Χ. Αηδονόπουλος:«Καμία εκχώρηση δημοτικής υπηρεσίας σε ιδιώτες»

15:36:39,11/29/2018

Χάρης Αηδονόπουλος- εκδήλωση προγράμματος

Τους άξονες του προγράμματος της παράταξης παράταξης «Συνέργεια – Πρώτα η πόλη μας» παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος

«Πρώτοι ξεκινήσαμε, τον περασμένο Απρίλιο, την κούρσα για το Δήμο, πρώτοι θα τερματίσουμε. Πρώτα η Πόλη μας, πριν και μετά από τις εκλογές, χωρίς κόμματα και χρώματα», παρατήρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης  Χάρης Αηδονόπουλος, ο οποίος την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 παρουσίασε βασικούς άξονες του προγράμματος της παράταξης «Συνέργεια – Πρώτα η πόλη μας».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι για τον ίδιο δεν νοείται καμιά εκχώρηση υπηρεσίας του δήμου σε ιδιώτες, γιατί χωρίς τις υπηρεσίες αυτές δεν υπάρχουν δήμοι. «Δεν χρειάζεται δημοτική αρχή μόνο για να υπάρχουν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι για να προσβλέπουν σε άλλες θέσεις εξουσίας μακριά από την πόλη», συμπλήρωσε,

Οι άξονες

Μετά ο κ.Αηδονόπουλος παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος της παράταξης «Συνέργεια – Πρώτα η πόλη μας», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της Καθαριότητας, για τον οποίο πρότεινε τα εξής:

– Υιοθέτηση του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας και του διαχωρισμού των απορριμμάτων, που σημαίνει εξοικονόμηση πόρων και άρα μείωση των ανταποδοτικών τελών.

–   Διαλογή αποβλήτων στην πηγή από ξενοδοχεία, εστιατόρια, φοιτητική λέσχη  και λαϊκές αγορές, για κομποστοποίηση, καθώς και ανακύκλωση με ειδικό κωδικό διαχείρισης αποβλήτων.

– Χρησιμοποίηση των νέων τεχνολογιών,  ώστε να συμπίπτουν οι ώρες εναπόθεσης και αποκομιδής των απορριμμάτων.

Κυκλοφοριακό – στάθμευση

Ο κ. Αηδονόπουλος πρότεινε:

– Χώρους για στάθμευση περιμετρικά της αγοράς της  κάθε δημοτικής κοινότητας (έχουν εντοπισθεί ήδη ) για μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου.

– Δημοτική συγκοινωνία σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.

– Απελευθέρωση κάθε μη απαραίτητου εργοταξίου  για το μετρό  και την  απόδοσή του,  για  την προσωρινή στάθμευση δίκυκλων.

– Μέτρα για τη στάθμευση σε συνεννόηση με τους κατοίκους και επιχειρηματίες, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητας  της κάθε περιοχής, χωρίς τις  αυθαίρετες αποφάσεις της Δημοτικής αρχής.

Ποιότητα ζωής

-Συνέργεια Δήμου, Περιφέρειας, Αριστοτελείου και Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπως και του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. για το ριζικό έλεγχο της ρύπανσης.

Ενεργειακή αποτελεσματικότητα όλων των δημοτικών και σχολικών κτιρίων, καθώς  και πράσινες αυλές στα σχολεία.

-Καθιέρωση των Συνεργείων Άμεσης Επέμβασης στους τομείς του Ηλεκτρολογικού, της Καθαριότητας και της Οδοποιίας,  με μεταστάθμευση των ειδικών οχημάτων, όχι πια στα άκρα της πόλης, αλλά τα οποία θα βρίσκονται  σε κομβικά σημεία της.

– Σε συνεργασία με τις σχολές οδηγών θα γίνουν κύκλοι εκμάθησης οδήγησης σε ακραίες καιρικές συνθήκες για την αποφυγή καταστάσεων,  όπως  συνέβη το χειμώνα του 2017.

– Διευθέτηση και διαχείριση του δημόσιου χώρου προς όφελος των δημοτών «γιατί ανάπτυξη σε μια πόλη δεν είναι μόνο τα μπαράκια. Η λέξη «φραπεδούπολη» δεν ταιριάζει στη Θεσσαλονίκη μας», επισήμανε.

– Απόλυτη και απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων και κανόνων περί  της ηχορύπανσης.

Ταυτότητα του δημότη για άμεση και διαδικτυακή πρόσβαση σε υπηρεσίες και παροχές του δήμου.

Κοινωνική Πολιτική

«Για τέσσερα χρόνια στην Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης γνώρισα τον πόνο και τη φτώχεια σε όλη τη Μακεδονία μας. Ξέρω πώς πολεμιέται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αηδονόπουλος.

Πρότεινε, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία Δημοτικής Επιχείρησης για την εύρεση εργασίας σε πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη. Αυτό θα γίνει σε συνέργεια με τα επιμελητήρια και τους επαγγελματικούς φορείς. Η ίδια  Δημοτική Επιχείρηση  θα βοηθήσει  στην ενίσχυση ειδικά της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Πολιτισμός – Αθλητισμός

-«Αθλητισμός με ουσία, χωρίς ουσίες», είναι το μότο της παράταξης για την ανάπτυξη του αθλητισμού σε κάθε γειτονιά.

-Δημιουργία μικρών χώρων άθλησης και πολιτισμού, με ενίσχυση του φωτισμού σε περιοχές με παραβατικότητα, ως ένα βήμα για την ασφάλεια, καθώς και την ευνομία.

– Στήριξη των φορέων αθλητισμού, πολιτισμού και κοινωνικών δράσεων μέσω των  συν-διοργανώσεων αθλητικών εκδηλώσεων με το δήμο.

-Οι δράσεις πολιτισμού σε κάθε γειτονιά  «ζωντανεύουν» την πόλη των 23 αιώνων ζωής, που φιλοξένησε ανθρώπους κάθε θρησκείας και γένους χωρίς πρόβλημα.

«Το σεβασμό στην αληθινή ιστορία τον απαιτούμε, σε πείσμα όσων υψώνουν ψεύτικα τείχη σκοταδισμού», σημείωσε με νόημα ο κ. Αηδονόπουλος  και ανέφερε πως:

«Αποδείξαμε ότι εκλεγόμαστε για να υπηρετήσουμε χωρίς υστεροβουλία και αλαζονεία. Λέμε την αλήθεια στους συμπολίτες μας, κρατάμε τα καλά κάθε προηγούμενης διοίκησης. Διεκδικούμε, ευαισθητοποιούμε, είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και εφικτά οράματα, ενώνουμε την πόλη. Το έργο μας, είναι εγγύηση για το αύριο της Θεσσαλονίκης».

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.