Το πρώτο Ελληνικό computer screen movie «Scopophilia»

0
119
14:16:27,10/20/2018
Scopophilia cover
Το πρώτο Ελληνικό computer screen movie «Scopophilia» κάνει πρεμιέρα στο εγχώριο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (1 – 11 Νοεμβρίου 2018)

Το πρώτο Ελληνικό και ταυτόχρονα Ευρωπαϊκό  computer screen movie «Scopophilia» κάνει πρεμιέρα στο εγχώριο  πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (1 – 11 Νοεμβρίου 2018).

Η ιστορία της ταινίας αφορά στον Αλέξη, ο οποίος άθελά του,  γίνεται μάρτυρας ενός φόνου και μπλέκει στον ιστό ενός κατά συρροή δολοφόνου. Θα μπορέσει να ξεσκεπάσει τον δολοφόνο ή θα πιαστεί και ο ίδιος στην παγίδα του;

Το Scopophilia ανήκει σε ένα νέο κινηματογραφικό είδος, το οποίο  άρχισε να δημιουργείται κατά τα τελευταία χρόνια  το computer screen movie.

Το νέο αυτό είδος ταινιών  βασίζεται στην ηδονοβλεπτική ματιά του διαδικτύου και όλη η ιστορία ξεδιπλώνεται από οθόνες  ηλεκτρονικών  υπολογιστών.  Για την ακρίβεια, η συγκεκριμένη  ταινία είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή και μόνο η τρίτη σε παγκόσμιο επίπεδο στο είδος αυτό (μετά το Unfriended και το πρόσφατο Searching).

Τη σκηνοθεσία του φιλμ  Scopophilia «υπογράφουν»  οι Ναταλία Λαμπροπούλου και Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου. Το σενάριο έγραψε  ο Σωτήρης Πετρίδης. Την παραγωγή πραγματοποίησαν οι Σωτήρης Πετρίδης, Δημήτρης Τσακαλέας και Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου.

Η Τζούς Ευείδη στη Scopophilia
Όλη η ιστορία του φιλμ ξεδιπλώνεται μέσα από οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Λιάρος, Ηλέκτρα Καρτάνου, Νικίας Φονταράς, Ελένη Θυμιοπούλου, Θάνος Φερετζέλης, Στέλλα Νούλη και Ματίνα Κουλουριώτη, καθώς και η Τζόυς Ευείδη.

Το  trailer  της ταινίας μπορούν οι σινεφίλ  να δουν οι σινεφίλ στην εξής διεύθυνση:  https://youtu.be/0YMpDAK3tE0

Διευθυντής Φωτογραφίας είναι ο  Θανάσης Κωνσταντόπουλος. Το  μοντάζ υλοποίησαν οι  Τάνια Ναναυράκη, VFX Ανέστης Εραλίδης, Γιώργος Κετσιακίδης και Παύλος Λύγουρης.

 Sound Designer είναι ο Ηλίας Φλούδας. Τη  σκηνογραφία και την ενδυματολογία σχεδίασε η  Μαρία Καβαλιώτη. Τη μουσική συνέθεσε ο  Θοδωρής Παπαδημητρίου.

Graphic Designers  είναι οι Τάνια Ναναυράκη και Σμαρώ Σαχπαζίδου. Ως executive producers  εργάστηκαν οι Μαρία – Λήδα Σταυρακάκη και Δέσποινα Τριανταφυλλίδου. Το  make – up πραγματοποίησε η artist Σοφία Βουλαλά.

To website της ταινίας λειτουργεί στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.scopophilia-film.com/.

Η  Facebook Page του φιλμ βρίσκεται στην κάτωθι ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.facebook.com/scopophilia.film/

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

5 + 20 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.