να δικαιώσει για μία ακόμη φορά τον τίτλο της κορυφαίας έκθεσης των κλάδων των γεωργικών μηχανημάτων, του εξοπλισμού και των εφοδίων στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, αλλά και το χαρακτηρισμό ως ενός εκ των πέντε σημαντικότερων εκθεσιακών δρώμενων του πρωτογενούς τομέα στην Ευρώπη.

Το «παρών» θα δώσουν

μεγάλες επιχειρήσεις

του αγροτικού τομέα 

Στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης θα «φιλοξενηθούν» οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του φάσματος της αγροτικής επιχειρηματικότητας με την επιδίωξη να αποτελέσει η έκθεση αυτή το πεδίο της καλλιέργειας  των συνεργασιών ή της ενημέρωσης για τις τελευταίες εξελίξεις στον αγροτικό τομέα.

Επιπλέον, η διεθνοποίηση της 29ης Agrotica «αποτυπώνεται» και στους εμπορικούς  επισκέπτες της, αφού θα υποδεχθεί:

🟤Μεμονωμένους φιλοξενούμενους αγοραστές (hosted buyers)  από 12 χώρες (Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Κύπρο, Αίγυπτο, Γεωργία, Ιορδανία, Λίβανο, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

🟤Ομαδικές επισκέψεις από Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία.

🟤Δύο επιχειρηματικές αποστολές από το Ιρακινό Κουρδιστάν. Η μια προέρχεται από την περιοχή της Σουλεϊμανίγιας, ενώ η δεύτερη θα έλθει εκ του Ερμπίλ με συντονιστή το οικείο εμπορικό επιμελητήριο.

Στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης θα «φιλοξενηθούν» οι  μεγαλύτερες επιχειρήσεις από όλο το φάσμα της αγροτικής επιχειρηματικότητας με την επιδίωξη να αποτελέσει η 29η«Agrotica»  το πεδίο της  καλλιέργειας συνεργασιών ή της ενημέρωσης για τις τελευταίες εξελίξεις στον αγροτικό τομέα. Φωτογραφία-Πηγή: ΔΕΘ-Helexpo

Το εκθεσιακό σκέλος

Στο εκθεσιακό σκέλος συμπεριλήφθηκε κι ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων μέσω του οποίου «συναντώνται» η επιστήμη και η τεχνολογία με τον πρωτογενή τομέα. Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν:

🟢Το  9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της «Agrotica» με θέμα «Οι νέες τεχνολογίες ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης της Γεωργίας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός».Το συνέδριο αυτό διοργανώνουν η ΔΕΘ-Helexpo και η Σχολή Γεωπονίας Δασολογίας και Φυσικού περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ).

🟢Η εκδήλωση με τίτλο:«Παραγωγός-Αγροτεχνολογία-Βιοοικονομία στην ψηφιακή μετά-βαση».Την εκδήλωση διοργανώνουν η ΔΕΘ-Helexpo και το Ινστιτούτου Βιο-οικονομίας και Αγρο-τεχνολογίας  (ΙΒΟ) του ΕΚΕΤΑ.

🟢Η ημερίδα των ΔΕΘ-Helexpo και Alegre Growshop για τη φαρμακευτική κάνναβη, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης».

Υποστηρικτές

Η 29η «Agrotica»  διοργανώνεται με υποστηρικτές:

🔵Η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος.

🔵Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων.

🔵Ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων.

Τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων:

🔵Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

🔵Εσωτερικών ( τομέας Μακεδονίας Θράκης).

©Typologos.com 2022