Τρεις σπάνιες μουσικές βραδιές στο #PRESS_taratsa

Με αυτές ολοκληρώνεται

ο φθινοπωρινός κύκλος εκδηλώσεων

#PRESS_taratsa

του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ

jpeg-optimizer-treis-mousikes-vravies-sto-PRESS-Taratsa

Με τρεις σπάνιες μουσικές βραδιές ολοκληρώνεται ο φθινοπωρινός κύκλος εκδηλώσεων #PRESS_taratsa του έτους 2022, που πραγματοποίησε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ)  στην ταράτσα του εμβληματικού κτιρίου της οδού Στρατηγού Καλλάρη 5. Φωτογραφία από Arthur Halucha από το Pixabay 

Με τρεις σπάνιες μουσικές βραδιές ολοκληρώνεται ο φθινοπωρινός κύκλος εκδηλώσεων #PRESS_taratsa του έτους 2022, που πραγματοποίησε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ)  στην ταράτσα του εμβληματικού κτιρίου της οδού Στρατηγού Καλλάρη 5.

Το πρόγραμμα

Αυτή την εβδομάδα στην ταράτσα της Στρατηγού Καλλάρη 5 θα «παίξουν» οι:

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Sakis Zachariades trio

jpeg-optimizer-treis- spanies-mousikes-vravies-PRESSS-Taratsa-Zaxariiadis

O κιθαρίστας Σάκης Ζαχαριάδης

Ήταν στις αρχές του 1970, οπότε  ο αείμνηστος Μάιλς Ντέιβις, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο αναγνωρισμένους μουσικούς της τζαζ του 20ου αιώνα,επηρεάστηκε από τον ροκ ήχο και τους μουσικούς της εποχής του θρυλικού μουσικού Φεστιβάλ Γούντστοκ, με αποτέλεσμα να υλοποιήσει τότε μια ιστορική στροφή, ενώνοντας δυο μουσικά «ρεύματα», που έμοιαζαν τόσο διαφορετικά.

Ένας από τα πιο ενεργούς μουσικούς της Fusion μουσικής στην Ελλάδα είναι κι ο κιθαρίστας Σάκης Ζαχαριάδης. Ο γνωστός μουσικός διατελεί σήμερα καθηγητής κιθάρας στο δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς, ενώ έχει φοιτήσει σε ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά πανεπιστήμια της Αμερικής, ήτοι το Musicians Institute G.I.T., όπου βρέθηκε δίπλα σε πρωτεργάτες της Jazz Fusion διεθνούς σκηνής.

Εκτός από το Σάκη Ζαχαριάδη, το σχήμα απαρτίζεται εκ των μουσικών:

🎵Στέλιος Τσομπανίδης (τύμπανα).

🎵Δημήτρης Χριστονής (ηλεκτρικό μπάσο).

Η εκδήλωση αρχίζει στις 9 το βράδυ της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου 2022.Η είσοδος είναι ελεύθερη και το πρώτο ποτό κοστίζει 8 ευρώ.

 Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

PANΙK at the OPERA

{Progressive cabaret, art-pop, humor, and philosophy}

jpeg-optimizer-treis-mousikes-vravies-PRESS-taratsa Panik at the opera

Tο σχήμα με την επωνυμία «PANIK at the Opera», «ανεβάζει» την παράσταση με τίτλο «Spaceman»

Ο χαρισματικός performer Tenorman, o φημισμένος βιρτουόζος ντράμερ Βαγγέλης Καλαμάρας και ο ξεχωριστός τσελίστας,Σταύρος Παργινός έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό σχήμα στο είδος του!

Πρόκειται για το σχήμα με την επωνυμία «PANIK at the Opera», που «ανεβάζει» την παράσταση με τίτλο «Spaceman».Οι τρεις καλλιτέχνες διαθέτοντας ανατρεπτικό στυλ, εκκεντρικό χιούμορ, αλληλεπίδραση με το κοινό, μουσικές αλχημείες, θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, πρωτότυπες συνθέσεις και τρελά πειραγμένες διασκευές πραγματοποιούν μια μοναδική παράσταση, η οποία «ακροβατεί» από το γέλιο στη συγκίνηση κι από την κωμωδία στο δράμα!

Ο κεντρικός ήρωας

Κεντρικός ήρωας είναι ο Spaceman, ένας άνθρωπος του σύμπαντος κι ένας σύγχρονος υπερήρωας, ο οποίος αναζητά τη θέση του σε αυτόν τον κόσμο.

Η παράσταση «βαδίζει» στα «ίχνη» των Ντέιβιντ Μπόουι και Τομ Γουέιτς αποδίνοντας ήρεμες σοφιστικέ ή ήπιες ή αγνές ή άγριες -πρωτόγονες μουσικές με βάση τη δεξιοτεχνία.

Οι «PANIK at the Opera» είναι οι:

🎵Γιώργος «Tenorman» Τζιουβάρας (φωνή, πιάνο κι αφήγηση).

🎵Βαγγέλης Καλαμάρας (ντραμς).

🎵Σταύρος Παργινός ( τσέλο).

 Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 9 το βράδυ της Πέμπτης 29 και της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Η είσοδος κοστίζει 7 ευρώ.

©Typologos.com 2022