«Απόπειρες» του Μάρτιν Κριμπ – Θεατρική παράσταση

Από τη φοιτητική ομάδα

«BALD THEATRE»  

του ΑΠΘ

jpeg-optimizer_Apopeires

Το έργο «Απόπειρες» του γνωστού Βρετανού θεατρικού συγγραφέα, Μάρτιν Κριμπ θα παρουσιάσει η φοιτητική ομάδα «Bald Theatre» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στις 8.30 το βράδυ της Δευτέρας 29 Μαΐου 2023 στο Β’ αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του ομώνυμου ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος

Το έργο «Απόπειρες» του γνωστού Βρετανού θεατρικού συγγραφέα, Μάρτιν Κριμπ θα παρουσιάσει η φοιτητική ομάδα «Bald Theatre» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στις 8.30 το βράδυ της Δευτέρας 29 Μαΐου 2023 στο Β’ αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του ομώνυμου ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Λίγα λόγια

για το έργο  

Πρόκειται για τις 17 «Απόπειρες» σεναρίου του Μάρτιν Κριμπ.

«Απόπειρες να περιγράψει την Άννα; Απόπειρες να τη καταστρέψει; Ή μήπως απόπειρες να αυτοκαταστραφεί; Άννα. Αννούλα. Αννίτα. Άνυα. Ανούσκα. Το όνομα της Άννας αλλάζει, παίρνει διάφορες μορφές. Όπως κι εκείνη» ή

«Άννα. Αννούλα. Αννίτα. Άνυα. Ανούσκα. Ακόμα και το όνομά μου αλλάζει, παίρνει διάφορες μορφές. Όπως και εγώ η ίδια. Είμαι το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Είμαι μια σταρ. Είμαι δολοφόνος και αυτοκίνητο. Α brand new car. Είμαι κόρη, διεθνής τρομοκράτης και αρπαχτικό. Είμαι όλα αυτά και τίποτα, ταυτόχρονα. Είμαι όλα όσα εσείς θέλετε να είμαι», αναφέρεται στο σημείωμα των διοργανωτών της παράστασης.

Apopeires 2

Το «Bald Theatre» είναι η καλλιτεχνική ομάδα του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Δημιουργήθηκε το 1984 και συστάθηκε ξανά το 2021 από τρεις δραματουργούς, που αποφοίτησαν από το συγκεκριμένο τμήμα. Φωτογραφία από StockSnap από το Pixabay

Σχετικά με

το «Bald Theatre»

Το «Bald Theatre» είναι η καλλιτεχνική ομάδα του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Δημιουργήθηκε το 1984 και συστάθηκε ξανά το 2021 από τρεις δραματουργούς, που αποφοίτησαν από το συγκεκριμένο τμήμα. Έχει μόνιμη παρουσία επί πολλά χρόνια στα θεατρικά δρώμενα του ΑΠΘ.  Πλήθος παραστάσεων του «Bald Theatre» έχουν «ανέβει» στη Θεσσαλονίκη, ή σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού στο πλαίσιο  διάφορων φεστιβάλ και  καλλιτεχνικών συναντήσεων.

Ως ομάδα συνεργάζεται με επαγγελματίες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους και συγγραφείς.

Ως θεατρική ομάδα έχει αποτελέσει το «εφαλτήριο» για ανθρώπους, που ασχολούνται επαγγελματικά  και διακρίνονται σήμερα στο χώρο της καλλιτεχνικής έκφρασης ως ηθοποιοί, ως παραγωγοί, ως συγγραφείς κ.ά. Μέλη της ομάδας είναι φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ή άλλων τμημάτων και σχολών του  ΑΠΘ.

Μικρό Βιογραφικό

του συγγραφέα

Ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας,  Μάρτιν Κριμπ  γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 1956 στο Ντάρτφορντ του Κεντ. Συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Άγγλους «μάστορες» του θεατρικού λόγου και ήδη έχει «αφήσει βαθύ αποτύπωμα» στη Βρετανική λογοτεχνία.

Τη γραφή του Κριμπ «διατρέχουν» οι «σκληροί» διάλογοι και οι ήρωες, που δε νιώθουν αγάπη και τη χαρά. «Αποτυπώνει» τη σκληρή πλευρά των ανθρώπινων σχέσεων, ενώ τα κείμενα είναι βαθέως πολιτικά με ειρωνικές «πινελιές». Στηλιτεύει τη  κοινωνική παρακμή και το συμβιβασμό οποιαδήποτε κατάστασης. «Απεικονίζει γλαφυρά» τη βία, που επικρατεί μεταξύ των ανθρώπων, ενώ ο ίδιος ως δημιουργός δίνει περισσότερο «βάρος» στη θεατρικότητα του κειμένου,

Οι συντελεστές  

Την οργάνωση  και τη σκηνοθεσία υλοποίησαν οι Βάσια Βασίλογλου, Ελένη-Χριστίνα Γεωργιάδου και Φωτεινή Τσακίρη, που προσάρμοσαν το κείμενο.

Τη χορογραφία εμπνεύστηκε η Φωτεινή Τσακίρη.

Φιλικά συμμετέχει η Αναστασία Χρυσοχοΐδου με τη μουσική και τη φωνή της.

Κιθάρα θα «παίξουν» οι Χρύσα Σκρίμπα, Ζωή Χατζημωυσιάδου, Αναστασία Χρυσοχοΐδου.

Στη παράσταση συντελούν οι:

🔴Δανάη-Διονυσία Ανδρεαδάκη.

🔴Αναγγέλα Καρυπίδου.

🔴Ιωάννα Κρίτη.

🔴Ζαμπία Κυμιωνή.

🔴Μπρισέλα Ραμαντάνι.

🔴Δήμητρα Σαρρή.

🔴Χρύσα Σκρίμπα.

🔴Δωροθέα Σταυροπούλου.

🔴Χρύσα Σταυροπούλου.

🔴Εύα Χατζηγεωργιάδου.

🔴Δήμητρα Χατζηκίδου.

🔴Ζωή Χατζημωυσιάδου.

🔴Μαρία Χρήστου

 Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Την ιστοσελίδα της εκδήλωσης στο Facebook μπορείτε να τη δείτε εδώ.

©Typologos.com 2023