ΥΜΑ-Θ και Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καταπολεμούν από κοινού το σχολικό μπούλινγκ

21:32:16,06/26/2019
Με σύνθημα «Παιδιά Μιλήστε» και στόχο την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού  υπεγράφη  σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας


Με σύνθημα «Παιδιά Μιλήστε» και στόχο την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού υπεγράφη σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Με σύνθημα «Παιδιά Μιλήστε» και στόχο την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού  υπεγράφη  σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας  από την  υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου  και τον  πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης  Ευστάθιο  Κουτσοχήνα  την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 στα γραφεία του Δ.Σ.Θ.

Στόχος των δύο πλευρών είναι να αναπτυχθεί ένα κοινό πλαίσιο δράσης για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού – bullying, το οποίο αποτελεί ένα σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο.

Αφορά, δε,  σε μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός ή εκτός του σχολείου.

Η κ. Χατζηγεωργίου και οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης  μέσω του πρωτοκόλλου συνεργασίας   συμφώνησαν να εργαστούν σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης που θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις, ενημερωτικές ημερίδες, ειδικές δράσεις και ενημερωτικές εκστρατείες με κοινό σύνθημα «Παιδιά Μιλήστε»  σε όλη τη χώρα.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.