Υoko Ono, Ringo Starr και Jeff Bridges – το υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό λεωφορείο John Lennon

0
160
23:37:18,09/13/2018
Yoko Ono- Ringo Starr- Jeff Bridges
H παρακαταθήκη του Jonh Lennon για ειρήνη παραμένει “ζωντανή” μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα στις Η.Π.Α.

Τιμή στον ακτιβιστή ροκ μουσικό της ειρήνης John Lennon αποτέλεσε η παρουσίαση του εκπαιδευτικού λεωφορείου, που φέρει το όνομά του και  διοργανώθηκε  από την εταιρεία πληροφορικής ΟWC την Πέμπτη 13  Σεπτεμβρίου 2018 στα σκαλιά του Δημαρχείου της Νέας Υόρκης.

Η εκδήλωση διανθίστηκε με μια ακτιβιστική παρέμβαση στο 5ο Come Together NYC, όπου επάνω σε ένα κρεβάτι φωτογραφήθηκαν οι Yoko Ono, Ringo Starr, Jeff Bridges, ο εικονικός  φωτογράφος Rock Henry Diltz, και φοιτητές από το   «μεγάλο μήλο».

Την εκδήλωση μπορεί να δει κάθε χρήστης του διαδικτύου μέσω του χρονολογίου  της σελίδας @TheBeatles στο Facebook (facebook.com/thebeatles).

Το δρώμενο σηματοδότησε την  έναρξη μίας εβδομάδας  παραμονής του  Lennon Bus, που περιλαμβάνει  εκδηλώσεις με συναυλίες   ροκ τραγουδιών  για την ειρήνη και πολλές δημιουργικές δραστηριότητες  προς τους φοιτητές των σχολών της Νέας Υόρκης.

«Ο John θα ήταν  πολύ υπερήφανος γι’ αυτό το πρόγραμμα, που  ενθαρρύνει τους νέους να παρευρίσκονται παντού και να μοιράζονται τις ιδέες τους, για ειρήνη. Είμαι τόσο χαρούμενη  που γιορτάζω το 21ο έτος»,  δήλωσε η  Yoko Ono.

Σχετικά με την εκδήλωση είπε ο Ringo Starr ότι   αποτελεί  ένας πολύ καλός τρόπος για να έρθουν κοντά η  ειρήνη, η  αγάπη και η μουσική και να τιμηθεί η ζωή του John».

«Ξυπνήστε, να ονειρεύεστε κάτι  μεγάλο  και Ελάτε Μαζί! Είμαι τόσο υπερήφανος που συμμετείχα σε αυτή την εκδήλωση και με εκπλήσσει το τι που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι, όταν ονειρεύονται και κάνουν τα όνειρά τους,  πραγματικότητα. Είναι ένα καλό παράδειγμα για να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα», τόνισε ο Jeff Bridges.

Καθόλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου  από  το εκπαιδευτικό  λεωφορείο Johh  Lennon θα πραγματοποιήσεις στάσεις στα σχολεία σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη,  όπου   θα παρουσιάσει με ένα νέο πρόγραμμα  σπουδών υπό τον τίτλο  «Come Together» σε συνεργασία με την εκκίνηση  της τεχνολογίας αιχμής  τύπου Nearpod. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες για θέματα,  όπως είναι  η ειρήνη, η ενσυναίσθηση, η μετανάστευση και ο ακτιβισμός.

«Μετά από χρόνια συνεργασίας στην εκπαιδευτική  αποστολή  του λεωφορείου  Lennon Bus σε σχολεία  των Η.Π.Α.  είναι υπερήφανη η OWC που συνεχίζει να υποστηρίζει την επέκταση του μηνύματος  του John Lennon», δήλωσε  ο Larry O’Connor, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OWC.

«Η ιδιοφυΐα και η δέσμευση για ειρήνη του John Lennon αποτελεί έμπνευση για εμένα και δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και είμαι τόσο υπερήφανος που καλωσορίζω φέτος το Εκπαιδευτικό Τουριστικό  Τουρνουά John Lennon στο Δημαρχείο.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι πολύ σημαντικό να ενσταλάξουμε τη δημιουργικότητα και την επιθυμία για ειρήνη στη νεολαία μας. Ελπίζω ότι οι άνθρωποι παντού θα δώσουν την ευκαιρία στον ακτιβισμό, διατηρώντας έτσι αυτή την πόλη, αυτή τη χώρα και τον κόσμο προχωρώντας προς ένα ειρηνικό μέλλον – σ’  ένα μέλλον που θα ήθελα να φανταστώ»,  υπογράμμισε ο Πρόεδρος του NYC Council Corey Johnson.

Το εκπαιδευτικό λεωφορείο  John Lennon

Το εκπαιδευτικό λεωφορείο  John Lennon παρουσιάστηκε από την OWC και μεταξύ άλλων διαθέτει μια μη κερδοσκοπική συσκευή κινητής τηλεφωνίας με τεχνολογίες ήχου – εικόνας τύπου  Pro Audio και HD . Μέσω της συσκευής αυτής  παρέχονται  πρακτικές εμπειρίες για τους  φοιτητές όλων των ηλικιών.

Τώρα  στην 21η εκπαιδευτική  χρονιά  διαθέτει το λεωφορείο  και μια υπερσύγχρονη «καμπίνα» εξοπλισμένη με την   τελευταία τεχνολογία ήχου και εικόνας, τα ψηφιακά  εργαλεία, καθώς και τα  αντίστοιχα προϊόντα.

Το εκπαιδευτικό  λεωφορείο John  Lennon ταξιδεύει σε όλη την Αμερική και στον Καναδά καθ’ όλη τη διάρκεια  του χρόνου παρέχοντας δωρεάν εκδρομές και εργαστήρια στα σχολεία. Παράλληλα, το όχημα «σταματάει» σε μικρά σημεία πώλησης τεχνολογίας, ενώ τα μέλη του πληρώματος συμμετέχουν σε  φεστιβάλ και σε μεγάλες διασκέψεις της ψηφιακής βιομηχανίας. Οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να δουν το που βρίσκεται το λεωφορείο,  εφόσον επισκεφθούν  την ηλεκτρονική  διεύθυνση:  http://www.lennonbus.org/schedule.

Εκτός από την ΟWC στη λειτουργία του εκπαιδευτικού λεωφορείου John Lennon έχουν συνεισφέρει  τεχνολογία οι  εξής εταιρείες, φορείς κι εκδοτικές επιχειρήσεις:

Apple, Inc., Canon U.S.A., Inc., Adobe, Nearpod, Yamaha, Securematics, Neutrik, The NAMM Foundation, Ruckus Networks, SonicWall, Avid, Audio-Technica, Genelec, K&M Stands, Sonnet Technologies, Focusrite, SSL, NewTek, Reflecmedia, Viprinet, Baker & McKenzie, Litepanels, Clear-Com, Anton/Bauer, AJA, Copperpeace, Applied Acoustics Systems, Mobile Roadie, McDSP, Native Instruments, IK Multimedia, Noise Industries, JDI, iZotope, Mad Mimi, Ableton, Mackie, Guitar Player, Bass Player, Electronic Musician, Keyboard Magazine, SKB, and LiveU.

©Typologos.com 2018.

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

twelve + 17 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.