Σημαντική Επιτυχία του Μαθηματικού Τμήματος του Ε.Κ.Π.Α- 3 μετάλλια στο διεθνή φοιτητικό διαγωνισμό IMC 2019

01:12:15,08/06/2019
η τριμελής ομάδα του Μαθηματικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.)

Η ομάδα αποτελούνταν από τους:Κυπριανό Ιάσωνα Προδρομίδη (χρυσό),Σωτήρη Αρμενιάκο (αργυρό),Γιώργο Κοντογεωργίου (αργυρό).Πηγή: Ε.Κ.Π.Α.

Ένα χρυσό και δύο αργυρά  μετάλλια κατάκτησε η  τριμελής ομάδα του Μαθηματικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.)  στον 26ο διεθνή Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition) που διεξήχθη από τις 28 Ιουλίου μέχρι και 3 Αυγούστου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.

Αναλυτικά η ομάδα αποτελούνταν από τους:

Κυπριανό Ιάσωνα Προδρομίδη (χρυσό)

Σωτήρη Αρμενιάκο (αργυρό)

Γιώργο Κοντογεωργίου (αργυρό)

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Κ.Ι. Προδρομίδης αν και πρωτοετής φοιτητής κατάφερε να κατακτήσει χρυσό μετάλλιο παρά το γεγονός ότι συναγωνίστηκε φοιτητές μεγαλύτερων ετών.

«Συνολικά πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία,  η οποία έρχεται να προστεθεί σε σειρά επιτυχιών φοιτητών του Μαθηματικού Τμήματος και του Πανεπιστημίου Αθηνών σε παρόμοιους διαγωνισμούς», ανακοίνωσαν οι πρυτανικές αρχές του Ε.Κ.Π.Α.

Η συγκεκριμένη διεθνής εκδήλωση  είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές  κι ο οποίος οργανώνεται από το University College London. Οι φοιτητές διαγωνίζονται δύο ημέρες σε 5 προβλήματα την ημέρα.

Διεξάγεται από το 1994 και εφεξής με τη συμμετοχή κορυφαίων Πανεπιστημίων των Η.Π.Α. και της Ευρώπης. Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν από το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 μέχρι και σήμερα, ενώ  έχουν καταφέρει σημαντικές επιτυχίες σε κάθε διοργάνωση.  Φέτος στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά  360  φοιτητές σε 77 ομάδες. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατέλαβε την 24η θέση.

«Αυτές οι διακρίσεις είναι απόδειξη του πολύ υψηλού επιπέδου των φοιτητών του Μαθηματικού Τμήματος του Ε.Κ.Π.Α.  και της συστηματικής, καθώς  και της  ουσιαστικής δουλειάς που γίνεται από το διδακτικό επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος», ανέφεραν οι πρυτανικές αρχές του Ε.Κ.Π.Α.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.