Το Δώρο των Θεών ΙV

18:07:30,10/01/2018

«Το Δώρο των Θεών ΙV», τιτλοφορείται το Φεστιβάλ για την Αρχαία Ελληνική Μουσική και Πολιτισμό, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 6 & 7 Οκτωβρίου 2018, στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια συν-διοργάνωση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης  του τμήματος Δημοσιογραφίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης  του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), του ομίλου Πολιτισμού Seikilo και της Οργανοποιίας Αναστάσιος – Luthieros Music Instruments. Η είσοδος   είναι ελεύθερη για το κοινό για το σύνολο των εκδηλώσεων.

Το διήμερο Φεστιβάλ και περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι εξής:

  • Έκθεση Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων.
  • Εργαστήρια ( τύπου Workshops) εκμάθησης αρχαίων μουσικών οργάνων (λύρας & τυμπάνου – μπεντίρ)
  • Συναυλίες σωζόμενων πρωτότυπων αρχαίων ύμνων, αλλά και σύγχρονης μουσικής με αρχαία ανακατασκευασμένα όργανα
  • Διαλέξεις σχετικά με τη μουσική δημιουργία στην αρχαία Ελλάδα.
  • Δια-δραστική περιπατητική ξενάγηση.
  • Πρωτάθλημα Αρχαίων Ελληνικών επιτραπέζιων παιχνιδιών.
Αφίσα Φεστιβάλ «Το Δώρο των Θεών ΙV»

Πτυχές της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι θεατές του Φεστιβάλ

«Το Δώρο των Θεών» θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου επίτιμοι προσκεκλημένοι είναι η Bettina Joy de Guzman και ο Δρ. Νίκος Ξανθούλης.

Η Bettina Joy de Guzman είναι ιστορικός, συνθέτρια, μουσικός αρχαίων οργάνων και ερμηνεύτρια αυθεντικής αρχαίας ποίησης. Ήταν υποψήφια για το  βραβείο Grammy, ενώ η μουσική της, περιλαμβάνεται σε αναρίθμητες συλλογές.

Ο Δρ. Νίκος Ξανθούλης είναι συνθέτης και επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών. Έχει «κυκλοφορήσει» 13 προσωπικούς δίσκους κι έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 30 χώρες. Διετέλεσε υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και καλλιτεχνικός διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της Ε.Ρ.Τ.

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.