Το 9ο Greenwave Festival στη Θεσσαλονίκη

01:14:45,08/18/2019
Greenwave festival 2019

Στο φετινό Greenwave festival 2019 αναμένεται να συζητηθoύν προτάσεις και να αναζητηθούν λύσεις για τη κλιματική αλλαγή

Το 9ο Greenwave Festival θα πραγματοποιηθεί στις 12-15 Σεπτεμβρίου 2019  στο δημοτικό  πάρκο (πρώην αναψυκτήρια), απέναντι  από  τη Χ.Α.Ν.Θ. στη Θεσσαλονίκη.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο, στο Δημοτικό Πάρκο Χ.Α.Ν.Θ. (χώρος πρώην αναψυκτήρια, δίπλα στο Θέατρο Κήπου) από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης. Γίνεται, δε, σε συνεργασία με οργανώσεις, δίκτυα κι άτυπες ομάδες της πόλης.

Υλοποιείται χάρη στην εθελοντική προσφορά πλήθους ανθρώπων, οι οποίοι προσφέρουν τον χρόνο και την ενέργεια  σε θέματα οργάνωσης ή σχεδιασμού, καθώς  και σε πρακτικότερα ζητήματα.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το 2011, ενώ συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους κάθε Σεπτέμβριο. Είναι άνθρωποι, οι οποίοι ελεύθερα- αυτόνομα συνεταιρίζονται, συνδιαλέγονται, επικοινωνούν, δρουν και λύνουν τοπικά προβλήματα επιβίωσης, περιβάλλοντος, καθώς κι  αλληλεγγύης. Kατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα γίνουν καλλιτεχνικά – πολιτιστικά δρώμενα, συζητήσεις και συνεταιριστικές επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν τα προϊόντά τους/

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ! Αλλαγή πολιτικής και τρόπου ζωής εδώ και τώρα!», αναφέρουν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ . Παράλληλα, εξηγούν πως η «κλιματική αλλαγή» δεν είναι παρά ένας κομψός όρος για να περιγράψουν την περιβαλλοντική καταστροφή που ήδη έχει αρχίσει!

«Είναι η γενιά μας, αυτή που καλείται να αρπάξει το τιμόνι και να βάλει ένα φρένο στην πορεία προς την ανατροπή των όρων της ζωής,  όπως την έχουμε γνωρίσει στον πλανήτη.

Δεν υπάρχει σοβαρός επιστήμονας που να μην προειδοποιεί για τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής κρίσης! Και εμείς βιώνουμε τα ακραία καιρικά φαινόμενα,   που διαρκώς αυξάνονται σε συχνότητα και ένταση», σημειώνουν με νόημα οι διοργανωτές και  συμπληρώνουν ότι:

«Σε πείσμα των αρνητών της κλιματικής κρίσης, του λόμπι των ορυκτών καυσίμων, της βιομηχανίας των πλαστικών, της μαζικής κτηνοτροφίας κ.α., που τραυματίζουν ανεπανόρθωτα τον πλανήτη και υποθηκεύουν το μέλλον της ζωής επάνω σε αυτόν, έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ένα παγκόσμιο κίνημα, από ανθρώπους, οι  οποίοι  πιστεύουν βαθιά ότι τώρα είναι ο καιρός για δράση. Είναι καιρός για αλλαγή των πολιτικών και του τρόπου ζωής μας.

Γι’ αυτό το λόγο στο φετινό Greenwave festival 2019 αναμένεται να συζητηθoύν προτάσεις  και να αναζητηθούν  λύσεις για τη κλιματική αλλαγή.

Μεταξύ άλλων, οι διοργανωτές  προτείνουν  την κήρυξη της χώρας σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την κλιματική κρίση, την υιοθέτηση μίας ουσιαστικής περιβαλλοντικής πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση  και την εφαρμογή των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού.

Η σελίδα του Festival στο Facebook βρίσκεται στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.facebook.com/GreenWaveThess/?eid=ARAsJXMQQ-zAaxBQeEeTCG9Xiq2y9iJy0_5aemGgDW53CbrTQufUcfZq-kml3ZMZPLOZnsdC4WQ4amLy

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.