Σύμφωνο συνεργασίας Μεγάρου Μουσικής -ΑΠΘ

Ο ΟΜΜΘ και το ΑΠΘ

ανανέωσαν

το Σύμφωνο Συνεργασίας

jpeg-optimizer-symfono- synergasias-ommth-auth

Την επικαιροποίηση και την ανανέωση του συμφώνου συνεργασίας υπέγραψαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Βασίλης Γάκης και ο πρύτανης του ΑΠΘ-καθηγητής, Νικόλαος Παπαϊωάννου

Στην επικαιροποίηση και στην ανανέωση του συμφώνου συνεργασίας «προχώρησαν την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 ο Οργανισμός του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) επεκτείνοντας για την επόμενη διετία την από κοινού εποικοδομητική προώθηση ποικίλων δράσεων πολιτιστικού,εκπαιδευτικού κι ερευνητικού περιεχομένου.

Οι υπογραφές

Το σχετικό πρωτόκολλο υπέγραψαν ο πρόεδρος του Οργανισμού, Βασίλης Γάκης και ο πρύτανης του ΑΠΘ-καθηγητής, Νικόλαος Παπαϊωάννου.

Αμφότεροι εξουσιοδότησαν τη συντονιστική επιτροπή να αξιολογεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα το όλο παραγόμενο έργο και να υποβάλλει προτάσεις τροποποίησης,όποτε το κρίνει αναγκαίο.

Οι βασικοί άξονες

του συμφώνου συνεργασίας

Από τους βασικούς άξονες του συμφώνου συνεργασίας ξεχωρίζουν:

🎶Η διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων.

🎶Η διοργάνωση πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων.

🎶Η διάθεση συνδρομητικών εισιτηρίων για τις παραστάσεις, οι οποίες είναι παραγωγές του ΟΜΜΘ στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ.

🎶Η φιλοξενία ευέλικτων παραστάσεων ή αναλογίων του ΟΜΜΘ σε αίθουσες του ΑΠΘ.

🎶Η πρόσβαση του ΟΜΜΘ στις ηλεκτρονικές πηγές και βάσεις δεδομένων των βιβλιοθηκών του ΑΠΘ.

🎶Η ανάδειξη του αρχείου της κεντρικής βιβλιοθήκης του ΑΠΘ σε χώρους του ΟΜΜΘ.

Άλλοι βασικοί άξονες

του συμφώνου συνεργασίας

Άλλοι βασικοί άξονες του συμφώνου συνεργασίας είναι:

🎵Η αξιοποίηση της ορχήστρας του ΑΠΘ.

🎵Η θεσμοθέτηση ετήσιας συναυλίας των ορχηστρών των πανεπιστημίων της πόλης στον ΟΜΜΘ.

🎵Η διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης των φοιτητών στις υπηρεσίες του ΟΜΜΘ.

🎵Η εκπόνηση διπλωματικών εργασιών σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

🎵Η συνεργασία του ΟΜΜΘ με επιμέρους δράσεις του ΑΠΘ για δράσεις κοινού ενδιαφέροντος, όπως παραδειγματικά είναι: Η φιλοξενία εκθέσεων ή εικαστικές και σκηνογραφικές παρεμβάσεις στα φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

jpeg-optimizer-symfono- synergasias-ommth-auth-two

Η φιλοξενία ευέλικτων παραστάσεων ή αναλογίων του ΟΜΜΘ σε αίθουσες του ΑΠΘ περιλαμβάνεται στους άξονες συνεργασίας των δύο φορέων.Φωτογραφία από Christoph Schütz από το Pixabay 

Δήλωση προέδρου ΟΜΜΘ

«Η ισχύς εν τη ενώσει! Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συνεχίζει να «βαδίζει» στο δρόμο της εξωστρέφειας συνεργαζόμενο στενά, γόνιμα και δημιουργικά με τους κορυφαίους φορείς της πόλης, όπως είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» επισήμανε ο κ.Γάκης μετά από την υπογραφή του νέου συμφώνου συνεργασίας, ενώ τόνισε ότι:

«Συμπράττουμε με ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας αναλαμβάνοντας καινοτόμες πρωτοβουλίες, οι οποίες πιστοποιούν την επίδραση του πολιτισμού στην εκπαίδευση. Η επικαιροποίηση και η ανανέωση του συμφώνου συνεργασίας δεν έχει μόνο συμβολική αξία, αλλά σηματοδοτεί την προαγωγή του ενδιαφέροντος για την ενίσχυση της καλλιέργειας της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης μας».

Δήλωση πρύτανη ΑΠΘ

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου υπογράμμισε ότι:

«Με μεγάλη χαρά ανανεώνουμε την αγαστή και καρποφόρα συνεργασία μας με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έναν Οργανισμό που πρωταγωνιστεί στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας.

Ως Πανεπιστήμιο, «προχωρούμε» με συνέπεια στον δρόμο της εξωστρέφειας, αναπτύσσουμε και επικαιροποιούμε συνεργασίες με σημαντικό αντίκτυπο, τόσο για την πανεπιστημιακή μας κοινότητα, όσο και ευρύτερα για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Το Πανεπιστήμιό μας δεν αποτελεί ένα περίκλειστο σύστημα παραγωγής γνώσης, αλλά, ως «ζωντανό» κύτταρο της πόλης, έχει δυναμική παρουσία και στα πολιτιστικά της δρώμενα».

©Typologos.com 2022