«Το αγόρι με τη βαλίτσα» στο Θέατρο Αμαλία

22:35:56,04/17/2019
Το αγόρι με τη Βαλίτσα -Φωτογραφία:©gerasimopoulou

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του αγοριού ενσαρκώνει ο Δημήτρης Μακαλιάς, ενώ τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει «ζωντανά» στη σκηνή η Αρετή Κετιμέ. Φωτογραφία:©gerasimopoulou

Το πολύκροτο έργο «Το αγόρι με τη βαλίτσα»  του Μάικ Κένι  για παιδιά και εφήβους σε μετάφραση – διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη ο γνωστός παίκτης του Θεάτρου Σκιών – σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου  4 Μαΐου 2019 στο Θέατρο «Αμαλία» ( οδός Αμαλίας 71).   Το ρόλο του μικρού Ναζ θα ενσαρκώσει ο Δημήτρης Μακαλιάς, ενώ τα τραγούδια θα ερμηνεύσει η Αρετή Κετιμέ, η οποία θα «συνοδεύσει» μουσικά τα δρώμενα με το σαντούρι της!

Θα ακολουθήσουν παραστάσεις την Κυριακή  5 του ίδιου μηνός  ( στις 11 το πρωί και  στις 2 το μεσημέρι), το Σάββατο 11 (στις 2 το μεσημέρι) και την Κυριακή 12 Μαΐου (στις 11 το πρωί).

Η υπόθεση  αφορά σ’ ένα  νεαρό αγόρι, που ζει κάπου στη Μέση Ανατολή. Εκεί  φαντάζεται ταξίδια σαν του Σεβάχ του Θαλασσινού. Όταν ξεσπά πόλεμος, όμως, ο μικρός Ναζ ξεκινά  ένα  διαφορετικό ταξίδι. Διασχίζει ερήμους, βουνά και θάλασσες με μόνη συντροφιά την Κρίσια, ένα κορίτσι που έχει και αυτό τον ίδιο προορισμό.  Μετά από περιπέτειες  θα φτάσει στο Βερολίνο και θα συναντήσει το μεγαλύτερο αδελφό του. Στη βαλίτσα έχει το αγόρι ως μοναδικό «όπλο» τις ιστορίες του.

Το έργο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει με τρόπο συγκινητικό – διασκεδαστικό για το προσφυγικό ζήτημα.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του αγοριού ενσαρκώνει ο Δημήτρης Μακαλιάς, ενώ τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει «ζωντανά»  στη σκηνή η Αρετή Κετιμέ.

 Στην  παράσταση  εμφανίζονται ακόμα οι εξής ηθοποιοί και οι  μουσικοί: Κατερίνα Αθανασιάδη, Τάσος Αντωνίου, Γιώργος Γερωνυμάκης, Μαρία Ελευθεριάδη,  Έκτορας Κυριάκου και Φάνης Παυλόπουλος.

Ο  Ηλίας Καρελλάς  διαθέτει ένα  ιδιαίτερο σκηνοθετικό  και σκηνογραφικό  στίγμα .Έτσι, έχει δημιουργήσει μια παράσταση – πρόταση με κύριους άξονες το θέατρο σκιών και τη ζωντανή μουσική. Με αυτό τον τρόπο κατορθώνει   να αναδείξει το υπέροχο  κείμενο του συγγραφέα. Η χορογράφος Αντιγόνη Γύρα «κινεί» τους ήρωες του έργου σε έναν κόσμο που ακροβατεί μεταξύ της πραγματικότητας και  του παραμυθιού.

Το έργο «Το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι  «κυκλοφορεί» στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη.

Εισιτήρια προ-πωλούνται στην τιμή των 10 ευρώ.  Τα εισιτήρια γενικής εισόδου τιμώνται στα 12 ευρώ.

Ειδικές τιμές γίνονται  για ομαδικές κρατήσεις και συλλόγους ( στα τηλέφωνα με αριθμούς κλήσης  2310 –25.72.18, 6986 –71.33.00, 6934 –11.55.55).

Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται από τις «Όψεις Πολιτισμού», στην οδό  Κομνηνών 17, 3ος  όροφος,  Δευτέρα με Παρασκευή  κατά τις ώρες 9 το πρωί – 3 το μεσημέρι.

Πληροφορίες  πραγματοποιούνται και κρατήσεις γίνονται στα τηλέφωνα με αριθμούς κλήσης   2310 –25.72.18, 6986 –71.33.00, 6934 –11.55.55).

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + 6 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.