Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται ο αγώνας για «Το θαύμα του Θοδωρή»

23:30:39,04/10/2019
Αφίσα αγώνα ποδοσφαίρου για το Θοδωρή

Οι στατιστικές θέτουν τα 20 χρόνια ως όριο για τη ζωή του ασθενούς με τον εκφυλισμό να εξελίσσεται ραγδαία. Ο Θοδωρής, όμως, με περίσσια δύναμη κατάφερε να πετύχει το θαύμα. Είναι ήδη 25 ετών και έχει πάει κόντρα σε όλες τις προβλέψεις έχοντας πάντα δίπλα την οικογένειά του

Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου  θα διεξαχθεί  στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου 13 Απριλίου 2019  στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, στη Θεσσαλονίκη στοχεύοντας  στην ενίσχυση της προσπάθειας του  φοιτητή Θοδωρή Ντούμα να συμμετάσχει στην έρευνα της γονιδιακής θεραπείας που βρίσκεται σε κλινικό στάδιο σε Πανεπιστήμιο των Η.Π.Α.!

Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις μάχεται ο  Θοδωρής Ντούμας, ο  οποίος είναι ο μόνος φοιτητής παγκοσμίως με νόσο Batten και που σπουδάζει στο 3ο έτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σήμερα ζει και αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις του, ενώ μόλις στην ηλικία των  έξι  ετών διαγνώστηκε με τη θανατηφόρα νόσο.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας διοργανώνεται από την «Ποδοσφαιρική Αλληλεγγύη των Σταθερών Συγκοινωνιών», ενώ γίνεται σε συνεργασία με τη «Μικτή Ομάδα Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης».

Τελεί, δε, υπό την αιγίδα της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., της Εθελοντικής Φιλανθρωπικής Οργάνωσης «Φροντίδα για το Παιδί» και της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

Από τα έσοδα του ματς θα στηριχθούν εκτός από τον αγώνα του Θοδωρή και η προσπάθεια ζωής οικογενειών τριών παιδιών  με σοβαρά νοσήματα της οργάνωσης «Φροντίδας για το παιδί».

Στο γήπεδο είναι ελεύθερη  η είσοδος, αλλά θα βρίσκεται ένα κουτί για να βάζει ο καθένας το ποσό που επιθυμεί. Τα έσοδα από τον αγώνα θα μοιραστούν και θα δοθούν από τους διοργανωτές απ’ ευθείας στις οικογένειες των παιδιών.

Παράλληλα, θα διατίθενται τα  βραχιολάκια «Theodore’s Miracle» στην τιμή των 5 ευρώ το ένα. Όλο το  ποσό  θα δοθεί στο Θοδωρή.

Η νόσος του Batten και ο αγώνας του Θοδωρή

Ο Θοδωρής Ντούμας προσβλήθηκε από τη νόσο Batten στην ηλικία  των έξι ετών. Πρόκειται για μια σπάνια νευρολογική, εκφυλιστική ασθένεια, η οποία χτυπά πρώτα στην όραση.

Στη συνέχεια, εμφανίζονται κινητικά προβλήματα και κρίσεις επιληψίας.Σύμφωνα με το Εθνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Ανθρωπίνου Γονιδιώματος, η νόσος μπορεί να προσβάλλει 1 στους 12.500 ανθρώπους.

Οι στατιστικές θέτουν τα 20 χρόνια ως όριο για τη ζωή του ασθενούς με τον εκφυλισμό να εξελίσσεται ραγδαία. Ο Θοδωρής, όμως, με περίσσια  δύναμη  κατάφερε να πετύχει το θαύμα. Είναι  ήδη 25 ετών και έχει πάει κόντρα σε όλες τις προβλέψεις έχοντας πάντα δίπλα την οικογένειά του.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα του Θοδωρή στον εξής σύνδεσμο:

https://www.theodoresmiracle.org/ .

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − thirteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.