Υπεγράφη πρακτικό σύμπραξης δημοτικών παρατάξεων στο δήμο Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Ζέρβα, Κυριζίδη, Λεκάκη, Αηδονόπουλο

21:24:05,08/30/2019
Η ισχύς εν τη ενώσει από τους Ζέρβα, Κυριζίδη, Λεκάκη, Αηδονόπουλο

Η ισχύς εν τη ενώσει από τους Ζέρβα, Κυριζίδη, Λεκάκη, Αηδονόπουλο

«Η  ισχύς  εν τη ενώσει». Αυτό πρεσβεύει η υπογραφή  του πρακτικού σύμπραξης δημοτικών παρατάξεων, που υπέγραψαν ο νέος εκλεγμένος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας με τους δημοτικούς  συμβούλους -επικεφαλής παρατάξεων Εφραίμ Κυριζίδη, Πέτρο Λεκάκη και Χάρη Αηδονόπουλο.

Με τις διατάξεις των άρθρων 1 έως 18 (Μέρος Α’) και 114 του νόμου 4623/2019 προβλέφθηκε η δυνατότητα σύμπραξης δύο ή περισσότερων δημοτικών παρατάξεων, υπό τον όρο ότι η μία από αυτές είναι η παράταξη του εκλεγέντος δημάρχου.

«Το εκλογικό σύστημα που διενεργήθηκαν οι πρόσφατες   εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση  και ο αριθμός των συμβούλων της διοικούσας παράταξης  εγκυμονούν κινδύνους ακυβερνησίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ισχυρή διοίκηση για να προχωρήσει στις αναγκαίες παρεμβάσεις και να καταστεί μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή – φιλόξενη πόλη. Από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου πορευτήκαμε με γνώμονα τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης, πέρα από κομματικούς φραγμούς και χρίσματα.

Η Θεσσαλονίκη έχει νέο δήμαρχο, τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, έναν άνθρωπο γνώστη του δήμου και των δομών του, έμπειρο στην αυτοδιοίκηση, τεχνοκράτη και συνεργάσιμο. Η προγραμματική σύγκλιση, η πολιτική συν-αντίληψη για όσα πρέπει να πετύχει ο Δήμος βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των δημοτών, οι κοινές αγωνίες μας, και ανησυχίες για την πόλη, μας «οδηγούν»  στην παρούσα σύμπραξη, αναφέρεται στο  σχετικό πρακτικό.

Κυριζίδης- Αηδονόπουλος- Ζέρβας-Λεκάκης

Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ισχυρή διοίκηση για να προχωρήσει στις αναγκαίες παρεμβάσεις και να καταστεί μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή – φιλόξενη πόλη

Το  συγκεκριμένο έγγραφο  υπέγραψαν οι κάτωθι δημοτικοί σύμβουλοι:

  1. «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» : Ο επικεφαλής Κωνσταντίνος Ζέρβας, νέος εκλεγμένος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού.
  2. «Θεσσαλονίκη Θετικά» : Ο επικεφαλής Εφραίμ Κυριζίδης, Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης.
  3. «Θεσσαλονίκη Πρώτη» : Ο επικεφαλής Πέτρος Λεκάκης, Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης.
  4. «Συνέργεια – Πρώτα η πόλη μας» : Ο επικεφαλής Χάρης Αηδονόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.