Θρασυδειλία

Tης Ιωάννας Βασιλειάδου

Αρθρογράφου

23:34:15,05/13/2019
Θρασύδειλος άνθρωπος- Φωτογραφία: Αρχείο Ιωάννας Βασιλειάδου

Η αρθρογράφος Ιωάννα Βασιλειάδου γράφει για τους θρασύδειλους ανθρώπους. Φωτογραφία: Αρχείο Ιωάννας Βασιλειάδου

Θρασύδειλος άνθρωπος είναι ο άνθρωπος, ο   οποίος  φέρεται με έπαρση και στόμφο σε άτομα που θεωρεί ότι τους ελέγχει, ενώ μπροστά σε ισχυρούς δειλιάζει και είναι υποτελής.

Οι άνθρωποι αυτοί νομίζουν ότι είναι έξυπνοι, ότι κατευθύνουν τα νήματα αλλά κατ’ ουσίαν είναι άνθρωποι φοβισμένοι,  οι οποίοι  προσπαθούν να επιβληθούν με τους λάθους τρόπους και πάντα εκεί που τους παίρνει.

 Κάνουν λάθος κινήσεις στη ζωή τους,  γιατί τους λείπει η εξυπνάδα. Κατέχουν μόνο την πονηριά. Τους θεωρούν όλους ένοχους και τους εαυτούς ότι δε φταίνε σε τίποτα. Είναι ευθυνόφοβοι.

Ρίχνουν πάντα αλλού τις ευθύνες, ώστε να έχουν λόγο να φορτώνουν σε άλλους τα λάθη. Δεν έχουν όνειρα, αλλά μόνο  διαθέτουν φοβίες.

Δεν έχουν ιδανικά, μόνο διαθέτουν  πονηρές οδούς. Το βλέμμα τους, είναι κενό. Χωρίς συναίσθημα, χωρίς ορθή σκέψη.

Η όψη τους,  αλλάζει συνεχώς όσο αφήνονται στη δειλία τους, η οποία είναι μπερδεμένη με αρχικό θράσος. Ίσως αυτό το θράσος το προβάλλουν αρχικά,  για να καλύψουν τους μεγάλους φόβους που φωλιάζουν στην καρδιά τους.

Φόβους μεγάλους κι  ατελείωτους. Κι ενώ στην αρχή λόγω του απύθμενου θράσους τους,  μοιάζουν με ισχυρούς στην πορεία δείχνουν ότι είναι τόσο φοβισμένοι, οι  οποίοι  δειλιάζουν μπροστά και σ΄ένα μυρμήγκι.

Κι έτσι καταδικάζουν οι ίδιοι τον εαυτό τους σε λάθος ενέργειες και σε λάθος αποφάσεις. Ο περίγυρός τους,  αργά ή γρήγορα τους καταλαβαίνει και δεν τους λαμβάνει υπόψη. Δεν τους πιστεύει και ούτε πλέον τους φοβάται. Αντιλαμβάνεται ότι οι απειλές τους προς τους ανίσχυρους είναι μόνο απειλές, οι οποίες  βεβαίως δεν είναι πραγματοποιήσιμες.

Κι ότι οι γλυκείς τρόποι προς τους ισχυρούς είναι ψεύτικοι που γίνονται με υστεροβουλία. Είναι,λοιπόν, άνθρωποι αξιολύπητοι κι  εγκλωβισμένοι στις φοβίες τους.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.