Εξιχνιάσεις υποθέσεων διάφορων αδικημάτων στη Θεσσαλονίκη

Σχηματίστηκαν δικογραφίες

σε βάρος 13 ατόμων

jpeg-optimizer_exichniasi-diaforon-ypotheseon-sti-Thessaloniki

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος 10 συνολικά ατόμων για 6 υποθέσεις απάτης με ηλεκτρονικού υπολογιστή μέσω της υποκλοπής τραπεζικών στοιχείων.Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay 

Διάφορες υποθέσεις ποικίλων  αδικημάτων εξιχνίασαν οι αστυνομικοί  των υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος δεκατριών ατόμων, ήτοι:

6 υποθέσεις απάτης

με ηλεκτρονικό υπολογιστή

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος 10 συνολικά ατόμων για 6 υποθέσεις απάτης με ηλεκτρονικού υπολογιστή μέσω της υποκλοπής τραπεζικών στοιχείων.

Ειδικότερα, οι δέκα επιτήδειοι παρέπεμπαν τα θύματά τους σε ιστοσελίδες «κλώνους» των  τραπεζικών καταστημάτων, απ’ όπου τους αποσπούσαν τα  προσωπικά στοιχεία και τους κωδικούς. Το αποτέλεσμα ήταν να καταφέρουν να αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 86.163,53 ευρώ  και να το μεταφέρουν  σε εμβάσματα σε διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα,τόσο της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού.

Υπόθεση κλοπής

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 46χρονου, ο οποίος κατά  διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας εισήλθε 2 φορές σε κατάστημα ψιλικών στη περιοχή της Χαριλάου κι αφαίρεσε 1.120 ευρώ μαζί με πακέτα τσιγάρων από τους υπαλλήλους.

jpeg-optimizer_exichniasi-diaforon-ypotheseon-sti-Thessaloniki-2

Ένας 31χρονος εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου σε επχείρηση εμπορείας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη και προέβη στη πώλησή του, αλλά από τη προκαταρκτική εξέταση προέκυψε πως το συγκεκριμένο όχημα είχε δηλωθεί ως αντικείμενο απάτης στις αρχές. Φωτογραφία από Daniel Reche από το Pixabay 

Υπόθεση απάτης

με πώληση αυτοκινήτου  

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ενήργησαν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος ενός 31χρονου, ο οποίος τον Αύγουστο του 2021 πήγε σε μια επιχείρηση εμπορίου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη περιοχή της Ιωνίας. Εκεί εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου και προέβη στη πώλησή του, αλλά από τη προκαταρκτική εξέταση προέκυψε πως το συγκεκριμένο όχημα είχε δηλωθεί ως αντικείμενο απάτης στις αρχές.

Διέρρηξε την επιχείρηση

του πατέρα του

κι έκλεψε φορτηγά!

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 33χρονου, επειδή εισήλθε με τη χρήση αντικλειδιού στην εταιρεία εμπορίας και επεξεργασίας μαρμάρων ιδιοκτησίας του πατέρα του, απ’ όπου αφαίρεσε 2 φορτηγά!

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

©Typologos.com 2023