«Ποίηση και Εκπαίδευση» -Διαδικτυακή εκδήλωση

16η Γιορτή της Ποίησης

και Γιορτή των Ποιητών

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 

από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

jpeg-optimizer_poiisi-kai-ekpaidefsi-diadiktiaki-ekdilosi

Η διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Ποίηση και Εκπαίδευση» διοργανώνεται στις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαρτίου 2023  από  το Εργαστήριο Γλώσσας, Γλωσσικής Διδασκαλίας και Πολιτισμού του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Φωτογραφία από Ludwig Bickel από το Pixabay 

Η διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Ποίηση και Εκπαίδευση» διοργανώνεται στις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαρτίου 2023  από  το Εργαστήριο Γλώσσας, Γλωσσικής Διδασκαλίας και Πολιτισμού του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Νοτιοανατολικής  Ευρώπης και τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΚΒΕ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21η Μαρτίου).

Σύνδεσμος παρακολούθησης

Όσοι – όσες θέλουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μπορούν να πατήσουν εδώ.

                                                                             Χαιρετισμός και προσκεκλημένοι ομιλητές                                                       

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι:

🔵Ο φιλόλογος-ποιητής, Νικόλας Ευαντινός, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Σε ποιο σχολείο διδάσκεται και σε ποιο διδάσκει η Ποίηση;».

🔵Το μέλος του Ερευνητικού και Διδακτικού Προσωπικού του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πάνος Ηλιόπουλος, ο οποίος θ’αναφερθεί στο θέμα: «Ο Αριστοτέλης και ο Οράτιος για τη ποιητική τέχνη και για τη Ποίηση ως μάθηση».

Εισηγήτριες

✅Η πρώτη εισήγηση φέρει το τίτλο: «Η Ποίηση ως όχημα Κριτικού Γραμματισμού» και θα τη πραγματοποιήσει η επίκουρη καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ράνια Καραχάλιου.

✅Η δεύτερη εισήγηση αφορά στο θέμα: «Ποίηση, η πιο μεγάλη αναμέτρηση του ανθρώπου»  και θα γίνει από το μέλος του Ερευνητικού και Διδακτικού Προσωπικού του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μεταξούλα Μανικάρου.

Προσκεκλημένες ποιήτριες

Προσκεκλημένες ποιήτριες είναι:

✍️Η Φανή Αθανασιάδου.

✍️Η Ιωάννα Λαζάρου.

✍️Η Φλώρα Ορφανουδάκη.

jpeg-optimizer_poiisi-kai-ekpaidefsi-diadiktiaki-ekdilosi-dyo

Προσκεκλημένες ποιήτριες της διαδικτυακής εκδήλωσης με τίτλο:«Ποίηση και Εκπαίδευση» είναι οι: Φανή Αθανασιάδου, Ιωάννα Λαζάρου και Φλώρα Ορφανουδάκη.Φωτογραφία από jhenning από το Pixabay 

Αναγνώσεις ποιημάτων

Ποιήματα θα διαβάσουν η ηθοποιός, Αλμπέρτα Τσοπανάκη και οι εξής φοιτήτριες- φοιτήτριες  του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

✍️Δανάη-Ελένη Αλεξανδρή.

✍️Αλεξάνδρα Αναγνώστου.

✍️Δημήτρης Ανδριανόπουλος.

✍️Δήμητρα-Καλλιρρόη Αντύπα.

✍️Ιουστίνη Βερύκοκου.

✍️Παναγιώτα Βλάχου.

✍️Χριστίνα Κωνσταντίνου.

✍️Ελένη Λιθοπούλου.

✍️Δέσποινα Λιόντου.

✍️Δέσποινα Μαυρίδου.

✍️Μελίνα Νικολάου.

✍️Διονυσία Νικολοπούλου.

✍️Ευαγγελία Μπαμπούρη.

✍️Αφροδίτη Πλατανίτη.

✍️Μελιάννα Πουλαστίδη.

✍️Μαρία-Χαρίκλεια Τσάβαλου.

 ✍️Αλεξάνδρα Φώτη.

Συντονισμός-παρέμβαση

Τη διαδικτυακή εκδήλωση θα συντονίσει το μέλος του Ερευνητικού και Διδακτικού Προσωπικού του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ελένη Καρασαββίδου, η οποία θα παρέμβει και θα αναπτύξει το θέμα:  «Η Ποίηση ως Ανάχωμα σε δύσκολους καιρούς».

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης θ’ ακουστεί μελοποιημένη ποίηση των Ν. Γκάτσου, Τ. Λειβαδίτη και Ελ. Χωρεάνθη.

©Typologos.com 2023