Νεανική επιχειρηματικότητα

Πώς μπορούν

φοιτητές και απόφοιτοι

να χρηματοδοτήσουν την ιδέα τους

neaniki-epicheirimatikotita

Το πως μπορούν οι φοιτητές- φοιτήτριες  και οι απόφοιτοι- απόφοιτες  να χρηματοδοτήσουν την ιδέα τους, δύναται να πληροφορηθούν μέσα από την εκδήλωση με τίτλο: «Επιχειρηματικότητα και Χρηματοδότηση», που θα πραγματοποιήσει το Γραφείο Διασύνδεσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στις ώρες 10 το πρωί της Τετάρτης 18 Μαρτίου 2026 στο 2ο  αμφιθέατρο του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ).

Οι συμμετέχοντες φορείς

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν φορείς χρηματοδότησης του Οικοσυστήματος Επιχειρηματικότητας, όπως είναι:

♦Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

♦Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

♦Το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης.

♦Η Αναπτυξιακή Ένωση Μακεδονίας (ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ).

♦Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας.

♦Η Εθνική Τράπεζα.

♦Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

♦Το «Walk Auth» του ΑΠΘ.

Σε ποιους -ποιες

απευθύνεται η εκδήλωση

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές ή απόφοιτους και σε άπασες τις φοιτήτριες ή απόφοιτες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που επιθυμούν να ενημερωθούν:

 ♦Σχετικά με τα επικείμενα προγράμματα χρηματοδότησης για τη νεανική επιχειρηματικότητα.

 ♦Να πάρουν χρήσιμες συμβουλές για την υποβολή των αιτήσεων.

♦ Να δικτυωθούν με τους εκπροσώπους των φορέων, ώστε να έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το κλάδο και να κατανοήσουν τη διαδικασία της χρηματοδότησης.

Το κάλεσμα

του Γραφείου Διασύνδεσης

του ΑΠΘ

«Είστε νέοι-νέες, φοιτητές-φοιτήτριες και απόφοιτοι- απόφοιτες  του ΑΠΘ και ενδιαφέρεστε να μάθετε για τη χρηματοδότηση στην επιχειρηματικότητα; Ελάτε στην εκδήλωση που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης ΑΠΘ και ενημερωθείτε απευθείας από τους διάφορους φορείς χρηματοδότησης του οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας!», καλεί το Γραφείο Διασύνδεσης του ΑΠΘ τους ενδιαφερόμενους ή τις ενδιαφερόμενες.

Αμφότεροι- αμφότερες μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, εδώ.

Παρουσίαση

των προγραμμάτων χρηματοδότησης

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν:

♦Όλα τα τρέχοντα και επικείμενα προγράμματα χρηματοδότησης για τη νεανική επιχειρηματικότητα.

♦Χρήσιμες συμβουλές για την υποβολή των αιτήσεων.

♦Τα δύο προγράμματα «Erasmus for young entrepreneurs» και «Venture Garden», που αφορούν σε νέες και σε νέους που θέλουν να επιχειρήσουν.

©Typologos.com 2026