Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού της ορεινής Ελλάδας προβλήθηκαν στο Βερολίνο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ)

συμμετείχε στη

Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB

στο Βερολίνο

jpeg-optimizer_ITB_POX8

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) στο ανακαινισμένο περίπτερό του. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν οι  εναλλακτικές μορφές τουρισμού στις περιφέρειες της χώρας

Τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού της ορεινής Ελλάδας ανέδειξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) συμμετέχοντας στη διεθνή τουριστική έκθεση ITB (7-99 Μαρτίου 2023), η οποία «άνοιξε ξανά τις πύλες της» στο Βερολίνο μετά από τρία χρόνια πανδημίας και με σκοπό την ολική τουριστική επαναφορά μέσα στο τρέχον έτος.

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα

για κρατήσεις

στη χώρα

Στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της  Ευρώπης διάλεξε η ΠΟΞ να προβάλλει την «άλλη Ελλάδα», ενώ σχετικά το 2023 φαίνεται πως είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα για τις κρατήσεις στη χώρα μας.

Στάλθηκε το μήνυμα

για τουρισμό

12 μήνες το χρόνο

στην Ελλάδα

Οι Έλληνες ξενοδόχοι αξιοποιώντας τη δυναμική του 2022, που βασίστηκε στο μοντέλο «ήλιος και θάλασσα», μπόρεσαν να στείλουν ένα καίριο μήνυμα προς τις διεθνείς αγορές, στις οποίες κατέδειξαν ότι:

Οι επισκέπτες-επισκέπτριες μπορούν να απολαύσουν μοναδικές στιγμές φιλοξενίας και εμπειριών στην Ελλάδα, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και την άνοιξη, το φθινόπωρο και το χειμώνα. Έστειλαν, δε, το μήνυμα  προς τους επισκέπτες ή τις επισκέπτριες ότι μπορούν να απολαύσουν την Ελληνική φιλοξενία και στις τέσσερις εποχές του έτους, αφού δύναται να την «ευφρανθούν» 12 μήνες το χρόνο.

Δήλωση προέδρου της ΠΟΞ

«Είναι κρίσιμο να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία και να δώσουμε τη δυνατότητα στο κόσμο που «διψάει»  για ταξίδια, να ανακαλύψει την «άλλη Ελλάδα» και να το στηρίξουμε αυτό με προβολή, καθώς και με έργα τουριστικής ανάπτυξης στη περιφέρεια.Ως χώρα διαθέτουμε σπάνιες φυσικές ομορφιές, βουνά, λίμνες και δάση, σπουδαία αρχιτεκτονική, εξαιρετική γαστρονομική παράδοση και μοναδικά μνημεία ιστορίας και πολιτισμού,  που μπορούν να λειτουργήσουν ως «μαγνήτης»  για τη προσέλκυση επισκεπτών τους χειμερινούς μήνες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΞ  Γρηγόρης Τάσιος.

jpeg-optimizer_ITB_POX9

Ο έφορος δημοσίων σχέσεων του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΞ, Άγγελος Καλλίας παρουσίασε αναλυτικά όλες τις θεματικές εναλλακτικές και βιώσιμες μορφές τουρισμού, που προσφέρει η Ελλάδα

Η παρουσίαση των

εναλλακτικών μορφών τουρισμού

που παρέχει η Ελλάδα

Προηγουμένως, ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) στο ανακαινισμένο περίπτερό του. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν οι  εναλλακτικές μορφές τουρισμού στις περιφέρειες της χώρας. Ο κ. Τάσιος έδωσε συγχαρητήρια στη γενική γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και  Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού, Ολυμπία Αναστασοπούλου και τα στελέχη του γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας για τη πρωτοβουλία ανάδειξης της «άλλης Ελλάδας».

Πως έγινε η παρουσίαση

Ο έφορος δημοσίων σχέσεων του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΞ, Άγγελος Καλλίας παρουσίασε αναλυτικά όλες τις θεματικές εναλλακτικές και βιώσιμες μορφές τουρισμού, που προσφέρει η Ελλάδα.

Η παρουσίαση έγινε προς τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες της έκθεσης, δημοσιογράφους, καθώς και τουριστικούς πράκτορες. Μεταξύ άλλων, προβλήθηκαν μορφές τουρισμού για:

🔵Το σκι.

🔵Τη πεζοπορία.

🔵Τις δραστηριότητες στο ποτάμι.

🔵Τη ποδηλασία.

🔵Την αναρρίχηση.

🔵Το παραπέντε.

🔵Τη γαστρονομία.

🔵Τον αγροτουρισμό.

🔵Τον οινοτουρισμό.

 Γνωριμία με τη τεράστια δυναμική

των ορεινών

και ημιορεινών προορισμών

της Ελλάδας

Πρόκειται για εναλλακτικές – βιώσιμες μορφές τουρισμού, οι οποίες αναπτύσσονται στην ηπειρωτική Ελλάδα και για τις οποίες ενημερώθηκε το κοινό της μεγάλης γερμανικής αγοράς,Ήταν μια πρόσκληση προς το κοινό αυτό να γνωρίσει τη τεράστια δυναμική των ορεινών και ημιορεινών προορισμών της Ελλάδας,  αφού μέχρι και τώρα ενδιαφέρεται κυρίως για το μοντέλο «ήλιος και θάλασσα»

©Typologos.com 2023