Η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στο Μαρόκο

Συμμετέχουν επτά σύλλογοι

Οι αγώνες θα γίνουν

στο Ραμπάτ και στη Ταγγέρη

jpeg-optimizer- i-klirosi-tou-pafkosmiou-kipelloy- Podosfairou-Sillogon-sto-Marocco

Συνολικά επτά σύλλογοι συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA, που θα γίνει από τις 1 έως και τις 11 Φεβρουαρίου του 2023 στο Μαρόκο, όπου την Παρασκευή 13  Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των αγώνων στο Ραμπάτ.Φωτογραφία από Samuel David από το Pixabay 

Συνολικά επτά σύλλογοι συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA, που θα γίνει από τις 1 έως και τις 11 Φεβρουαρίου του 2023 στο Μαρόκο, όπου την Παρασκευή 13  Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των αγώνων στο Ραμπάτ.

Δήλωση του προέδρου

tης FIFA

Στη τελετή της  κλήρωσης παρέστη ο πρόεδρος της FIFΑ,  Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος απευθύνθηκε στους πολυπληθείς παρευρισκόμενους πριν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και ευχαρίστησε το Μαρόκο, διότι  φιλοξενεί για τρίτη φορά τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

 «Συγχαίρω  και ευχαριστώ το Μαρόκο που θα φιλοξενήσει τους πρωταθλητές όλων των ηπείρων σε μια πολύ σημαντική εκδοχή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA, που θα γίνει τον Φεβρουάριο», είπε ο πρόεδρος της FIFA.

«Όταν οι πρωταθλητές όλων των ηπείρων συναντιούνται για να στέψουν τον πρωταθλητή του πλανήτη, τον πρωταθλητή του κόσμου, τότε αυτή είναι μια ειδική περίσταση και η οποία θα γίνει σε μια πολύ ιδιαίτερη χώρα μέσα σε ένα υπέροχο ποδοσφαιρικό περιβάλλον», παρατήρησε ο κ. Ινφαντίνο.

Ο πρόεδρος

της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας 

του Μαρόκου

Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας  του Μαρόκου, Φούζι Λεκιάα ανέφερε ότι η διοργάνωση αυτή:

«Είναι  μια ευκαιρία να εκφράσουμε την επιθυμία του λαού μας και του βασιλείου μας να βρίσκονται μεταξύ εκείνων που θέλουν να φιλοξενήσουν τα μεγαλύτερα γεγονότα του ποδοσφαίρου. Πάντα είχαμε αυτή την επιθυμία, και θα συνεχίσουμε να το εκφράζουμε με ακόμη περισσότερη αποφασιστικότητα, ενθουσιασμό, δουλειά, καθώς και εξέλιξη. Ζήτω το ποδόσφαιρο, ζήτω η FIFA, ζήτω το Βασίλειο του Μαρόκου».

Δύο πόλεις

θα φιλοξενήσουν 

τους αγώνες

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις πόλεις Ραμπάτ και Ταγγέρη.  Η Ταγγέρη  θα «φιλοξενήσει»  στις 1 Φεβρουαρίου 2023  τον εναρκτήριο αγώνα, που θα γίνει μεταξύ των ομάδων  Αλ Αχλί Καΐρου  της Αιγύπτου και Όκλαντ Σίτυ  ΦΚ της Νέας Ζηλανδίας στο ομώνυμο στάδιο της πόλης. Ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 στο Στάδιο «Πρίγκηπας Μουλάι Αμπνταλλάχ» στο Ραμπάτ.

Οι αναμετρήσεις

Η πρωταθλήτρια ομάδα του Μαρόκου, Ουιντάντ Καζαμπλάνκα θα αναμετρηθεί με την Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας στο δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων FIFA στο Μαρόκο.

Στο δεύτερο γύρο θα ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για τη πρωταθλήτρια των ΗΠΑ, Σιάτλ Σάουντερς ΦΚ, η οποία θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια ομάδα της αναμέτρησης, που θα διεξαχθεί μεταξύ των Αλ Αχλί Καΐρου  της Αιγύπτου και  Όκλαντ Σίτυ  ΦΚ της Νέας Ζηλανδίας.

