Κροατία -Μαρόκο 2-1 Ματς στρατηγικής

Τρίτη η Κροατία

στο κόσμο  

και στο Μουντιάλ 2022

Croatia-Marroco 2-1 match stratigikis

Τρίτη στο κόσμο και στο Μουντιάλ 2022 τερμάτισε η Κροατία, η οποία με την αξιοποίηση της στρατηγικής επικράτησε  με 2-1 (Γιόσκο Γκβάρντιολ 7’, Μίσλαβ Όρσιτς 42’ – Ασράφ Ντάρι 9’) επί του Μαρόκο στο μικρό τελικό, που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου 2022 στο Διεθνές Στάδιο Χαλίφα της Ντόχα του Κατάρ.Φωτογραφία από Annick Vanblaere από το Pixabay 

Τρίτη στο κόσμο και στο Μουντιάλ 2022 τερμάτισε η Κροατία, η οποία με την αξιοποίηση της στρατηγικής επικράτησε  με 2-1 (Γιόσκο Γκβάρντιολ 7’, Μίσλαβ Όρσιτς 42’ – Ασράφ Ντάρι 9’) επί του Μαρόκο στο μικρό τελικό, που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου 2022 στο Διεθνές Στάδιο Χαλίφα της Ντόχα του Κατάρ.

«Αποχαιρετισμός»

μιας μεγάλης γενιάς

ποδοσφαιριστών

Δίκαια κατέκτησε η Κροατία την 3η θέση στο Μουντιάλ, αφού έδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι μια χώρα, όπου συντελείται συστηματική δουλειά στα ομαδικά αθλήματα. Το  χάλκινο μετάλλιο αποτελεί το «παράσημο» μιας μεγάλης γενιάς ποδοσφαιριστών με επικεφαλής τον 37χρονο Λούκα Μόντριτς, που «αποχαιρετά» την παγκόσμια αθλητική σκηνή έχοντας πετύχει κάτι μοναδικό:

Μέσα σε μια τετραετία τερμάτισε 2η (2018) και 3η (2022) σε δύο τελικές φάσεις Μουντιάλ, γεγονός που καθιερώνει πλέον τη Κροατία στις μεγάλες δυνάμεις και στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Η αίσθηση

για ιστορική συνέχεια

Έχουμε, δε, την αίσθηση πως θα έχει μία ιστορική συνέχεια αυτή η δυνατή παρουσία της Κροατίας στο χώρο του Ευρωπαϊκού και του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αφού ως χώρα διαθέτει ήδη τουλάχιστον τρεις παίκτες, που μπορούν να αποτελέσουν τους «στυλοβάτες» μιας σταδιακά ανανεωμένης εθνικής ομάδας.

Ο λόγος για τους Γκβάρντιολ, Όρσιτς και Μάγιερ, οι οποίοι μπορούν να «γράψουν» τη δική τους ιστορία, εφόσον πλαισιωθούν με τους κατάλληλους συμπαίκτες. Μέχρι και το Μουντιάλ 2026 θα «κυλήσει πολύ καιρός  στο αυλάκι», αλλά θα χαρούμε ιδιαίτερα να ξαναδούμε τη Κροατία να δίνει το «παρών» ξανά στη τελική φάση.

jpeg-optimizer-Croatia-Marroco 2-1 match stratigikis-dyo

Πετυχημένη μπορεί να θεωρηθεί και η πορεία του Μαρόκου στο Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.Τώρα θα πρέπει να «κτίσει» επάνω σ’ αυτή, για να μη μείνει ως  ένα «πυροτέχνημα», προκειμένου να μπορέσει να γίνει η πρώτη Αφρικανική ομάδα, που θα αφήσει το «αποτύπωμά» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.Φωτογραφία από Hassan Nhiri από το Pixabay 

Το Μαρόκο

πρέπει να «κτίσει»

Πετυχημένη μπορεί να θεωρηθεί και η πορεία του Μαρόκου στο Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

Τώρα θα πρέπει να «κτίσει» επάνω σ’ αυτή, για να μη μείνει ως  ένα «πυροτέχνημα», προκειμένου να μπορέσει να γίνει η πρώτη Αφρικανική ομάδα, που θα αφήσει το «αποτύπωμά» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ήτοι:

⚽Καλύτερη διαπαιδαγώγηση των ποδοσφαιριστών ως προς τη παρουσία απέναντι στο κάθε διαιτητή.

⚽Καλύτερη εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών σε βασικά στοιχεία στρατηγικής τοποθέτησης στο χώρο της άμυνας.

⚽Ενδυνάμωση του εγχώριου πρωταθλήματος μέσω μιας συστηματικής παραγωγής ταλέντων

⚽Παραμονή του τωρινού προπονητή.

⚽Εξαγωγή περισσότερων έτοιμων Μαροκινών ποδοσφαιριστών προς ποιοτικά Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ώστε να αποκτήσουν παραστάσεις κι εμπειρία.

⚽Την επιμονή στη διεκδίκηση της διοργάνωσης της τελικής φάσης ενός μουντιάλ.

Το δύσκολο σημείο

για το Μαρόκο

Το δύσκολο σημείο για το Μαρόκο θα είναι η επόμενη προκριματική φάση της Αφρικής και ο δρόμος για τα τελικά του Μουντιάλ 2026, γιατί ως εθνική ομάδα «άναψε πλέον τη σπίθα» σε πολλές χώρες της ηπείρου να πιστέψουν πλέον «στον εαυτό τους» και να «βάλουν πλώρη» για τη κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου.

©Typologos.com 2022