Δύο νέα ευρωπαϊκά ρεκόρ σημειώθηκαν στη Διεθνή Ημερίδα Στίβου ΑμεΑ «Ελπίδα 2025»
Και επιδόσεις
από τις καλύτερες στο κόσμο

Με δύο νέα Ευρωπαϊκά Ρεκόρ και επιδόσεις από τις καλύτερες στο κόσμο «έπεσε η αυλαία» της Διεθνούς Ημερίδας Στίβου ΑμεΑ «Ελπίδα 2025», που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων «Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα» και διοργανώθηκαν από τον Αθλητικό Σύλλογο Ανθρώπων με Αναπηρίες «Ελπίδα»
Με δύο νέα Ευρωπαϊκά Ρεκόρ και επιδόσεις από τις καλύτερες στο κόσμο «έπεσε η αυλαία» της Διεθνούς Ημερίδας Στίβου ΑμεΑ «Ελπίδα 2025», που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων «Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα» και διοργανώθηκαν από τον Αθλητικό Σύλλογο Ανθρώπων με Αναπηρίες «Ελπίδα».
Mε ψυχή και πάθος οι αθλητές και οι αθλήτριες με αναπηρίες από όλα τα μέρη της Ελλάδας- ανάμεσά τους και 17 Παραολυμπιονίκες- συναγωνίστηκαν με στόχο τα όρια πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ινδία.

Τα δύο
ευρωπαϊκά ρεκόρ
Πιο συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Τουρκοχωρίτης («Αετοί Αθήνας») έκανε ρεκόρ Ευρώπης, στο ακόντιο της κατηγορίας F62, με βολή στα 28,30 μέτρα, ενώ ο Κωνσταντίνος Τζούνης («Μέγας Αλέξανδρος») «κατέρριψε» το δικό του ευρωπαϊκό ρεκόρ στη δισκοβολία της κατηγορίας F56, με βολή στα 45,28 μέτρα.

Επίτευξη επιδόσεων
καλύτερων για το 2025
στο κόσμο
Πολλοί αθλητές και αρκετές αθλήτριες ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια των αγώνων, αφού πέτυχαν τις καλύτερες επιδόσεις για το 2025 στο κόσμο, ήτοι:
♦ Ο Αθανάσιος Προδρόμου στο μήκος της κατηγορίας Τ20 με 7,36 μέτρα, 1ος στο κόσμο.
♦ Ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης με 9,92 μέτρα στη σφαίρα της κατηγορίας F32 ,1ος στο κόσμο.
♦ Η Στέλλα Σμαραγδή στο μήκος της κατηγορίας Τ47 με 5,32 μέτρα, 1η ανά την υφήλιο.
♦ Ο Κωνσταντίνος Καμάρας με 6,12 μέτρα στο μήκος της κατηγορίας Τ62, 2ος στο κόσμο.
♦ Η Δήμητρα Γιλτίδου με 5,79 μέτρα στο μήκος της κατηγορίας Τ20 2η , ανά την υφήλιο.
♦ Ο Αλέξανδρος Σκούρτης με χρόνο 4.04΄ στα 1500 μέτρα της κατηγορίας Τ38 3ος ανά την υφήλιο.

Αιγίδες
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα:
♦ Της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.
♦ Της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ (ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ).
♦ Του Δήμου Τρικκαίων.
♦ Της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Το μήνυμα
της διοργάνωσης
«Πέρα από τις επιδόσεις και τα αθλητικά ρεκόρ, ανέδειξε η διοργάνωση την Παραολυμπιακή ιδέα και τον αναπηρικό αθλητισμό στη Θεσσαλία, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ένταξης, ελπίδας και ψυχικής δύναμης», ανέφεραν οι διοργανωτές.
Εθελοντές
και εθελόντριες
Τη διεξαγωγή της διοργάνωσης βοήθησαν εθελοντικά οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, καθώς και τα μέλη της Μοτολέσχης Τρικάλων «ΜΟΛΕΤ».
Παρόντες
και παρούσες
Το Δήμο Τρικκαίων εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού,Μιχάλης Λάππας και η εντεταλμένη σύμβουλος- πρόεδρος του etrikala, Έφη Λεβέντη.
Παρόντες ήταν:
♦Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Δημήτριος Χαχάμης.
♦Ο πρόεδρος της ΜΟΛΕΤ, Δημήτριος, Μπαμπανάτσας.
♦Ο υπεύθυνος Ειδικής Αγωγής του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, Δημήτριος Κοκαρίδας.
♦Ο αστυνομικός διευθυντής, Αθανάσιος Καπάς.
Επιπλέον πληροφορίες για τον Αθλητικό Σύλλογο Ανθρώπων με Αναπηρία (ΑμεΑ) «Ελπίδα» Θεσσαλονίκης μπορείτε να βρείτε στο asameaelpida.gr.
©Typologos.com 2025



















