Χάλκινο μετάλλιο της «Culinary Team Greece»  στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής

Η ομάδα της

 Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας

διακρίθηκε στο

Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής

«Villeroyet Boch» του Λουξεμβούργου

jpeg-optimizer-Culinary Team Greece- Ellinas Presvis

Η «Culinary Team Greece» της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας – Culinary Professionals Greece με τον Πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Λουξεμβούργο, Άγγελο Υψηλάντη

Χάλκινο μετάλλιο στη κατηγορία «Community Catering» απέσπασε η «Culinary Team Greece» της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας – Culinary Professionals Greece, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής «Villeroyet Boch 2022»  που διεξήχθη στις  26-30 Νοεμβρίου στο Λουξεμβούργο.

Μια ακόμη διάκριση

για την ελληνική ομάδα

Η ελληνική ομάδα προσέθεσε μια ακόμη επιτυχία στο «ενεργητικό της», αφού το 2020 είχε αποσπάσει  το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής στη Στουτγάρδη. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής «Villeroyet Boch 2022»  συμμετείχαν 100 επιλεγμένες ομάδες  σεφ εκ 55 χωρών απ’ όλο το κόσμο.

Η παγκόσμια αυτή εντυπωσιακή γαστρονομική διοργάνωση θεωρείται μια από τις ψυχαγωγικές παγκοσμίως, αφού παρουσιάζονται γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο. Στη διοργάνωση του 2022 και προσέλκυσε περισσότερους από 8.000 επαγγελματίες μαγειρικής και 150 δημοσιογράφους εκ όλης της υφηλίου.

Γαστρονομική απόλαυση

για το κοινό

Το κοινό απόλαυσε τα διαγωνιζόμενα πιάτα, τα οποία παρατέθηκαν σ’ ένα χώρο 900 θέσεων.

Οι διαγωνιζόμενοι-διαγωνιζόμενες σεφ πρόβαλλαν τη γαστρονομική κουλτούρα τους σε συνάρτηση με τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις, καθώς και με τις υγιεινές διατροφικές πρακτικές. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες βρισκόταν σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Η ομάδα της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας «Culinary Team Greece» σχεδίασε, οργάνωσε και πραγματοποίησε ένα ελληνικό γεύμα, το οποίο  βασιζόταν στο θέμα του διαγωνισμού, που ήταν το εξής: «Η γαστρονομική μας παράδοση και πολιτισμός στο σήμερα».

Έντονο το ενδιαφέρον

για την Ελληνική κουζίνα

Λίγες ημέρες πριν να  ξεκινήσει η διοργάνωση είχαν εξαντληθεί όλα τα εισιτήρια για το ελληνικό μενού από το κοινό, αναδεικνύοντας  έτσι το έντονο ενδιαφέρον του κόσμου για την ελληνική συμμετοχή. Η «Culinary Team Greece» πρόσφερε 120 μερίδες από κάθε πιάτο του μενού της, που ήταν εμπνευσμένο από τις παραδόσεις της Μακεδονικής Κουζίνας.

jpeg-optimizer-Culinary Team Greece_Chalkino-Metallio

Τα χάλκινα μετάλλια των Ελλήνων σεφ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής 2022 στο Λουξεμβούργο

Τα βασικά συστατικά

της επιτυχίας 

Βασικά συστατικά της επιτυχίας της ομάδας της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας ήταν το βουβαλίσιο γάλα, οι ελιές της Χαλκιδικής, το αγουρέλαιο, το λαβράκι, τα χόρτα, το κορκότο, το  ρύζι, το γιαούρτι και η φέτα. Όλα αυτά τα εγχώρια προϊόντα μεταφέρθηκαν από την ελληνική ομάδα στο χώρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μαγειρικής.

Το μενού

της ελληνικής αποστολής

Το μενού της ελληνικής αποστολής περιλάμβανε:

🍽️Τη ποντιακή σούπα «τανωμένος σορβάς».

🍽️Χωριάτικη σαλάτα με μους μελιτζάνας.

🍽️Κοτόπουλο Ολύμπου και κέικ πατάτας με μπάτζο.

🍽️Λαβράκι από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας με ρύζι Χαλάστρας και άγρια χόρτα με αγουρέλαιο Χαλκιδικής.

🍽️Παραδοσιακή πίτα Μαρσίνα Βέροιας.

🍽️Γλυκό Καζάν ντιπί με βουβαλίσιο γάλα.

Τα μέλη της 

ελληνικής  αποστολής 

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής επέδειξαν άριστη συνεργασία, υψηλό επαγγελματικό επίπεδο και αγάπη για τη μαγειρική τέχνη. Το αποτέλεσμα ήταν η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Την ελληνική ομάδα αποτελούσαν:

👨‍🍳Ο Χρήστος Γκότσης ως μάνατζερ της ομάδας.

👨‍🍳Ο Παύλος Ντάφης.

👩‍🍳Η Δήμητρα Πολατίδου.

👨‍🍳Ο Παναγιώτης Μαρκούτης.

👨‍🍳Ο Δημήτρης Χατζημελετίου.

👨‍🍳Ο Βασίλης Μαλτάς.

👨‍🍳Ο Κώστας Γεωργατζάς.

Υπό τη παρουσία

του Πρέσβη της Ελλάδας

Τη προσπάθεια της ομάδας παρακολούθησε από κοντά ο πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Λουξεμβούργο, Άγγελος Υψηλάντης, ο οποίος παρέστη και στην απονομή των μεταλλίων.

Η ομάδα της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας «Culinary Team Greece» έφερε άλλη μία διάκριση  στη χώρα μας. αφού με το καλύτερο τρόπο ανέδειξε τις τοπικές γεύσεις και τα προϊόντα της. Παράλληλα, πρόβαλε παγκοσμίως και τη σύγχρονη γαστρονομική κουλτούρα της Ελλάδας.

Η συμμετοχή της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας με τη «Culinary Team Greece»  πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τελούσε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.).

 ©Typologos.com 2022