Ζαρωτιάδης – «Να μην αφεθεί η Θεσσαλονίκη στο έλεος της τύχης»


19:14:47,02/02/2019
O υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης

O υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.

Τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους τους εμπλεκόμενους  έκρουσαν η Δημοτική Κίνηση Θεσσαλονίκης «Υψίπολις» και ο υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. με αφορμή τις αυξανόμενες τάσεις κατακερματισμού –λειτουργικής παραλυσίας της διοικούσας παράταξης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα,τους υπενθύμισαν  τις ευθύνες, που έχουν προς την πόλη και τους πολίτες της.

«Πρέπει να αποτραπούν οι επιζήμιοι για την πόλη φατριασμοί,  που τα τελευταία χρόνια επέστρεψαν στο δημοτικό συμβούλιο θυμίζοντας τις παλαιές εποχές της  συντηρητικής κακοδιαχείρισης και των οικονομικών ατασθαλιών στο Δήμο Θεσσαλονίκης και τώρα εντείνονται εξαιτίας της ουσιαστικής πλέον διάλυσης της «ομάδας Μπουτάρη», καθώς και των πιέσεων που ασκεί η αναζήτηση «νέας στέγης»  σε πολλούς παράγοντες της νυν διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε παρόμοιες  συνθήκες ευδοκιμούν φαινόμενα «οργανωμένης ανευθυνότητας» στη διοικητική γραφειοκρατία κάθε δημόσιας αρχής και αυτά,όταν απουσιάζει η πολιτική εποπτεία, επηρεάζουν αρνητικά και καθοριστικά την καθημερινή λειτουργία και των πιο αναγκαίων πραγμάτων, όπως για παράδειγμα την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας», παρατήρησε ο κ. Ζαρωτιάδης.

Αναφερόμενος στο στελεχικό δυναμικό του δήμου είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ότι  δεν μπορεί να αφεθεί χωρίς πολιτική διεύθυνση και να επιβαρυνθεί με ευθύνες αποφάσεων που δεν του αναλογούν, καθώς  και δεν μπορεί να τις διαχειριστεί.

«Η Θεσσαλονίκη δεν επιτρέπεται να βυθισθεί σε παρατεταμένη πολιτική και διοικητική απραξία»,σημείωσε με νόημα.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 13 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.