Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ο Γαβριήλ Αβραμίδης με την ανεξάρτητη κίνηση «Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία»

20:19:47,03/21/2019
Γαβριήλ Αβραμίδης -Συνέντευξη Τύπου

Ο κ. Αβραμίδης τόνισε ότι η απόφαση να τεθεί επικεφαλής της κίνησης και να διεκδικήσει τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας προήλθε μετά από την παρότρυνση πολλών πολιτών , οι οποίοι ήθελαν τη δημιουργία μιας μοναδικής ανεξάρτητης Κίνησης, που θα «κινείται» έξω από τα κόμματα

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ως επικεφαλής της  ανεξάρτητης κίνησης  «Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία»  θα είναι ο νυν περιφερειακός σύμβουλος και πρώην βουλευτής  Γαβριήλ Αβραμίδης, όπως ανακοίνωσε  ο ίδιος μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που πραγματοποιήθηκε  το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Μαρτίου 2019 σε  κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Την κίνηση στηρίζουν το  Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ.), το  Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, το Κίνημα της Σημαίας και το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα. Ενδέχεται, δε, να στηριχθεί κι από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ).

Ο κ. Αβραμίδης τόνισε ότι η απόφαση να τεθεί επικεφαλής  της κίνησης και να διεκδικήσει τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας προήλθε μετά από την παρότρυνση πολλών πολιτών , οι οποίοι ήθελαν τη δημιουργία μιας μοναδικής  ανεξάρτητης  Κίνησης, που θα «κινείται» έξω από τα κόμματα.

 «Μετά από τρεις θητείες στο δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης αποφάσισα να συγκροτήσω μια ανεξάρτητη Κίνηση, η οποία είναι μια ευρεία συσπείρωση πολιτών, στήνοντας ένα ψηφοδέλτιο πολιτών και όχι κομμάτων» , σημείωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ξεκαθαρίζοντας τη τοποθέτηση  της  ανεξάρτητης κίνησης.

Μάλιστα, είπε πως ξεκίνησε προ καιρού να κάνει προεκλογικό αγώνα, αφού επισκέφθηκε  πόλεις και  περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου συναντήθηκε με πολίτες και εκπροσώπους φορέων.

Ο κ. Αβραμίδης γνωστοποίησε ότι λίαν προσεχώς θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοικτή εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων που θα διεκδικήσουν  τη ψήφο των πολιτών με την ανεξάρτητη κίνηση «Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η «Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία» είναι η μοναδική από τον πατριωτικό χώρο, που δηλώνει πλήρη – απόλυτη αντίθεση ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι:

«Η θέση μας,  για αυτό το ζήτημα είναι ξεκάθαρη. Δεν είμαστε απλά αντίθετοι με τη συμφωνία των Πρεσπών και τη σύνθετη ονομασία, αλλά θα αγωνιστούμε για την ακύρωση της συμφωνίας, είτε με τη διενέργεια δημοψηφίσματος, είτε με οποιοδήποτε πρόσφορο, πολιτικό ή νομικό μέσο».

Απηύθυνε, δε, κάλεσμα  προς όλους  να δώσουν τη  στήριξή τους, στην  ανεξάρτητη περιφερειακή κίνηση «Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία» αφήνοντας ευθέως να εννοηθεί πως στο σύστημα δεν αρέσουν οι θέσεις της.

Ταυτόχρονα έδωσε κι ένα πρώτο περίγραμμα του οράματος, που έχει ο ίδιος  για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τονίζοντας πως θέλει να είναι καινοτόμα, πρωτοπόρα και εγγυήτρια της διαφάνειας σε όλα τα διοικητικά επίπεδα.«Διεκδικούμε μια περιφέρεια,που πιστεύει στις απεριόριστες δυνατότητες της και στους πολίτες, ανεξαρτήτως των πολιτικών καταβολών τους, που μπορούν και θέλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την Κίνηση Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία»,υπογράμμισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  Γαβριήλ Αβραμίδης.

Γαβριήλ Αβραμίδης - Συνέντευξη τύπου 2

Ο κ. Αβραμίδης απηύθυνε κάλεσμα προς όλους να δώσουν τη στήριξή τους, στην ανεξάρτητη κίνηση «Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία» αφήνοντας ευθέως να εννοηθεί πως στο σύστημα δεν αρέσουν οι θέσεις της

©Typologos.com 2019. Με στοιχεία από το http://makthes.gr/  και το ρεπορτάζ της συναδέλφου Φανή Σοβιτσλή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − fifteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.