Απιδινωτή, αντλίες, γεννήτριες, αφυγραντήρες και 14.000 ευρώ συγκέντρωσε κι έδωσε η Ελληνική Κοινότητα Λουξεμβούργου προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Ο απολογισμός δωρεάς

της ΕΚΛ

προς τους πληγέντες

Συντάκτης: Νίκος Μόσχοβος

apivinoti-antlies-gennitries-afygrantires-kai-14000-euro-sygkentrose-kai-edose-i-elliniki-koinotita-Louxembourgou-pros-tous-plimmoropatheis-tis-thessalias

Ένας απιδινωτής, αντλίες και γεννήτριες κόστους 1.000 ευρώ και χρηματικό ποσό ύψους 14.000 ήταν ο απολογισμός της δωρεάς των μελών της Ελληνικής Κοινότητας Λουξεμβούργου (ΕΚΛ) προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, για τους οποίους συγκέντρωσε και είδη ανάγκης (διά της εκκλησίας)

Ένας απιδινωτής, αντλίες και γεννήτριες κόστους 1.000 ευρώ και χρηματικό ποσό ύψους 14.000 ήταν ο απολογισμός της δωρεάς των μελών της Ελληνικής Κοινότητας Λουξεμβούργου (ΕΚΛ) προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, για τους οποίους συγκέντρωσε και είδη ανάγκης (διά της εκκλησίας).

Τα παραπάνω στοιχεία εμπεριέχονται στον απολογισμό της ΕΚΛ, που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 και στον οποίο αναφέρεται πως αμέσως μετά από τη καταστροφή «προχώρησε» ο συγκεκριμένος φορέας στη δωρεά αντλιών και γεννητριών κόστους 1.000 ευρώ, με χρήματα τα οποία δόθηκαν εκ του ταμείου της.

Η συγκέντρωση

του ποσού των 14.000 ευρώ

Παράλληλα, συγκεντρώθηκαν 14.400 ευρώ από τους Έλληνες του Λουξεμβούργου και τους συλλόγους τους, όπως είναι η Λέσχη Ανάγνωσης, που προσέφεραν τα έσοδα εκδηλώσεών τους.

Η επικοινωνία

με τους κατοίκους

και τις

τοπικές αρχές της Θεσσαλίας

«Η Ελληνική Κοινότητα Λουξεμβούργου βρισκόταν σε επικοινωνία όλους τους προηγούμενους μήνες με τους κατοίκους και τις τοπικές αρχές της Θεσσαλίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δωρεά με τον πλέον εποικοδομητικό τρόπο, παρότι υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις λόγω της αλλαγής των δημοτικών και των περιφερειακών αρχών από την 1η Ιανουαρίου 2024 στην Ελλάδα», αφηγούνται οι υπεύθυνοι της ΕΛΚ.

Η εξέταση

των τρεχουσών αναγκών

των περιοχών

Επιπλέον, αναφέρουν ότι ο φορέας εξέτασε κι ερεύνησε τις τρέχουσες ανάγκες των περιοχών, αφού ήθελε να προσφέρει τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν σε μέρη, τα οποία ενδεχομένως «δεν έχουν δεχτεί τα φώτα της δημοσιότητας».

Με βάση την εξέταση και την έρευνα αυτή κατόρθωσε η ΕΚΛ να ολοκληρώσει τις εξής ενέργειες:

1.

Την αγορά ενός απινιδωτή για τον Παραπόταμο στον Δήμο Πύλης του Νομού Τρικάλων και για την οποία αναφέρουν ότι:

«Με τη πλημμύρα καταστράφηκαν τα πάντα στο χωριό και μαζί και οι απινιδωτές. Ήδη, όπως μας ενημέρωσε ο Σύλλογος Γυναικών του χωριού, πέθαναν δύο κάτοικοι από καρδιακό επεισόδιο και απινιδωτής δεν υπήρχε. Μας παρακάλεσαν για τη δωρεά ενός απινιδωτή ο οποίος θα είναι άμεσα προσβάσιμος, στο κτίριο της κοινότητας κι όχι κλειδωμένος, καθώς και θα βρίσκεται στη χρήση όλων σε περίπτωση ανάγκης.

2.

Την αγορά 75 αφυγραντήρων για τα χωριά των Φαρσάλων και για την οποία εξιστορούν ότι:

«Όπως μας ενημέρωσαν, η περιοχή έχει δεχτεί μέχρι και στιγμής τη μικρότερη βοήθεια και στα εν λόγω χωριά τα σπίτια δε μπορούν να στεγνώσουν με κανένα τρόπο. Υπάρχουν άστεγες οικογένειες οι οποίες δε μπορούν ακόμα να μείνουν στα σπίτια τους, ούτε να τα βάψουν κι  ούτε έπιπλα να βάλουν».

Το ευχαριστήριο της ΕΚΛ

Οι υπεύθυνοι και τα μέλη της ΕΚΛ θέλουν να ευχαριστήσουν ξεχωριστά:

🔵Τον Γιάννη Θεοδωρίδη, ο οποίος άοκνα έκανε όλο αυτό το διάστημα τις απαιτούμενες συνεννοήσεις.

🔵Την Ιωάννα Τόπα, η οποία με το ενδιαφέρον της και τη γνώση της περιοχής βοήθησε να εντοπιστεί  η καλύτερη δυνατή προσφορά για την αγορά των μηχανημάτων.

🔵Όλους κι όλες, που συνέβαλαν οικονομικά.

 «Ας ευχηθούμε να μη ξαναδούμε τέτοιες καταστροφές», επισημαίνουν οι υπεύθυνοι της ΕΚΛ.

©Typologos.com 2024