Αναβολή των εκλογών ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τις 17 Σεπτεμβρίου 2023

αποφάσισε η πολιτική γραμματεία

και απευθύνει κάλεσμα για συμβολή

στις δράσεις αλληλεγγύης

για τους πληγέντες

SYRIZA - Eklogi Proedrou-17-Septemvriou-2023

Την αναβολή των εκλογών ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τις 17 Σεπτεμβρίου 2023 και τη διενέργεια τυχόν επαναληπτικής εκλογής  στις 24 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η πολιτική γραμματεία  με αίσθημα ευθύνης, αφού η χώρα ζει μια βιβλική καταστροφή από τη κακοκαιρία.

Βαθιά οδύνη

και συμπαράσταση

προς τους συμπολίτες

«Η Θεσσαλία έχει κυριολεκτικά ισοπεδωθεί, με ανθρώπινες απώλειες, αγνοούμενους και εγκλωβισμένους, με ανυπολόγιστες καταστροφές σε κρίσιμες υποδομές και δίκτυα και τραγικές συνέπειες στη τοπική οικονομία, σε επιχειρήσεις, κτηνοτροφική και γεωργική παραγωγή.  Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους και την αγωνία μας για τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού. Παράλληλα, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και σε όλους όσοι επιχειρούν στο πεδίο», αναφέρεται στην απόφαση της πολιτικής γραμματείας

Για τις ευθύνες

της κυβέρνησης

Για τις ευθύνες της κυβέρνησης αναφέρεται πως «είναι δεδομένες και είναι εγκληματικές», αφού «δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες».

«Δεν απορροφήθηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Δε προχώρησαν ώριμες αντιπλημμυρικές μελέτες και έργα. Δε κατανεμήθηκαν, όπως έπρεπε οι υλικοί και οι ανθρώπινοι πόροι. Μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές, το δήθεν επιτελικό κράτος απέτυχε και στη πρόληψη και στην αντιμετώπιση των πλημμυρών, παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις, παραβλέποντας ακόμα και τις σχετικές προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη καθυστέρηση στην υλοποίηση των Σχεδίων Κινδύνου Πλημμύρας, που παρέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2019.

Για άλλη μια φορά, τονίζουμε την ανάγκη της ουσιαστικής ενίσχυσης της πολιτείας, προκειμένου να είναι ανθεκτική απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

Επιχείρηση αλληλεγγύης

Ακόμη, στην απόφαση της πολιτικής γραμματείας αναφέρεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από τη πρώτη στιγμή βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές, δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται και υπογραμμίζεται ότι:

«Ήδη έχει οργανωθεί επιχείρηση αλληλεγγύης από την «Αλληλεγγύη για όλους»  με την αποστολή μιας πρώτης βοήθειας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα υπάρξει ενημέρωση τις αμέσως επόμενες ημέρες για τα είδη πρώτης ανάγκης και τα σημεία συγκέντρωσης. Παράλληλα, καλούμε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλουν με όλες τους δυνάμεις στις δράσεις αλληλεγγύης», τονίζεται στην απόφαση της πολιτικής γραμματείας».

©Typologos.com 2023