Κόμματα – κινήματα – κινήσεις μπορούν να στηρίξουν την ανεξάρτητη κίνηση «Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία»

21:54:19,03/22/2019
Γαβριήλ Αβραμίδης -Συνέντευξη Τύπου

Ο κ. Αβραμίδης τόνισε ότι η απόφαση να τεθεί επικεφαλής της κίνησης και να διεκδικήσει τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας προήλθε μετά από την παρότρυνση πολλών πολιτών , οι οποίοι ήθελαν τη δημιουργία μιας μοναδικής ανεξάρτητης Κίνησης, που θα «κινείται» έξω από τα κόμματα

Κόμματα, κινήματα, κινήσεις και λοιπές συλλογικότητες μπορούν να στηρίξουν την  ανεξάρτητη κίνηση «ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ για τη Μακεδονία». Αυτό είπε ξεκάθαρα ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής  Μακεδονίας, Γαβριήλ Αβραμίδης  μιλώντας  την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019  σε  συνέντευξη  τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας  ανακοίνωσε τη συμμετοχή  της συγκεκριμένης κίνησης στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές  για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της ανεξάρτητης κίνησης «ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ για τη Μακεδονία», Γαβριήλ Αβραμίδης  είπε  πως η προσπάθεια αποτελεί μια ευρεία συσπείρωση πατριωτών , ενώ   διευκρίνισε πως είναι  ψηφοδέλτιο των πολιτών και όχι των κομμάτων.

Μάλιστα, εξήγησε πως κόμματα, κινήματα, κινήσεις και λοιπές συλλογικότητες μπορούν να στηρίξουν την κίνηση.

«Μετά από τρεις θητείες μου,  στο δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης ανέλαβα πρωτοβουλία, με την παρότρυνση πολλών φίλων, να συγκροτήσω μια ανεξάρτητη κίνηση, η οποία θα συμμετέχει στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές», δημοσιοποίησε ο επικεφαλής της κίνησης.

Ο κ. Αβραμίδης  ξεκαθάρισε πως η κίνηση αυτή είναι η μοναδική από το δημοκρατικό πατριωτικό χώρο, που διεκδικεί την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η οποία δηλώνει την πλήρη και  απόλυτη αντίθεσή της,  στη συμφωνία των Πρεσπών, αναφέροντας πως:

«Η θέση μας, για αυτό το ζήτημα είναι ξεκάθαρη. Δεν είμαστε απλά αντίθετοι με τη συμφωνία των Πρεσπών και τη σύνθετη ονομασία, αλλά θα αγωνιστούμε για την ακύρωση της συμφωνίας, με τη διενέργεια δημοψηφίσματος και με οποιοδήποτε πρόσφορο, πολιτικό ή νομικό μέσο».

 Για τη συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι  έχει την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και του έθνους και κατονόμασε το γνωστό δισεκατομμυριούχο Τζωρτζ Σόρος ως τον άνθρωπο της Νέας Τάξης που βρίσκεται πίσω από την υπόθεση αυτή.

Κάλεσε, μάλιστα,  τους πολίτες της Μακεδονίας να στρατευτούν σε αυτήν την προσπάθεια και να στηρίξουν την ανεξάρτητη κίνηση «ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ για τη Μακεδονία», γιατί  οι θέσεις της, δεν είναι αρεστές στο σύστημα, όπως είπε ο ίδιος.

Για τις προγραμματικές θέσεις  δημοσιοποίησε ότι  θα τις αναπτύξει στην κεντρική  εκδήλωση της Κίνησης  για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου. Ωστόσο, έδωσε ένα σαφές περίγραμμα λέγοντας ότι:

 «Οραματιζόμαστε μια περιφέρεια καινοτόμα, πρωτοπόρα, ανοιχτή σε νέες ιδέες και στους ανθρώπους που θέλουν να τις υλοποιήσουν .Μια περιφέρεια εγγυητή της διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα διοίκησης. Θέλουμε μια περιφέρεια ανοιχτή σε κάθε συμπολίτη μας, που γνωρίζει τι αξίζει στους πολίτες της και παλεύει να το κάνει πραγματικότητα. Διεκδικούμε μια περιφέρεια που πιστεύει στις απεριόριστες δυνατότητες των πολιτών της, μια περιφέρεια φιλόξενη για τους κατοίκους της και ελκυστική για τους επισκέπτες της».

Παράλληλα, ανέφερε πως «ανεξάρτητα από τις διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές καταβολές μας, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας,  δίνοντας τη μάχη με ένα δίκαιο εκλογικό σύστημα, την απλή αναλογική, για να εκπροσωπήσουμε τους πολίτες που θα μας εμπιστευτούν. Προχωρούμε,  λοιπόν,  στον αγώνα μας,  και ευχαριστούμε όλους αυτούς που συμπαρατάσσονται στη μεγάλη, δύσκολη, αλλά και ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία μας για την Κεντρική Μακεδονία».

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.