Έστειλαν τη δική τους White Card!

0
43

Έστειλαν τη δική τους White Card!

16:16:20, 04/16/2018
Τη White Card της ανθρωπιάς, της ειρήνης και του Αθλητισμού έστειλαν οι άνθρωποι με αναπηρία

Το δικό τους,  λευκό μήνυμα αγάπης μέσω της ομόχρωμης κάρτας  έστειλαν  οι  άνθρωποι με αναπηρία και τα παιδιά  στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, που πραγματοποιήθηκαν το Ολυμπιακό Μουσείο – Protergia  στη Θεσσαλονίκη.

Ιδιαίτερα, τα παιδιά χάρηκαν πολύ που έπαιξαν διάφορα παιχνίδια και γνώρισαν από κοντά την ιδέα του Ολυμπισμού και της Αθλητικής Άμιλλας. Οι άνθρωποι με αναπηρία έστειλαν το δικό τους μήνυμα   κρατώντας τη δική τους,  White Card, που συμβολίζει τι άλλο τα παιδιά.

Η Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη θεσπίστηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων  Εθνών (Ο.Η.Ε).  Ως γιορτή στοχεύει  μέσω του αθλητισμού να επιτύχει  την κοινωνική ένταξη και οικονομική ανάπτυξη σε διαφορετικά γεωγραφικά, πολιτιστικά και πολιτικά περιβάλλοντα.

Κάθε άνθρωπος είναι ίσος μέσα από τα διαφορετικά χαρίσματά του

Άλλωστε,  ο Ολυμπισμός  μπορεί να εμπνέει, ενδυναμώνει, διαπλάθει και να συνενώνει τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τα διαφοροποιητικά χαρακτηριστικά τους. Πολλές φορές απέδειξε η παγκόσμια Ολυμπιακή οικογένεια πως οι Ολυμπιακές Αξίες της Φιλίας, του Σεβασμού και της Αριστείας, δεν αποτελούν ουτοπικές επιδιώξεις.  Ουσιαστικά, είναι οι πυλώνες για τη διάπλαση μιας υγιούς νέας γενιάς και κατ’ επέκταση μιας καλύτερης κοινωνίας.

Οι εκδηλώσεις του φετινού εορτασμού  της  Διεθνούς Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη ήταν ενταγμένες στο επίσημο ετήσιο πρόγραμμα του «Sports+Peace» , ενώ συμμετέχοντες  μετέδωσαν το μήνυμα της διεθνούς ψηφιακής καμπάνιας #WhiteCard.

Τα παιδιά γνώρισαν από κοντά τα Ολυμπιακά αθλήματα

Η συγκεκριμένη καμπάνια πήρε το όνομά της από  τη φημισμένη ταξιδιωτική έκθεση φωτογραφιών του Maud Bernos, η οποία υπογραμμίζει τα πρόσωπα εκείνων που βρίσκονται στην καρδιά της δράσης της ειρήνης και του αθλητισμού: τα παιδιά.

Ο φωτογράφος ονόμασε την έκθεσή του «Carton Blanc» αναφορικά με την κόκκινη κάρτα, η οποία δηλώνει το σοβαρότερο αδίκημα που μπορεί να διαπράξει ένας αθλητής. Εδώ, το λευκό χρώμα,  συμβολίζει την αγνότητα και την ειρήνη. Η λευκή κάρτα  χρησιμοποιείται για να αντιπροσωπεύει τη θετικότητα και την εποικοδόμηση  στον αθλητισμό.

Στο Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός  από τις 4- 13 Απριλίου 2018  με τη διεξαγωγή ειδικά σχεδιασμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

seventeen + 15 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.