Η εμπειρία έδωσε τη νίκη στην Εθνική Ελλάδος επί της Ισπανίας με 90-86

Μαζί

με την ευστοχία

στα μακρινά σουτ

H-ebeiria-edose-ti-niki-stin-ethniki-ellados-basket-epi-tis-ispanias

Η εμπειρία έδωσε τη νίκη στην Εθνική Ανδρών Ελλάδος επί της Ισπανίας με 90-86 στο κρίσιμο αγώνα για την πρωτιά στο τρίτο όμιλο του  Ευρωμπάσκετ 2025, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης 4 Σεπτεμβρίου 2025 στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό και στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ στις δέκα παρά τέταρτο το βράδυ της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου στη Ρίγα της Λετονίας.Φωτογραφία- Πηγή: ©Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης  

Η εμπειρία έδωσε τη νίκη στην Εθνική Ανδρών Ελλάδος επί της Ισπανίας με 90-86 στο κρίσιμο αγώνα για την πρωτιά στο τρίτο όμιλο του  Ευρωμπάσκετ 2025, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης 4 Σεπτεμβρίου 2025 στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό και στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ στις δέκα παρά τέταρτο το βράδυ της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου στη Ρίγα της Λετονίας.

Ο ρόλος

των έμπειρων παικτών

Στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος «έπαιξε» σημαντικό ρόλο ότι σε διαφορετικές στιγμές του ματς πήρε την πρωτοβουλία η τετράδα των πολύ έμπειρων καλαθοσφαιριστών που διαθέτει η Εθνική Ελλάδος (Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Σλούκας, Κώστας Παπανικολάου, Τάιλερ Κουίνσι Ντόρσεϊ).Μπορεί η Ισπανία να είχε τη σπιρτάδα δυο 19χρονων και τη ξεκάθαρη εύνοια της διαιτητικής τριπλέτας (Βάθκεθ -Πουέρτο Ρίκο, Κοζλόφσκις -Λετονία και Πρακς-Ουγγαρία), αλλά το πείσμα και οι ενέργειες των προαναφερόμενων τεσσάρων παικτών έδωσαν τη νίκη. Στη νίκη της Εθνικής Ελλάδος επί της Ισπανίας συνέβαλε σημαντικά και η μεγάλη ευστοχία, που είχαν οι Έλληνες καλαθοσφαιριστές στα τρίποντα κυρίως κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου.

Η συμβολή

της έμπειρης τετράδας

Η έμπειρη τετράδα της Εθνικής Ελλάδος, όμως, ήταν αυτή, που καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα, αφού:

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «στάθηκε» πραγματικός «στυλοβάτης» σημειώνοντας 25 πόντους, 14 ριμπάουντ και 9 ασίστ στα 31 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα, που αγωνίστηκε.

Ο Τάιλερ Κουίνσι Ντόρσεϊ σούταρε από παντού «βάζοντας» 22 πόντους  (6 τρίποντα) και «οδήγησε» την εθνική  ομάδα κυρίως στο εκπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο.

Ο Κώστας Παπανικολάου «έδωσε την ψυχολογική ώθηση» έχοντας 11 πόντους (3 τρίποντα) σε «δύσκολες» στιγμές.

Ο Κώστας Σλούκας  «βγήκε μπροστά» πετυχαίνοντας 12 πόντους με 1 τρίποντο , δείχνονας πολύ «τσαγανό» στα τελευταία δραματικά  λεπτά του παιχνιδιού, οπότε πήρε την ευθύνη της διάσχισης όλου του γηπέδου και με σπάσιμο σημείωσε ένα καθαριστικό καλάθι .

Και τώρα απέναντι

στο Ισραήλ

Μετά από αυτή τη νίκη θα  αντιμετωπίσει η Εθνική Ανδρών Ελλάδος στους «16» του 42ου  FIBA Ευρωμπάσκετ 2025  την αντίστοιχη του Ισραήλ σε αγώνα νοκάουτ, που θα διεξαχθεί στις δέκα παρά τέταρτο το βράδυ της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου στη Ρίγα της Λετονίας.

Πρόκειται για μία ομάδα, η οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί, γιατί όχι μόνον ο προημιτελικός είναι ένας αγώνας «χωρίς αύριο», αλλά διότι το συγκεκριμένο γκρουπ διαθέτει παίκτες, που δε παρατάνε εύκολα κανένα ματς και  οι οποίοι θα «πολεμήσουν» για τη νίκη.

Για αυτό το λόγο θα πρέπει η Εθνική Ανδρών Ελλάδος και στον αγώνα της φάσης των «16»  να «διατηρήσει» -όσο γίνεται- τα υψηλά στάνταρντ που «πέτυχε» στο πρώτο ημίχρονο με την Ισπανία, ώστε μαζί με μια άμυνα διαρκείας να «πετύχει» τη νίκη, που θα τη «φέρει» στους «8» του Ευρωμπάσκετ 2025 και έτσι να συνεχίσει στο «δρόμο» για ένα μετάλλιο.

©Typologos.com 2025