Hold Tight – Κράτα Γερά – Για την αγάπη και μόνο

Γράφει ο Νίκος Μόσχοβος

Δημοσιογράφος – Συγγραφέας

jpeg-optimizer-Hold Tight - Krata gera-neo

Οι πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής σειράς θρίλερ και αστυνομικής δράσης «Hold Tight(Κράτα Γερά)», Μαγκνταλένα Μποτσάρσκα και Λέσεκ Λιχότα. Φωτογραφίες: By Fryta 73 from Strzegom (Wikimedia Commons account: Fryta73) – Leszek Lichota, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=76547567 By Fryta 73 – Magdalena Boczarska, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=67762071 και jwvein από το Pixabay

Το να είσαι γονιός είναι πολύ μία μεγάλη υπόθεση και η μέγιστη ευθύνη του κάθε ανθρώπου. Αυτό μας διηγείται η τηλεοπτική σειρά θρίλερ και αστυνομικής δράσης «Hold Tight(Κράτα Γερά)», που βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα του μαιτρ του είδους, Χάρλαν Κόμπεν (Harlan Coben) και η οποία «κυκλοφόρησε»  τον Απρίλιος του 2022 στο Νέτφλιξ (Netflix).

Μια «καθηλωτική» ιστορία

Μια σειρά, η οποία μας «καθήλωσε» κυριολεκτικά μέσω της ροής της ιστορίας και  μας «παρέσυρε» τόσο πολύ που ξενυχτήσαμε κυριολεκτικά για τη δούμε όλη μέσα σε ένα βράδυ! Γιατί;

Το σήριαλ «Κράτα Γερά-Hold Tight» κατορθώνει να «μιλά» για τόσο οικεία πράγματα για όσους- όσες νιώθουν την ευθύνη του να είσαι πραγματικός γονιός  προς το παιδί σου. Θαρρούμε, μάλιστα, πως το όλο παραγόμενο έργο βρίσκεται στο ίδιο υψηλό επίπεδο με τις σειρές «Το παιχνίδι του Καλαμαριού -Squid game » και  «Locked Up ή Vis a Vis», που αποτελούν τα «βαριά χαρτιά» του Νέτφλιξ (Netflix).

Βραδείας Καύσης

Αντίθετα, όμως, με  τις προαναφερόμενες  σειρές,  ετούτο το σήριαλ σε «απογειώνει» σιγά- σιγά με τη πλοκή του μέχρι και τη τελική «κάθαρση» εστιάζοντας ακριβώς στο ανθρώπινο συναίσθημα και στη μητρική – πατρική αγάπη, που τις θεωρεί ισόποσες προς κάθε παιδί.

Ανθρώπινα μηνύματα

Ως έργο μας λέει ότι:

Μια μητέρα ή ένας πατέρας, που συναισθάνονται το ρόλο τους ως γονείς, θα κάνουν τα πάντα για να σώσουν τα παιδιά τους από το έρεβος.

🟥Αμφότεροι ξέρουν ως γονείς πως δε μπορούν να τα προστατεύουν πάντα, αλλά γνωρίζουν πως έχουν μια αποστολή, που είναι να τους δώσουν όλα τα εφόδια, ώστε να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να τα προφυλάσσουν, όσο μπορούν. Τα παιδιά Θα κάνουν λάθη, θα πληγωθούν και τις περισσότερες φορές θα μάθουν από αυτά με το δυσκολότερο τρόπο.

🟥Ο υπέρμετρος ή και ο χαλαρός έλεγχος προς τα παιδιά μπορεί να «γυρίσει» ως «μπούμερανγκ». Τα πάντα θέλουν ένα μέτρο.

🟥Δε συγκρίνεται με τίποτα ο πόνος, που νιώθει ένας γονιός (σ.σ. ιδιαίτερα μια μητέρα) εξαιτίας της απώλειας του παιδιού.

