Το χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ κατέκτησε ο Στέφανος Ντούσκος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών
Νικώντας
τους «κολοσσούς» του αθλήματος

Το χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ κατέκτησε ο 28χρονος Έλληνας πρωταθλητής και χρυσός Ολυμπιονίκης (2020), Στέφανος Ντούσκος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών στη Σαγκάη της Κίνας.Φωτογραφία: © Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων (ΕΚΟΦΝΣ)
Το χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ κατέκτησε ο 28χρονος Έλληνας πρωταθλητής και χρυσός Ολυμπιονίκης (2020), Στέφανος Ντούσκος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών στη Σαγκάη της Κίνας, όπου έκανε χρόνο 6:36.75 στον τελικό, που διεξήχθη στις 9.30 το πρωί της Κυριακής 28 Σεπτεμβρίου 2025, οπότε νίκησε τους «κολοσσούς» του αθλήματος.
Ανάμεσα στους ηττημένους του τελικού ήταν ο Γερμανός χρυσός Ολυμπιονίκης και χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής στο μονό σκιφ στα προηγούμενα παγκόσμια πρωταθλήματα,Όλιβερ Ζάιντλερ, ο ασημένιος Λευκορώσος Ολυμπιονίκης, Γιαουχένι Ζάλατι και ο χάλκινος Ολλανδός Ολυμπιονίκης, Φαν Ντορπ.
Αναλυτικότερα, ο Γερμανός αθλητής, Όλιβερ Ζάιντλερ ήρθε δεύτερος με χρόνο 6:37.17, ενώ ο Λευκορώσος κωπηλάτης, Γιαουχένι Ζάλατι χρονομετρήθηκε στα 6:38.6 και κατετάγη τρίτος.
Πήρε
το μοναδικό μετάλλιο
που του έλειπε
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων (ΝΟΙ) κατέκτησε το μοναδικό μετάλλιο, που δεν του είχε απονεμηθειί μέχρι και τώρα στο διάβα της «πλούσιας» αθλητικής καριέρας του. Το χρυσό μετάλλιο θα απονεμηθεί στον Στέφανο Ντούσκο κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, την οποία προγραμμάτισαν οι Κινέζοι διοργανωτές για σήμερα το απόγευμα (Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025), ενώ του δόθηκε ήδη ένα αναμνηστικό δίπλωμα.
Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής μίλησε μετά από τον τελικό στην ΕΡΤ1 και ευχαρίστησε τον Θεό για την επιτυχία αυτή, ενώ ανέφερε πως «έβαλε όλη τη ψυχή του», γιατί ήθελε πολύ αυτό το μετάλλιο. Συγχαρητήρια μηνύματα για τη επιτυχία του Στέφανου Ντούσκου εξέδωσαν- δημοσιοποίησαν η πολιτική-πολιτειακή ηγεσία και όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας.
Ο αγώνας
της Μιλένας Κοντού
Την 10η θέση στη γενική κατάταξη και στην 4η θέση στον Β΄ τελικό του σκιφ ελευθέρων βαρών γυναικών κατετάγη η χάλκινη Ολυμπιονίκης, Μιλένα Κοντού με χρόνο 7:52.52 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας της Σανγκάης. Ωστόσο, η 20χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια «κατέκτησε» φέτος (2025) δυο χρυσά μετάλλια κι ένα αντίστοιχο ασημένιο με την Ελληνική Κωπηλασία να έχει «βάλει ψηλά τον πήχη» στους άνδρες και στις γυναίκες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες (2028).
©Typologos.com 2025



















