Φύτευση 500 δενδρυλλίων στο ΑΠΘ
Στις 12 το μεσημέρι
της Παρασκευής
27 Φεβρουαρίου 2026

Τη φύτευση 500 δενδρυλλίων- μετά από την αποδοχή δωρεάς αξίας 30.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ εκ του δήμου Θεσσαλονίκης- θα πραγματοποιήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του campus μπροστά από τη κεντρική βιβλιοθήκη.Φωτογραφία από Nhi NNhi από το Pixabay
Τη φύτευση 500 δενδρυλλίων- μετά από την αποδοχή δωρεάς αξίας 30.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ εκ του δήμου Θεσσαλονίκης– θα πραγματοποιήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του campus μπροστά από τη κεντρική βιβλιοθήκη.
Αναβάθμιση
των χώρων πρασίνου στο ΑΠΘ
H εκτεταμένη φύτευση των δενδρυλλίων στο κεντρικό campus θα υλοποιηθεί πλαίσιο της στρατηγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την αναβάθμιση των χώρων πρασίνου.
Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν τμηματικά, όπως εισηγήθηκε η ειδική ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε από μέλη του διδακτικού ερευνητικού προσωπικού και του Εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού των τμημάτων Γεωπονίας και Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ και σε συνεργασία με στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Που θα γίνουν
οι δενδροφυτεύσεις
Οι δενδροφυτεύσεις θα πραγματοποιηθούν στο μέτωπο της Εγνατίας οδού και κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου του πανεπιστημίου, ενώ προβλέπεται η φύτευση 30 δέντρων στην περιοχή της Καλάνδρας, στο πλαίσιο της ευρύτερης περιβαλλοντικής μέριμνας του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος.
©Typologos.com 2026




















