Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Συζητήθηκε η ίδρυση

Διεθνούς Κέντρου

Εκπαίδευσης Δημοσιογράφων

σε Θέματα Ασφάλειας

jpeg-optimizer-synantisi-ergasias-esiemth-ggee

Από τα αριστερά προς τα δεξιά: ο Βασίλης Κοντογουλίδης, (γενικός γραμματέας ΕΣΗΕΜ-Θ), ο Δημήτρης Γαλαμάτης (γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης), ο  Παντελής Ορφανίδης (διευθυντής του ιδιαίτερου Γραφείου του γενικού γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης) και Νίκος Καρράς (πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ)

Η ίδρυση και η λειτουργία Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Δημοσιογράφων σε θέματα ασφάλειας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη συνάντηση εργασίας,  που είχε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) με τον γενικό γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρη Γαλαμάτη.

Τα βασικά αντικείμενα

της συνάντησης

Τα βασικά αντικείμενα της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο διευθυντής του ιδιαίτερου Γραφείου Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Παντελής Ορφανίδης, ήταν τα εξής:

🟤Η πρωτοβουλία για την ίδρυση και τη λειτουργία Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Δημοσιογράφων σχετικά με θέματα ασφάλειας, με έδρα την Θεσσαλονίκη και οι συνεργασίες, οι οποίες θα απαιτηθούν για την ανάπτυξή της.

🟤Η διοργάνωση του δημοσιογραφικού συνεδρίου της Σαμοθράκης που θα γίνει στις 21-23 Οκτωβρίου 2022 με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

🟤Η ενίσχυση των πρωτοβουλιών και των δράσεων, οι οποίες αναδεικνύουν το ιστορικό παρελθόν των περιφερειακών Ενώσεων Συντακτών.

jpeg-optimizer-synantisi-ergasias-esiemth-ggee-dyo

Στη συνάντηση εργασίας συζητήθηκε και η διοργάνωση του δημοσιογραφικού συνεδρίου της Σαμοθράκης που θα γίνει στις 21-23 Οκτωβρίου 2022,με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.Φωτογραφία από günter από το Pixabay 

Η εφαρμογή της νέας σύμβασης

για τους δημοσιογράφους

στα δημόσια ΜΜΕ

Επιπλέον, συζητήθηκε το ζήτημα της εφαρμογής της νέας σύμβασης για την απασχόληση των δημοσιογράφων στα δημόσια  μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ).

Ο κ. Γαλαμάτης τόνισε κατηγορηματικά ότι είναι αυτονόητο πως η σύμβαση έχει καθολική ισχύ και πρέπει να εφαρμοστεί από όλα ανεξαιρέτως τα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ και από κάθε σχήμα του δημοσίου, το οποίο απασχολεί δημοσιογράφους.

Η υπεράσπιση

 του ενημερωτικού ρόλου της ΕΡΤ3

Το διοικητικό συμβούλιο ενημέρωσε  τον γενικό γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης για τις εν εξελίξει ενέργειες της ΕΣΗΕΜ-Θ για την υπεράσπιση του ενημερωτικού ρόλου της ΕΡΤ3.

 ©Typologos.com 2022