Τα Πράσινα Επαγγέλματα του Μέλλοντος

Εκδήλωση στις 5.30 το απόγευμα

του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου 2023

στο 31ο Μοney Show

στη Θεσσαλονίκη

jpeg-optimizer_money-show-prasina-epaggelmata

«Τα Πράσινα Επαγγέλματα του Μέλλοντος», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, που θα γίνει στις 5.30 το απόγευμα του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου 2023 στο ξενοδοχείο «Hyatt Regency» (Αίθουσα Ballroom 3) στα πλαίσια του 31ου Money Show.Φωτογραφία από eko pramono από το Pixabay 

«Τα Πράσινα Επαγγέλματα του Μέλλοντος», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιήσει το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Γραμματεία Περιβάλλοντος και  Κλιματικής Αλλαγής της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Ν.Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος στις 5.30 το απόγευμα του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου 2023 στο ξενοδοχείο «Hyatt Regency» (Αίθουσα Ballroom 3) στα πλαίσια του 31ου Money Show.

MONEYSHOW_GREEN_PROF

Η εκδήλωση στοχεύει στην υπεύθυνη-πολύπλευρη ενημέρωση για θέματα. τα οποία αφορούν στις νέες θέσεις εργασίας, που διαμορφώνονται από τη παγκόσμια «στροφή» της σύγχρονης κοινωνίας στα νέα πράσινα επαγγέλματα

Το θέμα της εκδήλωσης

To θέμα της εκδήλωσης ενημερωτικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου είναι το εξής: «Έξυπνο επαγγελματικό μέλλον, Έξυπνες επιλογές στο παρόν! –Ο επαγγελματικός προσανατολισμός γίνεται πράσινος».

Ο στόχος

Η εκδήλωση στοχεύει στην υπεύθυνη-πολύπλευρη ενημέρωση για θέματα,τα οποία αφορούν στις νέες θέσεις εργασίας, που διαμορφώνονται από τη παγκόσμια «στροφή» της σύγχρονης κοινωνίας στα νέα πράσινα επαγγέλματα.

Σύγχρονες-συνοπτικές εισηγήσεις θα αναπτύξουν ομιλητές από όλους τους χώρους (επιστήμη, τεχνολογία, επιχειρηματικότητα, πολιτική, οικονομία, εκπαίδευση κ.α.).

Μέσω των εισηγήσεων θα πραγματοποιηθεί μια έγκυρη κι υπεύθυνη ενημέρωση σε ότι αφορά στο πράσινο επαγγελματικό προσανατολισμό.

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως στους νέους και στις νέες που αναζητούν σήμερα τις επαγγελματικές προκλήσεις του μέλλοντος, αλλά και σε εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους  φορέων, επαγγελματίες, συλλόγους  γονέων κ.α.

Οι θεματικές ενότητες

Μεταξύ άλλων, οι θεματικές ενότητες  θ’ αφορούν  στις σύγχρονες ανάγκες και δεξιότητες, στη κυκλική οικονομία και στη μείωση αποβλήτων, στις Πράσινες θέσεις εργασίες σε παραδοσιακούς ή αναδυόμενους τομείς, στη πράσινη οικονομία και στη διασύνδεση με την αγορά εργασίας, στις έξυπνες υποδομές και κατασκευές, στο βιώσιμο τουρισμό, στον αγροτικό τομέα, στη σχετική τεχνολογία, στη πράσινη επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, στη πράσινη χημεία, καθώς και στα πράσινα προϊόντα. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος, Χριστίνα Τσόρμπα.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

17:30 – 18:00 Καλωσόρισμα και χαιρετισμοί.

18:00 – 18:45 Ομιλητές.

18:45-  19:00  Διάλειμμα.

19:00 – 19:40 Ομιλητές.

19:40 – 20:00 Κρασί –  ελεύθερη συζήτηση.

Ζωντανή μετάδοση 

Όσοι κι όσες δε θα μπορέσουν για οποιοδήποτε λόγο να παραβρεθούν στην εκδήλωση μπορούν να τη παρακολουθήσουν «ζωντανά» στους εξής ηλεκτρονικούς συνδέσμους:

©Typologos.com 2023