Πότε ξεκινούν τους αγώνες

η Ρεάλ Μαδρίτης

και η Φλαμέγκο

Εξάλλου, η πρωταθλήτρια της Νότιας Αμερικής, Φλαμένγκο από τη Βραζιλία θα «ξεκινήσει» εκ των ημιτελικών. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια  της σύγκρουσης του δεύτερου γύρου, που θα διεξαχθεί μεταξύ της πρωταθλήτριας Αφρικής, Ουιντάντ Καζαμπλάνκα εκ του Μαρόκου και της Αλ Χιλάλ από τη Σαουδική Αραβία.

Η τέσσερις φορές νικήτρια του θεσμού,  Ρεάλ Μαδρίτης θα αγωνιστεί στον ημιτελικό με τη νικήτρια του αγώνα του δευτέρου γύρου, που θα διεξαχθεί μεταξύ της ομάδας,  Σιάτλ Σάουντερς και του προκριμένου αθλητικού γκρουπ  εκ της αναμέτρησης μεταξύ των Αλ Αχλί  Καΐρου της Αιγύπτου και Όκλαντ Σίτυ ΦΚ της Νέας Ζηλανδίας.

Και λίγη ιστορία

Η τέσσερις φορές νικήτρια του τροπαίου, Ρεάλ Μαδρίτης, είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων Ποδοσφαίρου.

Η πρωταθλήτρια της Ωκεανίας Όκλαντ Σίτι εμφανίζεται για 10η φορά στη διοργάνωση, κάτι που αποτελεί ρεκόρ. Η  Αλ Αχλί Καΐρου  της Αιγύπτου έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια ( συνολικά 18) στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων Ποδοσφαίρου.

ipeg-optimizer - i-klirosi-tou-pafkosmiou-kipelloy- Podosfairou-Sillogon-sto-Marocco -dyo

Η τέσσερις φορές νικήτρια του τροπαίου, Ρεάλ Μαδρίτης, είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων Ποδοσφαίρου.Φωτογραφία από Carabo από το Pixabay 

Το «παλμαρέ» του

Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων Ποδοσφαίρου

Πρώτος γύρος

⚽Αλ Αχλί Καΐρου (Αίγυπτος)-Όκλαντ Σίτυ (Νέα Ζηλανδία) την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 στο Στάδιο της Ταγγέρης.

Δεύτερος γύρος

⚽Σιάτλ Σόντερς (ΗΠΑ)-Αλ Αχλί Καΐρου (Αίγυπτος) ή Όκλαντ Σίτυ(Νέα Ζηλανδία), Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στο Στάδιο της Ταγγέρης.

⚽Ουιντάντ Καζαμπλάνκα (Μαρόκο)-Αλ Χιλάλ (Σαουδική Αραβία), Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στο Στάδιο «Πρίγκηπας Μουλάι Αμπνταλλάχ» στο Ραμπάτ.

Ημιτελικοί

⚽Φλαμένγκο (Βραζιλία)-Ουιντάντ Καζαμπλάνκα (Μαρόκο) ή Αλ Χιλάλ (Σαουδική Αραβία), Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 στο Στάδιο της  Ταγγέρης.

⚽Σιάτλ Σόντερς (ΗΠΑ)  ή Αλ Αχλί  Καΐρου (Αίγυπτος) ή  Όκλαντ Σίτυ (Νέα Ζηλανδία) -Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία),  Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στο Στάδιο «Πρίγκηπας Μουλάι Αμπνταλλάχ» στο Ραμπάτ.

Μικρός τελικός 

για τη 3η θέση

Ο αγώνας για την 3η θέση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων FIFA θα διεξαχθεί στις 4.30 το απόγευμα (τοπική ώρα Μαρόκου) του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου 2023 στο Στάδιο «Πρίγκηπας Μουλάι Αμπνταλλάχ» στο Ραμπάτ.

Ο τελικός

Ο τελικός του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων FIFA θα διεξαχθεί στις 8 το βράδυ (τοπική ώρα Μαρόκου) του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου 2023 στο Στάδιο «Πρίγκηπας Μουλάι Αμπνταλλάχ» στο Ραμπάτ. Το Μαρόκο βρίσκεται μια ώρα πίσω από την αντίστοιχη τρέχουσα στην Ελλάδα.

©Typologos.com 2023