Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί για 19η χρονιά το PHARMA point

18:47:23,10/24/2019
Pharma P:oint -template

Το PHARMA point θα αποτελέσει και φέτος πόλο έλξης για χιλιάδες φαρμακοποιούς και εκπροσώπους της φαρμακευτικής αγοράς από όλη την Ελλάδα

Με κεντρικό θέμα «Φαρμακευτική φροντίδα με τον ασθενή στο επίκεντρο», το 19ο PHARMA point (www.pharmapoint.gr) επιδιώκει να αναδείξει το φαρμακείο ως σημείο παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ως το μοναδικό επιστημονικά καταρτισμένο κανάλι διακίνησης φαρμάκων.

Το μεγαλύτερο φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση της Βόρειας Ελλάδας, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2019, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.Τελεί, δε, υπό την αιγίδα των τμημάτων Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  (Α.Π.Θ.), του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ( Ε.Κ.Π.Α.) και  του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και του  Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.).

Το PHARMA point θα αποτελέσει και φέτος πόλο έλξης για χιλιάδες φαρμακοποιούς και εκπροσώπους της φαρμακευτικής αγοράς από όλη την Ελλάδα, φοιτητές Φαρμακευτικής και βοηθούς φαρμακείου, ενώ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, καθώς και της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Στο επίσημο καλωσόρισμα του συνεδρίου θα μιλήσει η πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής  του Α.Π.Θ. – καθηγήτρια Δήμητρα Χατζηπαύλου-Λίτινα με θέμα ομιλίας «Η παρουσία του Φαρμακευτικού Τμήματος του Α.Π.Θ. στην καθημερινότητα του φαρμακοποιού της πόλης».

Επίσης,  θα γίνει απονομή τιμητικής διάκρισης στο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» ως αναγνώριση της προσπάθειας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από το ζήτημα της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων και τη σημασία της προσφοράς του,  σε ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επιχειρεί, για ακόμη μία χρονιά, να καλύψει μέσα από το πλούσιο συνεδριακό πρόγραμμά του,  τις ανάγκες για ενημέρωση των φαρμακοποιών σε ό,τι αφορά στις τελευταίες εξελίξεις σε επαγγελματικά θέματα, αλλά και στα νέα επιστημονικά δεδομένα στον τομέα της Φαρμακευτικής Επιστήμης.

Το «παρών» στο συνέδριο θα δώσουν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί και επιστήμονες από το χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου, οι οποίοι μέσα από τις εισηγήσεις τους:

Θα ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της έρευνας για νέα φάρμακα.

Θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν στην καθημερινή επαφή των φαρμακοποιών με τους χρόνια πάσχοντες.

Θα παρουσιάσουν τις υπηρεσίες φαρμακείου και τι ισχύει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Θα απαντήσουν σε ερωτήματα των συνέδρων σχετικά με την ανάπτυξη του φαρμακείου στις σύγχρονες απαιτητικές οικονομικές συνθήκες και

Θα  προτείνουν λύσεις σε καίρια ζητήματα του κλάδου των φαρμακοποιών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο του φετινού συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν 4 στρογγυλά τραπέζια με θέματα:

Παρουσίαση προγράμματος «ΑΥΤΟΦΡΟΝΤΙΔΑ», σε συνεργασία Π.Φ.Σ. – Συνδέσμου  Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης Ε.Φ.Ε.Χ.  με  τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου του Π.Φ.Σ. Θανάση Παπαθανάση και του Γενικού Διευθυντή του Συνδέσμου Ε.Φ.Ε.Χ.  Γεώργιου Δόκιου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δια Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Φαρμακοποιών (Ι.Δ.Ε.Ε.Α.Φ) –  Β΄ Αντιπρόεδρος  του Π.Φ.Σ. Σεραφείμ , καθώς  και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου  του Ε.Φ.Ε.Χ.  Βασίλειος Σερέτης.

«Το φαρμακείο μπροστά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση» Ζωντανά ολογράμματα – συμβουλευτικές υπηρεσίες» με τη συμμετοχή του Γραμματέα του Συνεταιρισμού  Φαρμακοποιών  (ΣΥ.ΦΑ ) Θεσσαλονίκης Σπύρου Νικολαΐδη και του Διευθύνοντος Συμβούλου LOGISCOOP- PANSYFA, ΜΒΑ Louisville Κωνσταντίνου Δούνα.

«Αλυσίδα διακίνησης του φαρμάκου: νέες προκλήσεις για τη φαρμακευτική περίθαλψη του κοινού» (ΦΥΚ, ελλείψεις φαρμάκων, τιμές φαρμάκων) με τη συμμετοχή του τέως Προέδρου  του Π.Φ.Σ και τέως  Προέδρου ΦΣΘ Κυριάκου Θεοδοσιάδη, του Προέδρου του  Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.)  Ολύμπιου Παπαδημητρίου, του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.)  Θεόδωρου Τρύφωνος και του Προέδρου PhRMA Innovation Forum Μάκη Παπαταξιάρχη.

«Συμμόρφωση ασθενών με τη φαρμακευτική αγωγή» με τη συμμετοχή του ειδικού παθολόγου με εξειδίκευση στο ΣΔ, Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (∆.Π.Θ.)  επιστημονικού διευθυντή Γενικής Κλινικής «Λυσίμαχος Σαραφιανός» – υπεύθυνου Παθολογικού Τομέα Κ.Α.Α. «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Θεσσαλονίκης Δημήτριου Σκούτα, της Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) Αθανασίας Παππά, της Γενικής Γραμματέως της  ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. και της υπεύθυνης ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. για τη Θεσσαλονίκη Νάντιας Μάλλιου και της Γενικής Διευθύντριας Noufio Σοφίας Κούνουπα.

Ταυτόχρονα θα λειτουργήσει έκθεση φαρμακευτικών προϊόντων και καλλυντικών φαρμακείου με τη συμμετοχή πλήθους εταιρειών,  που δραστηριοποιούνται στο χώρο της φαρμακευτικής αγοράς. Στην παράλληλη αίθουσα θα «φιλοξενηθούν» φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες καλλυντικών,  οι οποίες  έχουν προγραμματίσει τις παρουσιάσεις τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου στο www.pharmapoint.gr/2019/

Μεγάλοι χορηγοί του συνεδρίου είναι οι FREZYDERM και HEAD X.

Χορηγοί Επικοινωνίας:

TV100, FM100, ALPHA 96,5, FOCUS 103,6, METROPOLIS 95,5, 96,8 VELVET, RSO 91,7, ΛΑΪΚΟΣ 87,6, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ, DAILYPHARMANEWS.GR,

HEALTHMAG, HEALTHUPDATE.GR, HEALTHWEB, IATRONET, IATRONEA, ONMED.GR, TYPOLOGOS.COM, PHARMATEAM, FARMAKOPOIOI, PHARMACORNER.GR.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.