To 2025 θα είναι η χρονιά του Κινήματος Δημοκρατίας με πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη

Κοπή  Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

του Κινήματος Δημοκρατίας

νομού Θεσσαλονίκης

Ρεπορτάζ: Νίκος Μόσχοβος

To-2025-tha-einai-i-chronia-tou-kinimatos-dimokratias-me- proedro-ton-Stefano-Kasselaki

Το 2025 θα είναι η χρονιά του Κινήματος Δημοκρατίας με πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη. Φωτογραφίες:©Typologos.com

Το 2025 θα είναι η χρονιά του Κινήματος Δημοκρατίας με πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη. Αυτή ήταν η κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκόμενων, που κατέκλυσαν χθες (Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025) το φιλόξενο χώρο του εστιατορίου «priveè rest» με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κινήματος Δημοκρατίας νομού Θεσσαλονίκης.

Κλίμα ενθουσιασμού

Κατά της εκδήλωσης επικράτησε κλίμα ενθουσιασμού με χειροκροτήματα και συνθήματα, αφού το Κίνημα Δημοκρατίας αναπτύσσεται ραγδαία σε όλη την Ελλάδα, στη Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη μέσα από πολλές διαδικτυακές συναντήσεις αυτό-οργάνωσης, καθώς και εφαρμογής της συμμετοχικής δημοκρατίας στη πράξη,

Άλλωστε, το Κίνημα Δημοκρατίας είναι ο πρώτος πολιτικός σχηματισμός στην Ελλάδα, που αξιοποιεί πλέρια και πρακτικά όλες τις δυνατότητες, που παρέχει σήμερα η σύγχρονη τεχνολογία, προσφέροντας στα μέλη του την άμεση παρέμβαση, την υποβολή προτάσεων, τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων και την άμεση κινητοποίηση στα διάφορα κοινωνικά ζητήματα της κάθε περιοχής.

Παριστάμενες- Παριστάμενοι

Στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κινήματος Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης παρέστησαν:

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπος τύπου, Μιχάλης Χουρδάκης.

Η βουλευτίνα Πέλλας, Θεοδώρα Τζάκρη.

Η βουλευτίνα Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα.

Πολλά μέλη και αρκετοί φίλοι του Κινήματος Δημοκρατίας- όπως είναι και ο επειγοντολόγος-επιμελητής Β’ του ΕΣΥ, Απόστολος Ανθόπουλος- που δραστηριοποιούνται ήδη σε διάφορους κοινωνικούς  χώρους ή μαζικούς φορείς.

To-2025-tha-einai-i-chronia-tou-kinimatos-dimokratias-me- proedro-ton-Stefano-Kasselaki 2

Πλέον υπάρχει εναλλακτική λύση και είναι το Κίνημα Δημοκρατίας

Οι χαιρετισμοί

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησε εκ μέρους του Οργανωτικού Γραφείου Κινήματος Δημοκρατίας του Νομού Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μπουλουκος για την επιτυχία του συγκεκριμένου πολιτικού και κοινωνικού event  τονίζοντας ότι πλέον υπάρχει εναλλακτική λύση.

Από την πλευρά της, η βουλευτίνα Πέλλας, Θεοδώρα Τζάκρη επισήμανε ότι «τώρα «μπαίνουμε» με τη ψυχή μας στον αγώνα για να ανατρέψουμε το παλαιό». Η βουλευτίνα Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα «στάθηκε» ιδιαίτερα στην ανάγκη να βρεθεί το Κίνημα Δημοκρατίας κοντά στον άνθρωπο, δίνοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς την παρότρυνση προς όλους και όλες να «απλωθούν» σε κάθε γειτονιά και να «αναδείξουν» τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κάθε άνθρωπος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπος τύπου, Μιχάλης Χουρδάκης, ο οποίος επικεντρώθηκε στην αυτό-οργάνωση του Κινήματος Δημοκρατίας και ευχήθηκε το 2026 να κοπούν πίτες σε περισσότερες περιοχές της Θεσσαλονίκης (Τούμπα κλπ.).

Η διαβούλευση

για το καταστατικό

Στο μεταξύ, έχει «ανάψει για τα καλά» η διαβούλευση για το καταστατικό του Κινήματος Δημοκρατίας, για το οποίο έχουν κατατεθεί πολλές και ρηξικέλευθες προτάσεις ανά άρθρο  από τα μέλη  και οι οποίες στην ανάπτυξη της συμμετοχικής δημοκρατίας στη πράξη, καθώς στον εμπλουτισμό των βασικών πολιτικών θέσεων του.

Το καταστατικό και οι προτεινόμενες αλλαγές θα τεθούν σε ψηφιακή ψηφοφορία, που θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23  Φεβρουαρίου 2025, οπότε θα συμμετάσχουν σ’ αυτή όσοι κι όσες έχουν αποκτήσει τη κάρτα μέλους.

Για την

επίσημη πληροφόρηση

της δράσης

του Κινήματος Δημοκρατίας

στη Θεσσαλονίκη

Όσοι κι όσες ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν το πως δραστηριοποιείται το Κίνημα Δημοκρατίας στο νομό Θεσσαλονίκης μπορούν να επισκέπτονται και να εγγραφούν ως ακόλουθοι στις εξής ιστοσελίδες:

Από την επίσημη σελίδα του Οργανωτικού Γραφείου του Κινήματος Δημοκρατίας του Νομού Θεσσαλονίκης στο Facebook:

https://www.facebook.com/profile.php?id=61572385445070

Από την επίσημη σελίδα του Κινήματος Δημοκρατίας Νομού Θεσσαλονίκης στο Χ:

https://x.com/kin_dim_thess

H ιστοσελίδα του Κινήματος Δημοκρατίας είναι η εξής:

Κίνημα Δημοκρατίας

©Typologos.com 2025