Προσκύνημα στη Τήνο στελεχών νεότητας

της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος 

jpeg-optimizer-Proskinima-stin-Tino

Προσκύνημα στη Τήνο πραγματοποίησαν τα στελέχη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στις 25-27 Αυγούστου 2022 με επικεφαλής το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γεώργιο και την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου κ.κ. Δωροθέου.

Προσκύνημα στη Τήνο πραγματοποίησαν τα στελέχη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στις 25-27 Αυγούστου 2022 με επικεφαλής το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γεώργιο και την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη  Σύρου και Τήνου κ.κ. Δωροθέου.

Προσκυνηματική εκδρομή

που πραγματοποιείται κάθε χρόνο

Η Προσκυνηματική εκδρομή  πραγματοποιείται κάθε χρόνο υπό την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου κ.κ. Δωροθέου και τη διοργανώνει η Μητρόπολη  Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  για  τα μέλη του Γραφείου Νεότητας, που προσφέρουν μια λειτουργική ή ποιμαντική διακονία στη τοπική Εκκλησία,  όπως  είναι οι κατηχητές,  οι κατηχήτριες, τα κατασκηνωτικά στελέχη, οι ιερόπαιδες και οι αναγνώστες.

Με επικεφαλής το Σεβασμιότατο

Της εκπαιδευτικής και προσκυνηματικής αυτής  ιεραποδημίας στη Τήνο προΐσταται πάντοτε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. κ. Γεώργιος, ο οποίος συνοδεύεται από τους  κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως. Εφέτος, το προσκύνημα πραγματοποιήθηκε  στις 25-27 Αυγούστου 2022.

jpeg-optimizer-Proskinima-stin-Tino 2

Κατά τη διάρκεια της  παραμονής   στην Ιερά Νήσο Τήνο  έλαβαν μέρος οι νέοι και οι νέες σε ιερές ακολουθίες και στη Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη  Κίτρους κ.κ.  Γεωργίου

Προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης

και στην Ιερά Μονή «Κυρίας των Αγγέλων» Κεχροβουνίου

Κατά τη διάρκεια της  παραμονής   στην Ιερά Νήσο Τήνο  έλαβαν μέρος οι νέοι και οι νέες σε ιερές ακολουθίες και στη Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη  Κίτρους κ.κ.  Γεωργίου.

Προσκύνησαν στον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης, καθώς και στην Ιερά Μονή «Κυρίας των Αγγέλων» Κεχροβουνίου, όπου η Οσία Πελαγία οραματίστηκε την εύρεση της ιεράς Εικόνας, ιδιαίτερα εφέτος που εορτάζεται η επέτειος 200 ετών από το όραμα της Αγίας και την εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Οι νέοι και οι νέες  επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν και να ενημερωθούν για σημαντικά πολιτιστικά έργα ντόπιων καλλιτεχνών. Ακόμη, επισκέφθηκαν πολλά άλλα αξιοθέατα του νησιού, όπως  είναι οι ιστορικοί  οικισμοί,  τ’ αξιοθέατα,  οι εκθέσεις και τα μουσεία.

Εγκάρδια Υποδοχή

Τους προσκυνητές  και τις προσκυνήτριες υποδέχθηκε εγκάρδια ο πρωτοπρεσβύτερος  π. Γεώργιος Φανερός- Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, κληρικοί της Ιεράς Νήσου, καθώς και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του ιερού ιδρύματος.

©Typologos.com 2022