Write for Inclusion! Διαγωνισμός για νέους δημοσιογράφους και δημιουργούς περιεχομένου

21:00:15,09/19/2019
Write for Inclusion- ActionAid

Στο διαγωνισμό έχουν  δικαίωμα συμμετοχής μόνο φυσικά πρόσωπα, ηλικίας από 18 μέχρι και 35 ετών (κατά την ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού), ανεξαρτήτως εθνικότητας

To διαγωνισμό με τίτλο «Write for Inclusion»   για νέους δημοσιογράφους και δημιουργούς περιεχομένου ηλικίας 18 -35 ετών  διοργανώνει η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση  ActionAid, η οποία τους καλεί να αναπτύξουν θεματολογία σχετικά με την ένταξη των  προσφύγων και μεταναστών στην κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική – πολιτική ζωή της Ελλάδας. Ο διαγωνισμός διεξάγεται το χρονικό διάστημα από τη Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής  13 Οκτωβρίου.

«Στην εποχή της ακραίας πόλωσης και της ξενοφοβίας, λίγος λόγος γίνεται για την ένταξη και τη θετική συμβολή των μεταναστών και προσφύγων. Στην Ελλάδα του σήμερα, σπανίζουν τα παραδείγματα ένταξης, συμπερίληψης και ενσωμάτωσης στην κοινωνία. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό καλούνται να αναδείξουν ιστορίες, πρακτικές, παραδείγματα και πολιτικές ένταξης γυναικών, ανδρών και παιδιών που προάγουν την κοινωνική συνοχή στις τοπικές κοινότητες της χώρας.

Μια κοινωνία, όπου ο κάθε άνθρωπος απολαμβάνει κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά δικαιώματα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του,  ως ενεργός παγκόσμιος πολίτης είναι το όραμα της ActionAid και βασικός πυλώνας της δράσης της.

Στο πλαίσιο αυτό, τόσο η συμμετοχή, όσο η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση του ευρέος κοινού είναι στρατηγικός στόχος της οργάνωσης. Οι δημοσιογράφοι και οι δημιουργοί περιεχομένου έχουν καταλυτικό ρόλο στην ενημέρωση της κοινωνίας και στη διαμόρφωση απόψεων. Με το διαγωνισμό αυτόν προσβλέπει η ActionAid στην προώθηση θετικών παραδειγμάτων ένταξης συμπολιτών μας», αναφέρουν οι εκπρόσωποι της  ActionAid

Βραβεία

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού είναι η συμμετοχή σε ταξίδι αλληλεγγύης της ActionAid, διάρκειας μιας εβδομάδας με όλα τα έξοδα καλυμμένα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα έχει την ευκαιρία ο νικητής ή  και η  νικήτρια να δημιουργήσει περιεχόμενο σχετικό με την καταπολέμηση της φτώχειας και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το δεύτερο βραβείο θα στείλει τους 12 πρώτους του διαγωνισμού (συμπεριλαμβανομένου του πρώτου νικητή/νικήτριας) σε σεμινάριο για την ηθική δημοσιογραφία, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Αυστριακή Πλατφόρμα για τη Δημοσιογραφία και την Πολιτική Ανάπτυξης (Austrian Platform for Journalism and Development Policy) και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Βιέννης (FH).

Το σεμινάριο θα απαρτίζεται από 5 ενότητες. Η πρώτη ενότητα θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη στις 8-10 Νοεμβρίου 2019, όπου η ActionAid θα καλύψει όλα τα έξοδα των συμμετεχόντων.  Χαρακτηριστικό είναι ότι  τρεις ενότητες θα υλοποιηθούν διαδικτυακά,  ενώ η τελευταία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Στο διαγωνισμό μπορούν να υποβληθούν κείμενα από 500 μέχρι  και 1.000 λέξεις, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν ρεπορτάζ, δημοσιογραφική έρευνα, άρθρo γνώμης, blog post ή βιωματικό κείμενο και ιδιαίτερα ενθαρρύνονται  άτομα από ευάλωτες ομάδες να υποβάλουν αίτηση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχή έγκυρων ταξιδιωτικών εγγράφων για ταξίδι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  καθώς και η γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Διάρκεια Διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός διεξάγεται το χρονικό διάστημα από τη Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 13 Οκτωβρίου.

Δικαίωμα Συμμετοχής στο Διαγωνισμό

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα, ηλικίας από 18 μέχρι και 35 ετών (κατά την ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού), ανεξαρτήτως εθνικότητας. Οι συμμετέχοντες δεν απαιτείται να διαθέτουν πτυχίο δημοσιογραφίας ή παραπλήσιας δημόσιας ή ιδιωτικής σχολής.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχή έγκυρων ταξιδιωτικών εγγράφων για ταξίδι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  καθώς και η γνώση της αγγλικής γλώσσας. Άτομα από ευάλωτες ομάδες ενθαρρύνονται να υποβάλουν αίτηση.

Οι ενδιαφερόμενοι – ενδιαφερόμενες μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες:

Όροι διαγωνισμού – ελληνικά

Όροι διαγωνισμού – αγγλικά

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.