Αποχαιρετισμός στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Από το Γραφείο Τύπου

 του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

jpeg-optimizer-Alexandros-Nikolaides

Ο αείμνηστος Ολυμπιονίκης, αθλητής και επάνω απ’ όλα άνθρωπος, Αλέξανδρoς Νικολαΐδης. Φωτογραφία-Πηγή: Facebook

Με βαθιά οδύνη και συντριβή αποχαιρέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 τον αγωνιστή αριστερό και αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου, Αλέξανδρο Νικολαΐδη (17 Οκτωβρίου 1979- 14 Οκτωβρίου 2022), ο οποίος σε ηλικία μόλις 43 ετών έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο.

 Ο Αλέξανδρος

των αγώνων

«Ο Αλέξανδρος αποτέλεσε μέλος της ομάδας που δημιουργήθηκε το 2020 με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα και με τις γνώσεις, την αυτοπεποίθηση και την ευγένειά του συνέβαλε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στον καθημερινό πολιτικό αγώνα. Είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών,  όπου ξεχώρισε με την παρουσία του, όπως άλλωστε έκανε σε όλες τις μάχες που έδωσε στη ζωή του», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με  δημιουργική ανταπόκριση

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως ο εκλιπών από τη Θεσσαλονίκη όπου έμενε, και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, δεν έχασε ποτέ τη διάθεσή του να ανταποκρίνεται δημιουργικά και με κέφι για ζωή στα καθήκοντα, καθώς  και στις επαφές με τους συνεργάτες του.

Ο αριστερός-δημοκρατικός πολίτης

«Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης υπήρξε ένας αριστερός, δημοκρατικός πολίτης από το χώρο του αθλητισμού που ήξερε να παίρνει πάντα θέση στα δημόσια πράγματα, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό ή προσωπικό κόστος. Ως προοδευτικός άνθρωπος είχε έννοια για την πατρίδα του, να επικρατήσουν νέες ιδέες μακριά από τα στερεότυπα χρόνων, που να εμπνέουν τους νέους ανθρώπους», αναφέρεται με νόημα.

Ο αθλητής και ο Ολυμπιονίκης 

 Ακόμη, υπογραμμίζεται πως ο εκλιπών  ως αθλητής ανέβηκε στο βάθρο του Ολυμπιονίκη δύο φορές, ενώ το 2008 ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος αθλητής από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.

Η δημόσια παρακαταθήκη

του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

 «Η τελευταία δημόσια παρακαταθήκη του είναι σίγουρα ο αποχαιρετισμός του, όπου κι εκεί ακόμα είχε έννοια να προσφέρει μεγαλόψυχα στον συνάνθρωπό του. Ως συνεργάτης, το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο. Ως άνθρωπος, για όλους εμάς, θα είναι αναντικατάστατος. Αποτελεί για εμάς ένα παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και περηφάνιας», τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

jpeg-optimizer-Alexandros-Nikolaides-dyo

Αλέξανδρος Νικολαΐδης «Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου». Φωτογραφία- Πηγή: Facebook

Τα τελευταία λόγια του

«Θα τον θυμόμαστε πάντα με τα τελευταία του λόγια: «Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου», υπογραμμίζεται σχετικά.

Συλλυπητήρια

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  εκφράζει  τα συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στα μικρά παιδιά του, στην υπόλοιπη οικογένειά του και στους φίλους του.

H οικογένειά του

Από την οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ανακοινώθηκε ότι ο ύστατος χαιρετισμός προς τον εκλιπόντα θα γίνει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης.

Η σορός θα εκτίθεται προς χαιρετισμό στον Ιερό Ναό από τις 3 το απόγευμα του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου 2022. Θα ακολουθήσει η εξόδιος ακολουθία στις 4 το απόγευμα της ίδιας ημέρας  και κατόπιν ο ενταφιασμός στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης.Θερμή παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές εις μνήμην του  Aλέξανδρου Νικολαΐδη στα εξής ευαγή ιδρύματα:

⚫Φλόγα- Σύλλογος Γονέων Παίδων Με Νεοπλασματική Ασθένεια.

⚫Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία:

Τηλέφωνο γραμματείας διοίκησης: 21320-13.121 – Αίτημα για δωρεά μόνο με email, όπου θα αναφέρεται. που θα γίνει η δωρεά (γενικά στο νοσοκομείο ή σε συγκεκριμένο τμήμα):

ceo@paidon-agiasofia.gr

⚫ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

©Typologos.com 2022