Τα βραβεία του Ε’ Διαγωνισμού «Τηλέμαχος Κάνθος»

18:43:01,11/23/2018
Οι βραβευθέντες του 5ου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών "Τηλέμαχος Κάνθος"

Οι βραβευθέντες του 5ου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών “Τηλέμαχος Κάνθος”

Τα βραβεία του 5ου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ιδρύματος «Τηλέμαχος Κάνθος» απονεμήθηκαν την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 στο Κέντρο Τεχνών «Τηλέμαχος Κάνθος».

Στο  φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος Κύπριοι και ξένοι καλλιτέχνες, ενώ τα υποβλήθηκαν περισσότερα από 80 έργα.

Χαιρετισμό απηύθυνε η αναπληρώτρια κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου κι αναπληρώτρια καθηγήτρια Σταυρούλα Κωνσταντίνου, η οποία συνεχάρη το Ίδρυμα «Τηλέμαχος Κάνθος» για τη διοργάνωση, αλλά και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, που στηρίζει το θεσμό.

Η κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι η τέχνη λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος του παρελθόντος με το παρόν, αλλά και με το μέλλον.  Επιπλέον, είπε πως η τέχνη διαφυλάττει την ιστορική μνήμη και λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των γενεών, νοηματοδοτώντας την ύπαρξη, καθώς και τη συνέχεια.

Εκ μέρους του Ιδρύματος «Τηλέμαχος Κάνθος» χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος Ελένη Κάνθου . Ακολούθησε μια μουσική ανάσα με σερενάτα του Franz Schubert από τη σοπράνο Έλλη Κουτσούλη, την οποία «συνόδευσε»  ο μαέστρος ΄Αγις Ιωαννίδης στο πιάνο.

Στην οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού συμμετείχαν ο κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής – καθηγητής Martin Hinterberger, ο καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κύπρου  Στάθης Παπαροδίτης, η πρόεδρος του ιδρύματος  Ελένη Κάνθου και η λειτουργός της Φιλοσοφικής Σχολής Δέσποινα Χαπούπη.

Την Κριτική Επιτροπή  αποτέλεσαν  οι, Μαρία Κάνθου – Δανιήλ, Ελένη Νικήτα, Κατρίν Νικήτα, Λουκία Λοΐζου – Χατζηγαβριήλ και Γιώργος Γαβριήλ. Το βραβείο Ζωγραφικής απονεμήθηκε στον  Παναγιώτη Βίττης. Το βραβείο για αυτοδίδακτους ζωγράφους δόθηκε στην  Ιουλία Αγαθαγγέλου.Το Βραβείο Χαρακτικής πήρε η Έλενα Τσιγαρίδου . Το  βραβείο για νέους καλλιτέχνες  απονεμήθηκε στους Χλόη Γεωργίου και Αντώνη Κεντώνη.

Όλα τα βραβεία συνοδεύονταν με χρηματικά ποσά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν  και ειδικοί έπαινοι.

Οι έπαινοι στη  ζωγραφική έπαινο δόθηκαν  στους Πανίκος Τσαγγαράς και Έλενα Τσαγγαρά. Τους έπαινους  για τους  αυτοδίδακτους ζωγράφους πήραν  οι εξής δημιουργοί  Στάλω Ονουφρίου και Κυριάκος Πιερίδης.

Οι έπαινοι στη Χαρακτική  δόθηκαν στους  Κυριάκο Θεοχάρους και Δήμητρα Νικοδήμου . Τον  έπαινο για νέους καλλιτέχνες  απέσπασε η  Χριστιάνα Γεωργίου.

©Typologos.com 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.