H 39η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος «Kosmima» στις 18-20 Οκτωβρίου 2025 στη Θεσσαλονίκη
Συμμετέχουν επάνω
από 70 επιχειρήσεις
και διεθνή brands

Επάνω από 70 επιχειρήσεις και διεθνή brands συμμετέχουν στην 39η διεθνή έκθεση κοσμήματος,ωρολογίων, πολύτιμων λίθων, μηχανημάτων και εξοπλισμού «Kosmima», που θα πραγματοποιήσει η ΔΕΘ-Helexpo στις 18-20 Οκτωβρίου 2025 στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης
Επάνω από 70 επιχειρήσεις και διεθνή brands συμμετέχουν στην 39η διεθνή έκθεση κοσμήματος,ωρολογίων, πολύτιμων λίθων, μηχανημάτων και εξοπλισμού «Kosmima», που θα πραγματοποιήσει η ΔΕΘ-Helexpo στις 18-20 Οκτωβρίου 2025 στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Στην παραπάνω ανακοίνωση προέβησαν οι υπεύθυνοι της ΔΕΘ-Helexpo μιλώντας στη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της συγκεκριμένης έκθεσης και η οποία έγινε την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2025 στη «νύμφη του Θερμαϊκού».
Σημείο αναφοράς
για την
αργυροχρυσοχοΐα
Η «Kosmima» αποτελεί σήμερα σημείο αναφοράς για την αργυροχρυσοχοΐα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ σ’ αυτή λαμβάνουν μέρος:
♦Περισσότερες από 70 επιχειρήσεις του κλάδου από την Ελλάδα, τη Κύπρο, τη Βουλγαρία και την Τουρκία.
♦Διεθνή brands από την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, την Ελβετία, τη Γαλλία και τη Γερμανία για να παρουσιάσουν τις τελευταίες τάσεις, που επικρατούν στο κόσμημα ή στο ρολόι ενόψει και της εορταστικής περιόδου.
Η δήλωση
του προέδρου
της ΔΕΘ-Helexpo
Τη συνέντευξη τύπου «άνοιξε» ο πρόεδρος της ΔΕΘ–Helexpo, Τάσος Τζήκας, ο οποίος χαρακτήρισε το κλάδο της αργυροχρυσοχοΐας ως «στρατηγικό για την ελληνική οικονομία».
Ο κ. Τζήκας επισήμανε τη διαχρονική στήριξη της ΔΕΘ–Helexpo προς τους δημιουργούς και τους επαγγελματίες του χώρου και η οποία γίνεται σε στενή συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών και Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ).
Η δήλωση
του γενικού διευθυντή
της ΔΕΘ–Helexpo
Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ–Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής, υπογράμμισε ότι «η «Kosmima» είναι για τη ΔΕΘ ένα πραγματικό κόσμημα εδώ και τέσσερις δεκαετίες». Μάλιστα, ο ίδιος θύμισε πως η πρώτη διοργάνωση του 1986 εισήγαγε καινοτομίες στην Ελλάδα και οι οποίες αφορούσαν ακόμη και στον τομέα της ασφάλειας εκθέσεων.
«Η μακρόχρονη σχέση με την ΠΟΒΑΚΩ έχει δημιουργήσει ένα σταθερό υπόβαθρο ποιότητας και εμπιστοσύνης που καθιστά τις εκθέσεις κοσμήματος της ΔΕΘ–Helexpo αναντικατάστατες για τη χώρα μας, αλλά και για τα Βαλκάνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η δήλωση
του προέδρου
της ΠΟΒΑΚΩ
Ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ, Πέτρος Καλπακίδης, σημείωσε ότι «χωρίς τη στήριξη της σημερινής διοίκησης της ΔΕΘ–Helexpo, η «Kosmima» δε θα υπήρχε», ενώ τόνισε τον επιχειρηματικό προσανατολισμό και τη συνεχή αναπτυξιακή πορεία της έκθεσης.
Παρά τη μεγάλη άνοδο στις τιμές των πολύτιμων μετάλλων, υπογράμμισε ο κ. Καλπακίδης πως «ο Έλληνας εξακολουθεί να αγαπά το χρυσό και το κόσμημα».
Ακόμη, ο κ. Καλπακίδης ανακοίνωσε πως ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης συμπληρώνει τα 100 χρόνια ζωής και στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιάσει το επετειακό λεύκωμα του, σε μια ειδική εκδήλωση, που θα γίνει στις ημέρες της «Kosmima».
Ο 36ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός
Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος
Στο πλαίσιο της «Kosmima 2025». πραγματοποιήθηκε και ο 36ος πανελλήνιος διαγωνισμός φιλοτέχνησης σχεδίου κοσμήματος, που συνδιοργανώνουν η ΠΟΒΑΚΩ και η ΔΕΘ-Helexpo.Το φετινό θέμα του διαγωνισμού ήταν: «Νερό: Ρέουσες Αποχρώσεις – Σταγόνες Πολυτέλειας», μέσω του οποίου καλέστηκαν οι δημιουργοί να εμπνευστούν από το στοιχείο που συνδέει τη ροή, τη διαύγεια και τη ζωή με τη τέχνη και το φως του κοσμήματος. Τα έργα του διαγωνισμού θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης.
Σχετικά
με τα εγκαίνια
της έκθεσης
Τα εγκαίνια της «Kosmima» θα πραγματοποιηθούν από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Σταύρο Καλαφάτη στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου 18 Οκτωβρίου 2025 στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης (είσοδος από το περίπτερο 10).
Διάρκεια
και ώρες λειτουργίας
της έκθεσης
Η «Kosmima» θα διαρκέσει από τις 18 έως και τις 20 Οκτωβρίου 2025, οπότε θα λειτουργήσει στις εξής ώρες λειτουργίας:
♦Από τις 10 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ για το Σαββατοκύριακο.
♦Από τις 11 το πρωί έως και τις 7 το βράδυ για τη Δευτέρα.
©Typologos.com 2025




















