Εξιχνιάστηκαν 30 κλοπές σε λαϊκές αγορές της Βόρειας Ελλάδας!

Από το

Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας

jpeg-optimizer_exichiasthikan-30-klopes-se-laikes agores-tis-Voreias-Elladas

Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά 30 κλοπές σε χώρους διεξαγωγής λαϊκών αγορών της Βόρειας Ελλάδας διέπραξε μέσα σε ένα δίμηνο εξαμελές γκρουπ αλλοδαπών (3 άνδρες και ισάριθμες γυναίκες), που ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας! Φωτογραφία:By skymuss, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=59941006

Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά 30 κλοπές σε χώρους διεξαγωγής λαϊκών αγορών της Βόρειας Ελλάδας διέπραξε μέσα σε ένα δίμηνο εξαμελές γκρουπ αλλοδαπών, ήτοι 3 άνδρες και ισάριθμες γυναίκες, που ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας!

Ενδελεχείς έρευνες

για την εξιχνίαση των κλοπών

Οι αστυνομικοί αξιολόγησαν κατάλληλα κι αξιοποίησαν στοιχεία, ενώ πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες με αποτέλεσμα να εξιχνιάσουν 30 περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Ιανουάριο του 2022, σε χώρους διεξαγωγής λαϊκών αγορών σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Σχηματισμός δικογραφίας

για διακεκριμένες περιπτώσεις

κλοπών

Μέσω των ερευνών κατάφεραν οι αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας να προβούν στη ταυτοποίηση των στοιχείων τριών γυναικών και ισάριθμων ανδρών (σ.σ.  αλλοδαποί-αλλοδαπές) σε βάρος των οποίων σχημάτισαν δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

jpeg-optimizer_exichiasthikan-30-klopes-se-laikes agores-tis-Voreias-Elladas-dyo

Οι αστυνομικοί αξιολόγησαν κατάλληλα, αξιοποίησαν στοιχεία και πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες με αποτέλεσμα να εξιχνιάσουν 30 περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Ιανουάριο του 2022, σε χώρους διεξαγωγής λαϊκών αγορών σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Φωτογραφία:By skymuss, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=59941002

Πως γινόταν οι κλοπές

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν ότι μέσα στο συγκεκριμένο δίμηνο μετέφεραν οι τρεις άνδρες τις τρεις γυναίκες σε χώρους διεξαγωγής λαϊκών αγορών σε περιοχές της Καβάλας, της Ξάνθης, των Τρικάλων και της Βέροιας, όπου οι δράστιδες εκμεταλλεύτηκαν το συνωστισμό και διέπραξαν κλοπές σε βάρος πολιτών.

Η λεία των κλοπών

Οι δράστιδες αφαιρούσαν κυρίως πορτοφόλια που περιείχαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά έγγραφα – αντικείμενα, ενώ σε μία περίπτωση αφαίρεσαν μια τραπεζική κάρτα, την οποία χρησιμοποίησαν και πραγματοποίησαν ανάληψη χρημάτων.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε βάρος των δραστών- δράστιδων  και η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. Το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

©Typologos.com 2023