🟥Η πιο μεγάλη αγωνία, που μπορεί να βιώσει ένας γονιός είναι να εξαφανιστεί το παιδί του.

jpeg-optimizer-Hold Tight - Krata gera-dyo

Το σήριαλ «Κράτα Γερά-Hold Tight» εστιάζει στην πραγματική ζωή και τη περιγράφει ξεκάθαρα

 Μια ματιά στη ζωή

 Το  σήριαλ «Κράτα Γερά-Hold Tight» εστιάζει στην πραγματική ζωή και τη περιγράφει ξεκάθαρα, αφού:

🔴Τα πιο ανύποπτα πρόσωπα είναι εκείνα, που υπερβαίνουν τα όρια.

🔴Πραγματικός γονιός για ένα παιδί είναι όποιος- όποια το μεγαλώνει κι όχι πάντοτε ο φυσικός πατέρας ή και η φυσική μητέρα.

🔴Καλός αστυνομικός με επαγγελματικότητα-συναίσθηση του καθήκοντος είναι αυτός ή αυτή, που κατορθώνει να βλέπει τα στοιχεία μιας υπόθεσης χωρίς να έχει παρωπίδες και στενότητες. Οι περισσότεροι άνθρωποι φανταζόμαστε συνήθως τους αστυνομικούς μ’ ένα συγκεκριμένο παρουσιαστικό, αλλά η μεγάλη αλήθεια είναι πως οι πιο ικανοί από αυτούς μοιάζουν με τους γείτονες μας.

🔴Οι σεξουαλικές σχέσεις είναι απόλυτα φυσιολογικές, όταν γίνονται από αγάπη και βασικό ρόλο θα «παίξει» η στάση, την οποία θα επιδείξουν οι γονείς προς τα παιδιά τη στιγμή, που εκείνα θα νιώσουν τα πρώτα συναισθήματα.

🔴Τα παιδιά -ιδιαίτερα τα μικρότερα σε ηλικία- δεν είναι πάντοτε τόσο αθώα και μπορούν να γίνουν πολύ σκληρά προς τους συνομήλικους ή τους ενήλικες.

Οι ηθοποιοί

«Στιβαρή» στο ρόλο της μητέρας εμφανίζεται η Πολωνέζα βραβευμένη  ηθοποιός, Μαγκνταλένα Μποτσάρσκα (Magdalena Boczarska), με θητεία σε περισσότερες από 25 ταινίες μεγάλου μήκους από το 2001 και η οποία κατορθώνει να αποτυπώσει όλο το συναίσθημα, την αγωνία και την ένταση των στιγμών.

Από την άλλη πλευρά, ο Πολωνός ηθοποιός, Λέσεκ Λιχότα (Leszek Lichota)  πραγματοποιεί μια ερμηνεία χαμηλών τόνων στο ρόλο του πατέρα, «κρατώντας» ουσιαστικά μαζί με τη συνάδελφό του, όλη τη σειρά. Απέφυγε τον υπέρμετρο συναισθηματισμό και τα είπε «όλα»  με την  απλή κίνηση του χεριού στο τέλος.

Οι ηθοποιοί Κριστσόφ Όλεσκιν, Αγκάτα Λάμπνο,  Μίροσλαβ Ζμπρόγεβιτς, Γιάτσεκ Πονιετζιάλεκ, Γιουστίνα Βασιλέφσκα, Βικτώρια Γκοροντεσφκάγια και Μπαρτλόμιεϊ Τόπα δημιούργησαν με πειστικό τρόπο το σύμπαν του Χάρλαν Κόμπεν, ο οποίος είναι ο μοναδικός συγγραφέας ιστοριών θρίλερ – δράσης, που κατέχει  ταυτόχρονα τα βραβεία Άντονι Anthony (1996),  Έντγκαρ και Σέιμους (1997). Υπόψη ότι ο ίδιος ήταν ο εκτελεστικός παραγωγός της σειράς, που κατορθώνει να μας πει:

«Κρατά γερά ως γονιός, γιατί η αγάπη σου και μόνον αυτή είναι η  πελώρια  δύναμη που ίσως σώσει το παιδί από τις κακοτοπιές»..

©Typologos.com 2022