«The smell of the kill» στο «Θέατρο Έξω Από Τα Τείχη» από 16 Οκτωβρίου 2015

«THE SMELL OF THE KILL» ΣΤΟ «ΘΕΑΤΡΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ» ΑΠΟ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

2015-10-08, 15:29:07

Συντάκτρια: Σοφία Σοφικίτη

Eικόνα 1. Μαύρη Κωμωδία ανεβάζει το “θέατρο έξω από τα τείχη στη Θεσσαλονίκη.

Τη μαύρη κωμωδία «The smell of the kill» της Michele Lowe υποδέχεται και φιλοξενεί για ορισμένο αριθμό παραστάσεων το «Θέατρο Έξω από τα Τείχη» στις 9.15 μ.μ. της  Παρασκευής 16 Οκτωβρίου 2015 , στην οδό Πανεπιστημίου 2, στην Ευαγγελίστρια της Θεσσαλονίκης.

Τρεις γυναίκες, η Ντέμπρα, η Μόλλυ και η Νίκη, συναντιούνται μια φορά το μήνα εκ περιτροπής στα σπίτια τους και «σκοτώνουν» το χρόνο τους συζητώντας μεταξύ τους. Την ίδια στιγμή οι άντρες τους, παλιοί συμμαθητές, παίζουν γκολφ στο διπλανό δωμάτιο.

Τί θα συμβεί αυτή τη νύχτα και θα τις φέρει αντιμέτωπες με τεράστια ηθικά διλήμματα; Ποια απόφαση θα πάρουν και θα ανατρέψουν την ισορροπία και την τάξη ολόκληρης της ζωής τους;

«Πόσο χρόνο χρειάζεται ένα ψυγείο για να πιάσει πάγο;»

«Πόσο κοστίζει μία σακούλα κατεψυγμένου αρακά;»

«Πιστεύεις στον παράδεισο;»

«Είναι αλήθεια ότι οι μπανάνες παγώνουν στους – 12 βαθμούς;»

Το έργο γράφτηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε το 1999 στις Η.Π.Α. , όπου γνώρισε  μεγάλη επιτυχία. Από τότε,  ανεβαίνει συχνά σε ολόκληρο τον κόσμο διατηρώντας ανέπαφη τη διαχρονικότητα του θέματός του, που δεν είναι άλλη παρά η αέναη -σαρκοβόρα πάλη των φύλων , η οποία  κατέχει το ρόλο πρωταγωνιστή στη ζωή των σύγχρονων ζευγαριών.

Η έλλειψη επικοινωνίας, η φθορά της ερωτικής σχέσης μέσα στην οικογενειακή καθημερινότητα, η συζυγική απιστία, η αδιαφορία ακόμα και η οικονομική εκμετάλλευση του ενός συζύγου από τον άλλον, είναι κάποια από τα ζητήματα που θίγει το έργο. Ζητήματα, που  δίνονται  πάντα μέσα από την ιδιαίτερη οπτική γωνία των γυναικών. Οι άντρες θα παραμείνουν στο σκοτάδι  ως κρυφοί πρωταγωνιστές και κινητήριος μοχλός της δράσης των γυναικών.

Οι συντελεστές της παράστασης:

Το κείμενο του έργου βασίζεται σε ελεύθερη απόδοση του Γιάννη Παρασκευόπουλου.

Σκηνοθετεί η Μαγδαληνή Μπεκρή με τη βοήθεια της Φωτεινής Τσακίρη, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια των ηθοποιών επιμελείται η Σοφία Παπαδοπούλου με τη βοήθεια της Μαρίας Παυλίδου.

Τους φωτισμούς ρυθμίζει ο Στράτος Κουτράκης και η μουσική επιμέλεια ανήκει στον Κοσμά Ευφραιμίδη.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Φάνης Βασιλείου, Ξένια Πετμεζά και Καίτη Σαμαρά.Συμμετέχει φιλικά η Κική Στρατάκη.

Το «Θέατρο Έξω Από Τα Τείχη» βρίσκεται στη διεύθυνση Πανεπιστημίου 2, στην Ευαγγελίστρια της Θεσσαλονίκης.

Ο κύκλος των παραστάσεων ξεκινά από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 . Το έργο θα παρουσιάζεται  κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 9.15 μμ. Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν  την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2310- 210. 308.

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν οριστεί στα 10€ το κανονικό, στα 8€ το φοιτητικό και στα  5€ για τους ανέργους, καθώς για  και τους σπουδαστές δραματικών σχολών.

Ισχύουν ατέλειες για ηθοποιούς και μέλη ΣΕΗ.

©Typologos.com 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.