«Το πείραμα» στο Μέγαρο

0
79
14:19:49,11/04/2018
Φωτογραφία πρωταγωνιστών παράστασης «Το πείραμα»
Μια παράσταση που ερευνά την ανθρώπινη συμπεριφορά υπό τους όρους μιας επιστημονικής παρατήρησης

Την ανθρώπινη συμπεριφορά στη σκηνή παρατηρεί το έργο της Ζέτης Φίτσιου  με τίτλο «Το πείραμα», που «ανεβαίνει»  στις 8 Νοεμβρίου – 9 Δεκεμβρίου 2018 ( ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ) στο Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη»   στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Megaron Underground»  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τους ρόλους ενσαρκώνουν οι Μυρτώ Αλικάκη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου, Πέτρος Λαγούτης, Φαίη Ξυλά και Μενέλαος Χαζαράκης, οι οποίοι επί της σκηνής αποτελούν τα μέλη μιας οικογένειας που ζει «εγκλωβισμένη» σε μια διάφανη σφαίρα.

Έξω από αυτήν βρίσκεται  ένας επιστήμονας, ο οποίος  άλλοτε τους παρατηρεί φανερά κι άλλοτε χωρίς να τον αντιλαμβάνονται. Η συμπεριφορά των ατόμων εξαρτάται απόλυτα από το βλέμμα του.

Όπως τα ηλεκτρόνια στο «πείραμα της διπλής σχισμής» κι αυτά τα «ανθρώπινα σωματίδια» αλλάζουν,  όταν γίνονται αντικείμενο παρατήρησης. Πόσο μεταβάλλεται η στάση τους; Ποια πτυχή του εαυτού τους,  προσπαθούν να κρύψουν και ποια να προβάλουν; Είναι τα ερωτήματα, που θέτει η  υπόθεση του έργου.

Η παράσταση αποτελεί μια συμπαραγωγή της View Master Films και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Στο έργο πρωταγωνιστούν ( τα ονόματα των ηθοποιών δίνονται με αλφαβητική σειρά):

Μυρτώ Αλικάκη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου, Πέτρος Λαγούτης, Φαίη Ξυλά και Μενέλαος Χαζαράκης.

Το κείμενο εμπνεύστηκε η Ζέτη Φίτσιου. Τη σκηνοθεσία πραγματοποίησε ο Ανδρέας Φλουράκης. Τη μουσική μελοποίησε ο  Σταύρος Γασπαράτος. Το σκηνικό και το video art  δημιούργησαν οι Χριστόφορος Κώνστας – Χρήστος Μαγγανάς Xsquare DesignLab. Τους φωτισμούς σχεδίασαν οι Γιώργος Τέλλος – Lighting Art.

Τα κοστούμια δημιούργησε η  Γεωργίνα Γερμανού. Την κίνηση επιμελήθηκε η  Κατερίνα Φωτιάδη. Επιστημονικός συνεργάτης ήταν ο Μάνος Δανέζης.  Το σκηνοθέτη βοήθησε η Γεωργία Αγγουριδάκη (φιλική συμμετοχή).

Οι ημερομηνίες των παραστάσεων είναι οι εξής: 8, 9, 10, 11, 15, 16, 18, 22, 23, 24, 25, 29, 30 Νοεμβρίου  και 1, 2, 6, 7, 8, 9 Δεκεμβρίου 2018.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι κάτωθι: 10  ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, Α.ΜΕ.Α, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, πολύτεκνοι)  και 15 ευρώ (γενική είσοδος).

H προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε στο τηλέφωνο με αριθμό κλήσης: 210- 72.82.333, στο megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public.

Πληροφορίες μπορούν ν’ «ανιχνεύσουν»  οι θεατρόφιλοι στις παρακάτω ιστοσελίδες:

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

https://plus.google.com/+MegaronGr

https://www.pinterest.com/megaronathens/

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

eight + 12 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.